Reklama

Reklama

Captain America: Prvý Avenger

  • Česko Captain America: První Avenger (viac)
Trailer 2

Koncom roku 1941 sa Spojené štáty zapojili do Druhej svetovej vojny. Steve Rogers (Chris Evans) je idealistický mladík, ktorý túži vstúpiť do armády a pomôcť Amerike poraziť nacistov. Nemá však najmenšiu šancu, je neduživý a odvodové komisie po celej krajine ho odmietajú. Jeho tvrdohlavosť, vytrvalosť a zarytosť, s akou sa necháva opakovane vyhadzovať od odvodových komisií, si však všimne doktor Abraham Erskine (Stanley Tucci) a ponúkne mu účasť na tajnom vojenskom experimente, ktorého cieľom je vytvoriť pre Ameriku skupinu supervojakov. Zo Steva sa tak stane dokonalá ľudská bytosť. Na boj s nacistami v Európe napokon nedôjde, pretože sa objaví oveľa väčší a nebezpečnejší nepriateľ priamo v Amerike - tajná organizácia HYDRA, vedená všetkého schopným gaunerom Johannom Schmidtom (Hugo Weaving), ktorý má svoj vlastný plán na ovládnutie sveta. Jeho súčasťou má byť aj tajná formula doktora Erskina na výrobu supervojakov. Steve dostane štít, ktorý sa stane jeho poznávacím znamením a so skupinou vojakov, ktorých zachránil zo zajatia, začnú likvidovať základne Hydry. Prinesie mu táto misia nesmrteľnosť alebo smrť? (TV JOJ)

(viac)

Videá (29)

Trailer 2

Recenzie (1 709)

Lateef 

všetky recenzie používateľa

Mimořádně vyvedená marvelovka, která mi za šérého podzimního odpoledne sednula jako agentu Furymu páska přes oko. Sympaťák Chris Evans táhne s přehledem celý film kupředu, dvě hodiny utečou bez nějakého výraznějšího záseku, akční scény vypadají skvěle, bojištěm létá štít z vibrania, vybuchují tanky a megatanky a všude se to hemží nacisty s dezintegrátory. Nezdálo se mi to rozvláčné, nudné, ani vizuálně omšelé, naopak stylizace do retra mi vyloženě vyhovovala, přišlo mi to celé jako splněný sen nebo životní dobrodružstvé malého chlapce a nepotřeboval jsem zde vůbec kulervoucí hlášky, vtip či přetechnizovanost. Prostě jsem si sednul a užíval si to. Aby si film člověk vychutnal, musí být správně nalazený. Dnes to vyšlo více než dobře. 140 miliónů dolarů(rozpočet)/368 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

BadoXXII 

všetky recenzie používateľa

Captain America bol vždy môj najoblúbenejší hrdina z celého univerza Marvelu a tak som bol veľmi zvedavý, ako to nakoniec na filmovom plátne dopadne. Zmiešal sa tu Wolfenstein, Hellboy, Call Of Duty a Indiana Jones dohromady. A celé to náramne funguje ! Nemohol som ísť ani na toaletu a zadržiaval som to asi polku filmu, jednoducho sa nedalo. Tempo je skvelé a film ani chvílu nenudí (ešte by som chcel nejakú hodinu navyše). Všetko pekne graduje tak ako má. Film má všetko dôležité aby bavil. Príjemný humor, určitý a v tomto prípade veľmi potrebný nadhľad, naozaj dobrú a aj viditeľnú (!!!) akciu, dobrodružstvo (režisérovo inšpirovanie Indiana Jonesom je naozaj citeľné, veď napokon pár častí seriálu režíroval on), poriadneho záporáka (nebola lepšia voľba ako Hugo Weaving), nejakú tú romantiku a aj sympatického hlavného hrdinu (viem si predstaviť, že ak by som bol ešte malý klučina, tak by som sa hral na Kapitána Ameriku :D). U mňa sa stal Kapitán Amerika najlepším komixovým filmom od Marvelu. Bavilo ma to celé ešte o triedu viac ako Iron Man, Thor atď...Možno to mierne o tú jednu hviezdu nadhodnotím, ale som z toho filmu NADŠENÝ!!! Najlepšia komixovka roku a takto malo vypadať štvrté pokračovanie Indianu Jonesa!. Rýchla, jednoduchá a zábavná jazda. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Sračka ako všetky ostatne sračky tomuto podobné. Prvých 30 minút som sa pohrával s myšlienkami 3 * ale samozrejme, tušil som veľký zvrat. A nebol to len tak hocijaký zvrat - boli to ZVRATKY čo sa neskôr dostavili na "scénu". Až na Thora je toto klasické k.....é klišé vinímajúce sa vo všetkých možných gýčoch a "secondhandoch" amerických filmov o hrdinovi so super schopnosťami. A pokiaľ sa Vám film nebude páčiť, nečakajte, ale utečte!!!! Lebo keď za-počujete záverečný song pri titulkách - bude neskoro. Kúpte si pukance. Bágel sa Vám v samom závere zíde na výbornú. ()

