Reklama

Reklama

Testament

  • Česko Závěť (viac)
Trailer

Tsane žije v zapadnutej srbskej dedinke so svojim dedkom - vynálezcom Živojinom, ktorý chce, aby mu vnuk pre smrťou  ešte splnil tri zdanlivo jednoduché želania. Pre Tsaneho sa však splnenie prianí starého otca značne skomplikuje, obzvlášť, keď sa zo svojej rodnej dedinky vydá predať kravu a nájsť si nevestu. Cestu mu čoskoro skríži podsvetie a ani iné mestské nástrahy na seba nenechajú dlho čakať...Aj vo svojom zatiaľ poslednom filme ostáva oslavovaný režisér Emir Kusturica verný svojmu typickému rukopisu - bujnej fantázii, temperamentnému humoru a pulzujúcej balkánskej hudbe, z ktorých vytvára príťažlivú a pestrú zmes, okorenenú magickým realizmom. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (179)

Ephemeris 

všetky recenzie používateľa

Presne kvôli blbcom ako Kusturica má dnes Bosna čisto inštrumentálnu hymnu, aby sa náhodou žiadne etnikum neurazilo. Na staré kolená mu začalo hrabať, je z neho nacionalista a srbskými vlajkami sa to tu len tak hemží. K tomu zoofília, pedofília, ako nič. No neviem, toto mi v tom filme veľmi nevoňalo. A že kvôli týmto excesom Srbi vyzerajú ako úchyláci, to Emira netrápi? No nuda to každopádne nie je a graduje to do klasického kataklyzmického finále. Marija Petronijević je zrejme najkrajšia žena, akú momentálne poznám. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Na tento film pripadlo moje 1000. hodnotenie a som rád, že s najvyšším hodnotením. Čakal som nejakú dobrú komédiu, lebo Kusturica je skvelý režisér a naozaj som sa dočkal. Toto je čistý Balkán, šialenosť, ale fantastickosť. Keď som začal po polnoci pozerať tento film, chcelo sa mi spať, ale tento film mi dodal toľko energie, že na konci som doslova skoro skákal a tancoval, smial som sa ako blázon a ani sa mi nechce veriť, že tento film je tak nedocenený. Postaviť film na tak srandovnom a jednoduchom príbehu, z ktorého vyplynie totálny chaos, ktorý je však režisérsky skvele zvládnutý ma pobavilo a potešilo. Toto má všetko, čo môže balkánska komédia mať. Krásne balkánske ženy, najmä prenádherná Marija Petronijević, mafiánov, ozbrojené zložky, pohreb so svadbou, ktoré sa stretnú na jednom mieste, chlapov, čo sexujú zo zvieratami aj za peniaze, nevestince, bláznivé školy, pištoľníkov, demolátorov, krásne prostredie, dedko, čo vytvára vynálezy a robí pasce a na konci ešte ten kanec, no to bol vrchol, vlastne nie, ten lietajúci cirkusant, čo chcel vedieť výsledky talianskej futbalovej ligy, to bol vrchol celého. Páčil sa mi aj koniec a tým Happy End to celé zavŕšili, svadba bola tiež parádna. Nechápem, že niektorí tu nevidia príbeh, respektíve nechápu tento film a silou mocou tu chcú nejaký príbeh mať a nechápu podstatu balkánskych komédií. Niekomu mohlo prísť vulgárne už to Dragica-nemravnica, ja som to všetko bral z nadhľadom a humorom, príznačným na realitu. Toto je skvost komédií, ktorý mi pohladil srdce. Na balkánske veci sa aj vďaka tomuto len teším. A ako bolo povedané vo filme, slzy sú zlé, sú nezdravé, a ja s tým súhlasím, veď žijeme len raz a preto si navzájom robme život krajším. Tým nemyslím, že si nemôžte občas poplakať len tak, keď to tak cítite, myslím nebyť depresívny, ale radostne pozitívny. Tento film mi ho spravil. ()

Reklama

easaque 

všetky recenzie používateľa

+3* takovou nálož divokých nápadů jsem od této komedie rozhodně nečekal a některé scénky jsou nezapomenutelné. Už dlouho jsem neviděl šílenější film než tento, ale na druhou stranou si tu Kusturica neláme hlavu nad nějakými logičnostmi, což mi ke konci už začínalo vadit. Kdo má tedy chuť na moderní barevnou balkánskou pohádku na vyplnění nudné chvíle třeba po obědě, tak jděte do toho, ale rozhodně to pro každého není! [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Teebo 

všetky recenzie používateľa

Rozhodně se nejedná o tak dobrý film jako Černá kočka, bílý kocour, kde jsem dával stejné hodnocení. Obvykle, když váhám, kolika hvězdičkami hodnotit, rozhodnu se pro nižší počet. Ale tady by tři byly prostě moc málo. Protože něco tak pozitivního, ztřeštěného a šílenými nápady překypujícího se jen tak nevidí. Mentalitu všech postav v Kusturicových komediích prostě miluju, všichni jsou hrozní sympaťáci. Natočit dobrý vtip, to dlouhodobě považuji pro filmaře jako žánrově nejtěžší úkol, a povedené komedie jsou pro mne nejvíce nedostatkové zboží. Takže doufám, že se mi ještě nějakého podobného kousku ze Srbska dostane. V tomto případě je škoda především přepálené stopáže - být film o půlhodinu kratší, bylo by to bez váhání. ()

ledzepfan 

všetky recenzie používateľa

Tohle vypadá na těžků provokáciu :D ..Čistě komediální dvouhodinkovky v kusturicově réžii jsou vždycky ve všech směrech poněkud přepálené záležitosti a tenhle film není vyjímkou. Na druhou stranu je to poctivá balkánská kvalitka plná absurdity a nadsázky a komu to sedne do zběsiledechovkoidní noty ten se pobaví. Na mě osobně je to už trochu moc a ve střehu mě udržovala asi jen překrásná Jasna :) ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (3)

  • Film, který sledují Tsane (Uros Milovanović) a Jasna (Marija Petronijević) u ní doma, je Scorseseho Taxikář (1976). ((mOnkey))
  • Pieseň v karaoke súťaži, kde spievajú Jasna (Marija Petronijevic) a Tsane (Uros Milovanovic), je "Winner takes it all" od skupiny Abba. (vander19)
  • Film sa natáčal v meste Uziče a v dedinke Zlatibor. (vander19)

Reklama

Reklama