Reklama

Reklama

Keď si rodičia nevedia rady s problémovými tínedžermi, pošlú ich do nápravného zariadenia na Fidži. Výchovný tábor je však v skutočnosti väzením, z ktorého sa nedá utiecť. Steny, ktoré by deti oddeľovali od okolitého sveta, nie sú potrebné, keďže ostrov sa nachádza uprostred Pacifiku. Väzni sú neustále monitorovaní pomocou senzorov a prežívajú krutý teror v rajskej prírode. Dr. Norman Hail, ktorý je vedúcim tábora, spolu so svojimi pomocníkmi vypracovali dokonalý systém šikanovania, v ktorom nechýba brutálne násilie, vymývanie mozgov, ba dokonca ani sexuálne zneužívanie. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (148)

zdenny 

všetky recenzie používateľa

Zde se jedná o zneužití moci a naprosté fyzické, ale především psychické ovládnutí chovanců. Samozřejmě že hnacím motorem byly finance z programu plynoucí. Jednalo se ale také o zneuznaného vědce, který chtěl svou filosofií o předělaní osobnosti přesvědčit hlavně sám sebe, že jeho závěry jsou správné. Jinak mezi námi: Dost z ve filmu viděných výchovných prvků bych pro ty parchanty, co máme u nás ve věznici, realizoval. Věřte, prospělo by to. ()

korndaddy 

všetky recenzie používateľa

Není tábor jako tábor. Filmů s podobnou tématikou už sem pár viděl, ale pouze tento je zasazen do modernější doby, což uplně filmu neprospívá. Ono to 19té století má svojí originální atmosféru, kde se dá mnohem lépe do filmu vcítít. Né jako zde. Každopádně pár plusů by se našlo. Mila Kunis je krásná, Stormare je trochu hajzl (v dobrém slova smyslu) a ta třetí hvězda?? Ať dělám co dělám, nemůžu si vzpomenout. Asi za ten ohranej scénář. ()

Reklama

Seti 

všetky recenzie používateľa

Neozbrojení dozorci a v menšině? Za daných okolností byla vzpoura jasná volba! :-) Osobně bych jí začal punktovat asi dřív než útěk (ten byl mimochodem promyšlený asi jako pohádka z pařezové chaloupky). Do poloviny nuda jak prdel, pak přišla skutečně zábavná Prison Break vsuvka, a až závěr, kdy konečně všichni dostali rozum, byl trochu ucházející. Ale celkově nic moc (dokonce ani na Milu Kunis v louži se moc hezky nekoukalo). ()

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Celkový dojem: Boli tomu asi 3 roky dozadu, kedy som si prvý krát Boot Camp pozrel. Vtedy sa z toho pre mňa okamžite stal skvelý film, ktorý som si v priebehu jedného týždňa pozrel ešte 2x a prinútil som ho si pustiť aj mojim známym. Keďže som si chcel film pripomenúť, vyhľadal som ho na YouTube a pozrel si ho, či sa náhodou nezmenil môj dojem a či sa mi bude páčiť tak isto - čo jasné že nie je pravda, pretože od tej doby som videl veľa originálnejších snímkov. Ako sa mi teda film páčil teraz? Stále tak isto? Alebo to je obrovská zmena? Hneď na prvý pohľad sa mi nepáčilo, ako je film natočený - keď má byť záber na more, mám možnosť vidieť, ako kameraman (režisér?) trasie kamerou. Dosť často sa tam ukáže aj strih a zlé zaostrenie, kedy divák ani nemôže mať možnosť vidieť, čo sa na obrazovke odohráva. Ďalšou vecou je scenár, ktorý mi prišiel veľmi prehnaný a taký, "detský". Žiadna postava mi neprišla sympatická, častokrát som aj dokonca započul dialógy na úrovni 12-ročného dieťaťa. Soundtrack tiež není vôbec výnimočný, nepáčil sa mi nijak zvlášť. A čo sa týka hercov - hlavne Mily Kunis, tak tí svoje role hrajú primerane (niektorých by som však ani neobsadil). Ani tí však nepredviedli žiadne výkony, ktoré by mohli film udržať na tej lepšej stránke. Záver mi prišiel dosť hlúpy, prehnaný a zbytočne emotívne natočený, aby nejak pohol s divákom (prekvapiť alebo udržať v napätí však naozaj mohol len nejaké dievča pod 16) - čo sa mu vôbec nedarí. Nakoniec z pôvodných 4*, pozmenených na 3*, mením na silnú 1*. Sklamanie. Moje hodnotenie: 25% ()

gumli 

všetky recenzie používateľa

Nebolo to až také zlé,vlastne celkom zaujímavé.Akurát čo tam mohlo stať na tom filme 14 miliónov dolárov,to naozaj neviem.Film je vraj založený na pravdivom základe.No,môže byť.Mne je jasné,že je potrebné,aby boli nejaké takéto zariadenia na prevýchovu mladých nespratníkov,ale musia byť kontrolované vládou.Ako môže rodič zveriť na rok alebo na dva dieťa nejakému pošukovi,to neviem pochopiť.A ešte mu za to platiť veľké prachy.No ale v USA je všetko možné.Veď tam už pomaly každý tretí človek potrebuje cvokára.Aká je to prevýchova,keď tam znásilňujú dievčatá,ponižujú ich,tlčú hlava nehlava.A ako to môže vláda takéto niečo dovoliť,to mi už rozum zastáva.Ja viem že tie detí boli zlé,niektoré až veľmi zlé.Ja sa ich nezastávam,ale od 80.rokov 20.storočia už v takýchto súkromných táboroch vraj prišlo o život vyše 40 detí.Ja by som osobne nezveril takýmto debilom ani zdochnutého potkana,aj keby mali 10 diplomov z psychiatrie a psychológie.Pre niekoho to bude zaujímavé,pre niekoho nuda. DODATOK:Len pre zaujímavosť čo som zistil na nete. V USA to dokonca môže nariadiť aj súdna moc.A rodič musí cvakať.Cena za pobyt je od 400-3 500 dolárov za mesiac.Súhlas mladistvého netreba,len oboch rodičov,ale len v prípade že ho tam nepošle súdna moc.Dokázaný počet úmrti je 31 detí od roku 1983 od otvorenia prvých takýchto táborov v Georgii a Oklahome.Na Floride 1.júna 2006 takýto kemp zrušil guvernér Jeb Bush.Kemp sa volal Panama City a inštruktor tam zabil 14-ročného chlapca Martina Lee Andersona.Podľa zákona 18 USC § 4046 to môže aj nariadiť súd.Takže nie je to nič iné len biznis.Cvokár začne podnikať,otvorí si takýto kemp,najme si niekoľko dementných inštruktorov,nájde si zopár známych sudcov,a podniká len tak hučí. V Kanade je to povolené len so súhlasom dieťaťa,ináč je to zakázané. Na novom Zelande po 10.rokoch takéto kempy zakázali,asi vedeli prečo. ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (5)

  • Zkratka "ASAP", kterou nosí "účastníci tábora" na tričkách ve filmu, znamená Advanced Serenity Achievement Program, tedy Moderní program pro dosažení klidu. Ve skutečnosti ji můžeme přeložit i jako "Jakmile to bude možné", což ukazuje touhu tábor co nejrychleji opustit. (Cheeker)
  • Na jednom snímku prezentace Dr. Haila (Peter Stormare) na semináři v L. A. je možné vidět slovo "Responsability". Takové slovo ale neexistuje, jeho správné znění je "Responsibility", v překladu "Zodpovědnost". (Cheeker)

Reklama

Reklama