Lavran 

všetky recenzie používateľa

Marvel se pomalu a jistě stává producentem modelových popření happy endů skrze tragické rozuzlení osobní linie. Pro Iron Mana, Hulka, Thora i Kapitána Ameriku končí láska nešťastně - odloučením milenců v profesi, existenci, prostoru a čase. Co naopak vítězí je čerstvě nabytý závazek superhrdinství, jehož potem a krví vykoupené plody však smutek ze ztráty zbavuje barvy i sladkosti. Zjevné poražení personifikovaného zla nemůže zastřít mnohem hlubší selhání; neschopnost zabránit kolapsu vlastního světa navzdory nadlidským schopnostem, které dovolují zachránit svět vnější. Tady jde o mnohem víc než pouhou úlitbu přízemní seriálové logice, která poklonkuje nedořešenosti. Až se chce říct: lidské, dojemně lidské... ()

verbal odpad!

všetky recenzie používateľa

Adaptace slaboduchých omalovánek pro dyslektiky dosáhly tímto svého pomyslného vrcholu! Za mlaskavých zvuků žvýkání hamburgerů do pateticky znějící americké hymny na pozadí se zrodil otec všech superhrdinů, symbol ducha amerického národa, štít svobody, nezávislosti a demokracie, jediný pravý zastánce slabých a utlačovaných, vdov a sirotků, Kapitán Homokokot: První Gangbanger. Sterilní, steroidy napícháný blondýn, jemuž se ve tváři zračí sveřepé odhodlání z akutní ruptury konečníku, a kterým by se chtěl stát každý týraný stokilový americký kluk, brání v ruce s hajzlovým poklopem vyzdobeným hvězdami a pruhy světový mír, ať už o to někdo stojí nebo ne! A není osamocen. Po boku mu stojí partička ostřílených vojenských veteránů, která připomíná drsnou, zásahovou jednotku rady Vacátka! No nic, ještě by mi zbytečně stoupl tlak! Přeji hošanům spoustu dalších, zábavných homoeskapád a slibuji, že už mě ve své blízkosti nikdy neuvidí! ()

Galéria (228)

Zaujímavosti (208)

  • Letadlo použité k přeletu linie je Beechcraft Model 18. Tento model nebyl během konce 30. let příliš finančně úspěšným artiklem. Zájem o tento letoun stoupl, když vyhrál závod mezi městy St. Louis a Miami v roce 1940. O rok později, po útoku na Pearl Harbor, americká armáda potřebovala navýšit kapacitu letecké flotily. V letectvu stroje sloužily především pro přepravní účely. (Kubaaa97)
  • V jedné scéně Johann Schmidt (Hugo Weaving) poslouchá operu „Valkýra“ od Richarda Wagnera. Nahrávku, kterou poslouchá, dirigoval Herbert von Karajan a zpíval tenorista Jon Vickers. Byla nahrána v roce 1968, tedy 25 let poté, co se scéna odehrává. (Kubaaa97)
  • Vývoj letounu Focke-Wulf Triebflügel je odkazem na stejnojmenný německý projekt, který skutečně existoval. Týkal se stíhacího letounu kategorie VTOL, schopného startovat a přistávat vertikálně. (Kubaaa97)

Súvisiace novinky

Harrison Ford je nový generál Ross

Harrison Ford je nový generál Ross

15.10.2022

MCU se po premiéře snímku Black Panther: Wakanda nechť žije a s nástupem nového roku překlopí do páté fáze, spolu s tím nás pak čeká pochopitelně hromada nových filmů, seriálů, a samozřejmě i postav.… (viac)

Čtvrtý Captain America našel režiséra

Čtvrtý Captain America našel režiséra

09.07.2022

Před dvěma dny vstoupilo do kin po celém světě nejnovětší akční dobrodružství od studia Marvel pod názvem Thor: Láska jako hrom režiséra Taiky Waititiho a zatímco nový snímek o hrdinovi z Asgardu… (viac)

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (viac)

Čtvrtý Kapitán Amerika potvrzen

Čtvrtý Kapitán Amerika potvrzen

18.08.2021

Čtvrtý díl filmové série Kapitán Amerika od studia Marvel má oficiálně zelenou. Hlavní roli nového Kapitána pak ztvární Anthony Mackie, jenž přebral štít i roli po Steveu Rogersovi v seriálu Falcon… (viac)

Reklama

Reklama