Reklama

Reklama

Anjeli slnka

  • Česko Andělé slunce (viac)

Obsahy(1)

Život dospelých sa začal pre negramotnú chudobnú brazílsku vidiečanku Mariu príliš skoro. Ako dvanásťročnú ju vlastný otec predal priekupníkovi s tým, že sa musí o lepšiu existenciu postarať sama ako slúžka. Lenže predstava spokojnej budúcnosti sa rozplynula potom, ako sa dievča dostalo k farmárovi, ktorý ju najprv pripravil o panenstvo a následne ju poníženú a zneuctenú prenechal svojmu synovi, aby mohol získať prvé sexuálne skúsenosti.. Tým sa ale pre Mariu nočná mora ešte len začína. Nasleduje cesta do zapadnutého a špinavého nevestinca pre zlatokopov v pralese, ktorému vládne tyranský a brutálny pasák Saraiva. Nikoho tam nezaujíma, že Maria je vlastne ešte dieťa, či vôbec ľudská bytosť. Stáva sa z nej tovar bez najmenšej nádeje na budúcnosť. Maria sa však nevzdáva a pokúsi sa o zdanlivo nemožné - útek... (STV)

(viac)

Recenzie (97)

Mefistofelle 

všetky recenzie používateľa

Svět není zdaleka tak idylický, jakým se zdá být. A zvlášť země jako je Brazílie jsou místem, kde se život snadno může stát peklem. Už od začátku se film s hlavní hrdinkou nemazlí. Maria, sotva dvanáctiletá dívenka s naprosto odzbrojujícím smutným výrazem v krásných tmavých očích, je vystavena krutosti, sexuálnímu týrání a různým formám ponižování. A přesto z této postavy vyzařuje neuvěřitelná čistota i nevinnost. Mám-li srovnávat s tématicky podobným filmem Lilja 4-Ever, docházím k závěru, že zde na mě díky oné nezničitelné nevinnosti působil osud mladé prostitky mnohem tragičtěji, neřku-li dojemněji, a tím pádem na mě příběh více zapůsobil. Celková dynamika děje mi taky vyhovovala, stejně jako herecké obsazení. Nezbývá než říci, že jako film na téma dětské prostituce to zkrátka funguje dobře a moje očekávání byla zcela naplněna. Rozhodně doporučuji. ()

Tayen 

všetky recenzie používateľa

Hodně drsný a bezútěšný snímek, kde nejde o typickou zápletku, ale o prozření lidí, kteří mají moc zasáhnout do života zneužívaných dětí, kterým tato moc byla odebrána. Je až šokující v jakých podmínkách musí lidé v Jižní Americe žít, ale bohužel tady nejde jen o film, na což nás upozorňují statistická čísla v závěru. V neposlední řadě výkony dětských herců jsou víc než přesvědčivé. ()

Reklama

IceQueen 

všetky recenzie používateľa

Aj keď mi bolo jasné, čo sa za všetkými tými pozatváranými dverami dialo (okrem toho, že mali herci pauzu), ostala som nezasiahnutá. Všetko bolo podávané v náznakoch, "herci" nemali na to, aby predviedli nejaké uveriteľné emócie a hlavná hrdinka zvládla tak maximálne skriviť ústa, keď sa jej niečo nezdalo. Zmršená šanca natočiť silný príbeh. ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Tešil som sa na brazílsku ne-telenovelu. Dostal som skutočnosťou inšpirovanú brazílsku telenovelu s pár drastickými a pár dojímavými scénami. Degradácia obsahu vážnosť témy poškodzujúcimi nechtene humornými vsuvkami je žalostná a bije do očí viac než slabé produkčné zázemie a ničím objavný scenár. 65% ()

zette 

všetky recenzie používateľa

Bez ohledu na film, me vzdy dokaze vytocit, jak nekdo, kdo neni schopen uzivit jedno dite, jich ma rovnou nejmene pet. Pak to dopada jako nekde na trhu... Znepokojujici namet, ale ja myslim, ze kazdy, kdo ma oci otevrene si o takove Brazilii nedela zadne iluze. Ja myslim, ze to bylo natoceno jeste setrne pro oko divakovo. I kdyz mi to vse prislo strasne zjednodusene, bavilo me to od zacatku do konce. ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (1)

  • Hlavní protagonistce bylo v době natáčení filmu teprve 11 let. (Pesosek)

Reklama

Reklama