Reklama

Reklama

Piatok trinásteho 7: Nová krv

  • Česko Pátek třináctého 7 (viac)
Trailer

Jason je zpět, ověšený zahradní technikou a je (jako už tradičně) k nezastavení. Tentokrát ale narazil na zdatného protivníka v podobě traumatizované telekinezí nadané dívky...... (Magic Box)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (194)

rollman1 

všetky recenzie používateľa

Konečně, konečně!!!! 7. díl začíná přesně tam, kde skončil předchozí. Jason se vrací ze záhrobí aby si oživil paměť, jak že se vlastně zabijí a ono mu to jde pořád hezky od ruky. Skvělé gore v Uncut verzi, kde mačeta míří rovnou do ksichtů a je to hezky vidět. Naproti tomu, skvělá Jasonova soupeřka, která si s ním na konci hezky, telekineticky zatančí. Nadšení. ()

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Skutočne originálny spôsob, ako priviesť znovu utopeného Jasona späť z dna jeho domovského jazierka. Jedine tým je tu obohatené jeho relatívne veľmi nudné a navyše scenzurované zabíjanie mladých dvojíc (vrcholom originality je pravdaže spacák - len vďaka nemu som si uvedomil, že som aj túto časť už musel vidieť). Potom, čo nejakú dobu kŕmil rybky, vylieza trochu obžraný, ale zato so slušivým náhrdelníkom nevďačne aj po dievčine, ktorá ho prebudila. Asi sa chcel predsa len radšej pozvoľna bublinkujúc rozkladať a dať nám už konečne pokoj. Lebo takto ho nechali robiť iba rutinnú likvidačnú prácu, pri ktorej neznámo odkiaľ vyťahuje uprostred lesa vždy nové a nové záhradnícke náčinie. Keď v slasheri nie je dráždivá nahota, dá sa to zniesť - ale ak v ňom nie je ani zabíjanie, resp. nie je ukázané, strach zmizol už dávno, humor táto časť postráda a psychológia sa obmedzuje na dve-tri postavy (ostatne prečo ňou obdarovávať ostatné, ak vieme, že je to len mäso, ktoré dlho nevydrží ?), je to už na pováženie. Čo zostalo ? Tinina telekinéza a lietajúci nábytok. Nie zlý nápad, ale absolútne nerozvinutý. Keby na konci vďaka nej Jason neukázal svoj krásny úsmev (a vzápätí nevytiahla z dna aj neporušeného tatka), ani si na ňu nespomeniem. ()

Reklama

Jordan 

všetky recenzie používateľa

to, že k Jasonovi Vorheesovi, strašiacom v malebnom prostredí jazera Crystal Lake, kde sa ako malý chlapec vinou vedúcich detského tábora utopil, patrí nadržaná skupina tínedžerov predbiehajúca sa v odhaľovaní pŕs a súložení, rôzne domáce náčinie (v tomto diely dotiahnuté asi najďalej), hudba Harryho Manfrediniho, hokejová maska (ktorá sa objavila prvý krát v 3 diely), zlý scenár, absencia humoru (okrem 3D trojky), je samozrejmosť, s ktorou každý znalec série filmov Piatok trinásteho počíta a zábavné na sledovaní ďalšách a ďalších filmov je práve nachádzanie rozdielov a podobností, čím je daný diel výnimočný a odlišný a čím sa zasa s ostatnými podobá; sedmička má obzvlášť zlý scenár, kde nelogickosti skáču aj tak, že si to všimne aj totálny filmový neznalec a analfabet, jason je oživený po druhý krát, do deja sa zapletie trochu kingovskej mysterióznosti (tina je taký slabý pekný highschoolmusical odvar carrie), z počtu úmrtí sa oproti predošlým dielom ubralo (Päťka bola v tomto ohľade rekordmanka), tiež sa ubralo z nahotiniek, aj keď pekných dievčat, ktoré by mali čo ukazovať, tam zopár je, no pridalo sa na Jasonovej brutalite, všetky vraždy sú rýchlejšie ako diely predtým, napätie sa až tak nestupňuje, Jason skrátka brutálne a surovo zabíja (highlitey sú záverečná kosačka alebo moja obľúbená vražda v spacáku), inak ale piatko-trinástkovský podpriemer, a to aj keď sa tu prvýkrát objavil Kane Hoder, ktorý si zahral aj v nasledujúcich troch dieloch a tým sa stal hercom, ktorý najviackrát hral Jasona; záverečná maska vyzerala dobre; ()

Pítrs85 

všetky recenzie používateľa

Pořád čekám, kdy se tahle série zlomí v nekoukatelný shit a ono to furt šlape... Navíc těžko uvěřit, že spojení Pátek třináctého a telekineze bude fungovat. A ono fuckt jo! Nemůžu si pomoct, ale Jason je každým dalším dílem čím dál větší bad-ass, tady v závěrečném souboji navíc odmaskován, aby se mohl pochlubit svým krásným faceliftem. Hlavní hrdinka sympoška, na kterou se dobře kouká, děj docela (světe div se) zajímavej. Asi se stávám fanouškem Friday the 13th. (A chci kurde vidět původní verzi, na kterou nehrábla ruka cenzorova, to bych se nebál jít s hodnocením do plných a označit sedmičku jako nejlepší díl. Škoda... :-/). ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Paranormálne javy... wtf? Jason bez masky... wtf? Zaujímavý scenár (x dvojíc všelikde súloží a Jason ich postupne zabíja). Kvantum killsov. Málo gore. Smiešne finále. Jason je občas bezradný ako malé decko. Nie je to až taký zlý slasher, ale tvorcovia mali dosť málo fantázie. Nayvše som presvedčený, že Jason by sa mal viac držať osvedčenej mačety... Po skvelej šestke (JASON ŽIJE) prišlo mierne sklamanie... ()

Galéria (134)

Zaujímavosti (24)

  • Walt Gorney hrál v prvních dvou dílech postavu Šíleného Ralpha. Na začátku tohoto dílu uslyšíme jeho hlas, jak vypráví legendu o Jasonově (Kane Hodder) životě. (LION-MR.T)
  • Lar Park-Lincoln (Tina) málem ve filmu vůbec nehrála. Na castingu se objevila až později, protože její agenti nebyli jejím působením v hororu moc nadšeni, ale herečka o roli Tiny opravdu usilovala. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené