Reklama

Reklama

Max Payne je zatrpknutý individualistický newyorský policajt, ktorý neuznáva pravidlá hry, pretože už nemá čo stratiť. Vyšetruje sériu záhadných vrážd, ktoré by mohli súvisieť so smrťou jeho manželky a dieťaťa. Maxov svet je temný New York, mesto rozkladu, mesto zločinu a drog. Na svojej ceste naráža na mocné sily – skutočné aj nadprirodzené, ktoré sa snažia skryť zdrvujúcu pravdu a Maxa navždy umlčať. Je počuť zvuk ohromných krídel a takmer v tme je možné zazrieť ich tieň. Okrídlený démon Valkýra s rozďavenými ústami a červenými očami je kľúčovou stopou k tým, kto zničili Maxovu rodinu. Je však aj tým, kto ohrozuje Maxa a iných posiela na desivú smrť... (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 4

Recenzie (1 130)

Botič 

všetky recenzie používateľa

Zabili mu ženu a on se rozhodl ji pomstít. Vydává se do nejhlubší sféry newyorského podsvětí a to, co zde nalezne, jej rozhodně nepotěší… a diváky taky ne. Vítejte ve světě, v němž z hrdinů krev neteče….. Vizuální stránka je to jediné, co na filmové adaptaci známé hry stojí za zmínku. Většinu výjevů jsme viděli už v daleko lepších snímcích a zde je to vše přetavené jen do nudné šedi, kam tento film bezesporu patří. Škoda:( 5/10 ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý akčný kriminálny film, ktorý je filmovou adaptáciou slávnej počítačovej hry. Má pomerne dobrý príbeh o policajtovi, ktorého rodina bola pred tromi rokmi zavraždená, čo ho zmenilo a tak sa z neho stal ostatnými neobľúbený samotár, ktorý žije len pre nájdenie ich vrahov. A práve sa zaplietol do série brutálnych vrážd, ktoré by mohli s hľadanými vrahmi súvisieť a tak začne prípad vyšetrovať, pričom ho stopy vedú až k vysokým miestam a mnoho ľudí je proti tomu, aby sa mu podarilo uspieť. Spracovanie je ale veľmi rozporuplné, ak chceli tvorcovia uspieť, v prvom rade si mali ujasniť, čo vlastne chcú točiť. Keďže sa malo jednať o adaptáciu akčnej hry, tak by som očakával plnohodnotný akčný film, čo ale neplatí, lenže problém je, že toto nefunguje ani ako pravá kriminálka, keďže dej je až príliš jednoduchý a celý ten nápad s drogami mi pripadá ako z nejakého braku, čo nemá v serióznom filme čo robiť. A navyše to vôbec nefunguje ani ako dráma o problémovom hrdinovi, ktorý sa nevyrovnal s minulosťou, na to je to jednoducho až príliš hlúpe. Ale napriek tomu, že tú nezvládnutosť cítiť prakticky stále, nemôžem si pomôcť, ale mne to nejakým zvláštnym spôsobom sadlo. Väčšinu času sa síce nič výraznejšie zaujímavé nedeje, ale dá sa na to pozerať a v poslednej tretine sa to už aj slušne rozbehne. Akcie je tu málo, čo je škoda, keďže sa vydarila. Tvoria ju iba prestrelky, ktoré sú perfektne natočené, odohrávajú sa vo veľmi dobre zvolených prostrediach, majú slušný počet zabitých a chválim aj výber zbraní, obzvlášť na prácu brokovnice je skutočne radosť pozerať. A tak škoda, že sú až v poslednej tretine a navyše ma mrzí, že väčšinou sa strieľajú iba policajti. Herecké obsadenie je celkom slušné, ale problém je s postavami. Mark Wahlberg mi celkovo sedí, ale toto moc nezvládol, vôbec som mu to neveril a navyše na detektíva nepôsobí práve najbystrejšie, Mila Kunis ma už celkom bavila, ale nemá moc priestoru, Beau Bridges mi zase prišiel väčšinu času zbytočný, podobne aj Chris O'Donnell, ktorý ale nakoniec ani moc priestoru nemá a hlavný záporák Amaury Nolasco sa hodí tak na druhotriedneho zabijaka a nie na hlavného záporáka, na to nemá žiadnu charizmu. Čo sa týka réžie a technickej stránky, chválim vizuálnu stránku, na tú je skutočne radosť pozerať, ale inak to absolútne nefunguje v žiadnom ohľade. Filmovú adaptáciu tejto látky som si teda predstavoval určite úplne inak, síce nie som práve počítačový hráč, ale hry som predsa len hral a Max Payne je pre mňa tou najlepšou vôbec. Toto je jednoducho nezvládnuté, nedotiahnuté, neakčné, bez nejakých lepších nápadov, ale ako som spomínal, aj napriek množstvu záporov mi to sadlo a to dokonca aj opakovane a preto to lepšie hodnotenie. Objektívna kvalita filmu- 53%, film sa páči mne na 74%. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Je mierne ironické že prevažne stealth hra ako Hitman má na filmovom plátne akčnejšie spracovanie ako atmosferická strieľačka podporená výborným krimi príbehom o pomste. O čo lepšie by bolo celkové vyznenie, keby sa Moore nebál akčných scén ako čert svätej vody a že sa v nich neorientuje vôbec zle. I tak ho nemožno s čistým svedomím úplne odpísať, hlavná časť viny spadá na chlapíka menom Beau Thorne, z ktorého scenára Max vychádza so cťou len vďaka Wahlbergovej charizme. Moorovi patrí uznanie aspoň za to, že aj pomerne mdlo napísanú detektívku dokázal nádhernými obrazmi v kombinácii s kvalitnou Beltramiho hudbou podvihnúť o stupienok vyššie. Nenudil som sa, niektoré momenty vyslovene potešili ale nesľuboval trailer viac...