Reklama

Reklama

Hniezdo na ôsmom poschodí

(TV film)
všetky plagáty

Obsahy(1)

Tvorba gruzínskeho spisovateľa Tamaza Čiladzeho sa radí do významného prúdu gruzínskej literatúry osemdesiatych rokov, ktorý rozkrýva základné etické a filozofické otázky existencie človeka v súčasnom svete. Aj v hre Hniezdo na ôsmom poschodí vedie autor svojich hrdinov po neľahkej, ale poctivej ceste za poznaním seba samých i zodpovednosti za osud svojich blízkych. Tamazova smrť je podnetom pre vdovu po ňom i pre jeho spolupracovníka zamyslieť sa nad uplynulým životom, nad vzájomnými vzťahmi i nad pocitom viny za predčasnú Tamazovu smrť. (RTVS)

(viac)

Recenzie (3)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Inscenácia podľa divadelnej hry gruzínskeho autora nie je bežná záležitosť, ale táto nestála za veľa. Je to čistá konverzačka dvoch ľudí v jednom byte s krátkymi pohľadmi do minulosti. Všetko sa točí okolo jej vzťahov, ospravedlňovaní nevery a jeho práce v nejakom architektonickom ateliéri, no tempo je mizerné a dramatické momenty nezaujímavé. Celý film mi tak pripadal ako kvalitne zahrané nič. ()

javlapippi 

všetky recenzie používateľa

"Som vinný, ale len preto, že je nevyhnutné, aby niekto vinný bol." Huba a Turzonovová sedia v panelákovej obývačke a vedú mierne sebamrskačské reči o živote, smrti, vzťahoch, nevere, práci, architektúre a tak vôbec. Do toho sa im sem-tam miešajú flešbeky s Horváthom mladším a Húskovou. Kvalitne zahrané, ale trochu nuda. ()

Hombre8 

všetky recenzie používateľa

Ač nerad divadelní hry, tahle navíc v jedné místnosti a v podstatě ve dvojici, tahle konverzačka se mi líbila. Nemalou zásluhu na tom měl jistě herecký projev obou hlavních protagonistů. Pointa slabší, ale to se dalo vzhledem k původu předlohy očekávat. ()

Reklama

Reklama