Reklama

Reklama

Hniezdo na ôsmom poschodí

(TV film)
všetky plagáty

Obsahy(1)

Tvorba gruzínskeho spisovateľa Tamaza Čiladzeho sa radí do významného prúdu gruzínskej literatúry osemdesiatych rokov, ktorý rozkrýva základné etické a filozofické otázky existencie človeka v súčasnom svete. Aj v hre Hniezdo na ôsmom poschodí vedie autor svojich hrdinov po neľahkej, ale poctivej ceste za poznaním seba samých i zodpovednosti za osud svojich blízkych. Tamazova smrť je podnetom pre vdovu po ňom i pre jeho spolupracovníka zamyslieť sa nad uplynulým životom, nad vzájomnými vzťahmi i nad pocitom viny za predčasnú Tamazovu smrť. (RTVS)

(viac)

Recenzie (3)

Hombre8 

všetky recenzie používateľa

Ač nerad divadelní hry, tahle navíc v jedné místnosti a v podstatě ve dvojici, tahle konverzačka se mi líbila. Nemalou zásluhu na tom měl jistě herecký projev obou hlavních protagonistů. Pointa slabší, ale to se dalo vzhledem k původu předlohy očekávat. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Inscenácia podľa divadelnej hry gruzínskeho autora nie je bežná záležitosť, ale táto nestála za veľa. Je to čistá konverzačka dvoch ľudí v jednom byte s krátkymi pohľadmi do minulosti. Všetko sa točí okolo jej vzťahov, ospravedlňovaní nevery a jeho práce v nejakom architektonickom ateliéri, no tempo je mizerné a dramatické momenty nezaujímavé. Celý film mi tak pripadal ako kvalitne zahrané nič. ()

javlapippi 

všetky recenzie používateľa

"Som vinný, ale len preto, že je nevyhnutné, aby niekto vinný bol." Huba a Turzonovová sedia v panelákovej obývačke a vedú mierne sebamrskačské reči o živote, smrti, vzťahoch, nevere, práci, architektúre a tak vôbec. Do toho sa im sem-tam miešajú flešbeky s Horváthom mladším a Húskovou. Kvalitne zahrané, ale trochu nuda. ()

Reklama

Reklama