ďaleko viac? Aj napriek všetkému je Max Payne jednou z lepších adaptácií počítačových hier, lenže pri tej konkurencii sa ani niet čomu diviť. Napriek tomu verím, že to raz naozaj výjde a spokojní budú všetci. Možno už pri dvojke Maxa, ale s iným filmovým štábom, ktorý nám naservíruje pôvodné menu a nie náhradu zo zvyškových ingrediencií. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Maxe Paynea jsem hral, kdovijak me to nebralo, ale akce to byla slusna. Takze film nekritizuju proto, ze bych byl nejakej velikej fanousek hry, ale proste proto, ze tenhle film je k hovnu. Je mi jasny, ze tady nemohlo jit jen o strileni jak ve hre, takze to chtelo nakej uvod do deje a pribeh uplne nejstupidnejsi neni, navic to ozvlastneni v podobe halucinaci je fajn. Jenze tady se na akci skoro uplne zapomnelo. Hodinu se prakticky nic nedeje, ve filmu jsou dve zpomalovacky, jedna nic moc a druha jeste horsi a jedina slusna akce se kona az na zaver. Ale jeste to bych prekous, kdyby to aspon byla zabava nebo nejaka temna kriminalka, ale i kdyz se Moore snazi, sem tam tam flaka pekne cool zabery, cela vizualni sranka je paradni a vetsina deje se odehrava ve tme, proste to nema absolutne zadnou atmosferu, zadny napeti, zadnej svih. Ale jeste by se to dalo zachranit hlavni postavou, jenze to vstupuje na scenu Mark Wahlberg se svoji asi doposud nejtrapnejsi postavou. Da se to trochu omluvit tim, ze nema moc co hrat a vyzadujou se od nej dva vyrazy, jenze on nezvlada ani to. Kdyz ma bejt jakoze nasranej, tak tak vubec nevypada, charisma zadny a vypada jak nakej chlapecek. A kdyz tu mame zabery, kde je stastnej, tak se tvari jak blbecek. Ty dve hvezdicky jsou za peknou, skoro az komiksovou vizualni stranku a v porovnani se zbytkem filmu paradni zaverecnou akci, ale jinak to je fakt nechtene smesna traparna. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Parchant ten Max Payne, jak v hereckých análech, tak na filmovém plátně. Já se na něj tak těšil, a ten John Moore mu zesral kariéru ve filmovém světě neskutečným způsobem, až jsem měl sto chutí začít věřit tomu, že podle hry se žádný kvalitní film natočit nedá. Zklamal mě Hitman, doufal jsem v nápravu, u něj, marně. Tenhle film je zmatenej od začátku do konce neskutečným způsobem. Příběh také nemá nic moc společného s herním, a nejsmutnější na tom všem je to, že nejhezčí na něm je něco, co v herním světě vlastně ani není. Mark Wahlberg by se na roli Maxe neskutečně hodil, to by se nesměl tvářit hrozně otráveně snad v každý scéně. Plus Olga Kurylenko, otravná fúrie, a to jsem jí ještě ani neviděl v novém Bondovi, tam to taky asi dopadne veleslavně. Zklamání na prvním místě. To se nedá natočit film dle herní adaptace? Doufám že ano. Uwe Boll nám to už ukázal tolikrát, že když se něco chce, tak to prostě de a je jedno jak. Mám takovej dojem, že kdyby padnul scénář Maxe do jeho rukou, o nic horšího by sem nepřišel a možná bych se i pobavil, což tady se nedá vůbec ani očekávat. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (30)

  • Iniciály postavy BB Hensleyho (Beau Bridges) se náhodně shodují s iniciálami jeho představitele. (D3NJI)
  • Vo filme sa objaví nápis Cognitti's Self Storage. Je to odkaz na postavu gangstera Vinnieho Cognittiho z videohernej predlohy. (Jello Biafra)

Súvisiace novinky

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

02.09.2011

V obou případech je fakticky rozhodnuto, že pokračování bude. Nebráníme se. S Die Hard 5 to studio 20th Century Fox myslí smrtelně vážně a Bruce taky, protože se aktivně zúčastňoval na výběru… (viac)

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

25.03.2009

Už před několika týdny se objevila zpráva, že Mark Wahlberg si zahraje v „mstitelském“ thrilleru The Prisoners o otci unesené 6-leté holčičky, který vezme spravedlnost do vlastních rukou. Znělo to… (viac)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (viac)

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

14.09.2008

...a k tomu Colin Farrell v Sherlocku Holmesovi či filmový Duke Nukem... Ano, jsou tu „Fámy, drby, klepy 2“ ;-). Veterán Michael Caine si naplno užívá mediální pozornosti, spojené s úspěchem Temného… (viac)

Reklama

Reklama