Reklama

Reklama

Dealer III

  • Česko Dealer III (viac)
Trailer 2

VOD (1)

Fanúšikovia Sopranovcov musia vedieť: Filmy trilógie Dealer Nicolasa Windinga Refna majú to najlepšie z blízkeho a osobného zobrazenia každodenného gangsterstva – a nemusíte vidieť žiadny z nich, aby ste pochopili ďalší. Tretia a najlepšia časť série sa zameriava na srbského drogového kráľa Mila, malého zlodeja v pôvodnom filme. Okrem toho, že pripravuje večeru pre 50 hostí na oslavu 25. narodenín dcéry Mileny, pripravuje aj komplikovaný obchod s drogami. Keď namiesto heroínu dostane 10 000 tabletiek extázy, Milo je z novej drogy zmätený a zavolá bývalého bodyguarda a súčasného reštaurátora Radovana, aby mu pomohol. Refn nakrútil nervózny, pohlcujúci film, ktorý sa hrá ako celovečerná verzia paranojou presiaknutej scény varenia cestovín z filmu Mafiáni od Martina Scorseseho. (Film Europe)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (176)

Azrael515 

všetky recenzie používateľa

Every dog has his day, again. Po socialnejšej dvojke back to business. Tentokrat sa to poserie pánu ktorý v predchádzajúcich filmoch predstavuje vrchol potravinového retazca v brandži. Ten sa ocitne v patovej situácií a pendluje medzi veriteľmi a oslavou narodenín svojej dcéry. Je to vlastne mix predchádzajúcich príbehov, otcovský a kšeftársky a polemizuje o tom ako skľbiť obe dohromady. Do toho sa primiešava další vnútorny konflikt abstinujúceho Mila. Preto na mňa posobil určite najmoralizujucejšie. Aby som to uzavrel ako celok, Pusher trilogy je rozhodne vrchol zobrazenia sveta a psychológie priekupníkov s drogami. Doteraz boli vykreslovaní značne skreslene a vatšinou charizmaticky, aby to diváka nerušilo a mohol aspon čiastiočne sympatizovať s antihrdinom. Rozprávanie nieje v žiadnom príbehu uzavreté .... takže príbehy si možme dokončiť samy a tým pádom atmosféra filmovu pretrváva i po záverečných titulkách. Není to Scarface, není to Traffic. Je to Trainspotting sveta dealerov, žiadny vzostup ani kšefty za mega sa nekonajú. A stačí tak málo aby sa človek ocitol totalne v s*ačkách. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

"KTO JE TO?" ..."Nejaký zasraný Albánec..." ...." Ó, DOBRÉ, DOBRÉ..."Chválim ČT2 za odvysielanie trilógie Dealer, čo určite nie sú filmy po 20.00. Vysielací čas po 23.00 zodpovedá drsnému pohľadu a brutalite. Dealer 3 je len pre silnejšie povahy. Keď si odmyslíme brutálne scény, je to v pohode film, kde sledujeme celkom sympatického staršieho gangstra Mila. Tento srbský gangster sa objavil v menšej úlohe i v Dealerovi 2. Milo má svoje zásady, je zo starej školy, ale mladá nastupujúca generácia na zásady sere a niekto sa ho pokúša okradnúť. Milo však ukáže, že si nevybrali dobre...Scéna likvidácie poľského gangstra je fakt poriadne drsná a pre ženské publikum asi nezvládnuteľná. Tu už je úplne jedno, či na reťazi visí mŕtvy človek alebo prasa, len sa toho treba zbaviť... Záver je trocha divne seknutý, rovnako zvláštny koniec je v Dealerovi 2. Tu ma to však mrzí viac, pretože ostáva veľa nezodpovedaných otázok. Je to trochu škoda, ale aj toto je kolobeh kriminálneho prostredia. Jeden umrie a nahradia ho ďalší dvaja. 80%. ()

Reklama

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Přál bych si aby film trval minimálně tak dlouho jako všechny díly Pána Prstenů. Srbský kuchtík téměř nesleze z plátna a po celou dobu se je na co koukat. Dokonce je divák svědkem i pravé zabíjačky na Balkánský způsob. Slovíčko "jebat" se prostě hned tak neoposlouchá. Řekl bych že tenhle poslední díl se mi líbil ještě více než první, který si přecejen místy vybral svou slabší chvilku. Za to trojka jakmile diváka chytne tak jej nepustí. Samozřejmý je hudební doprovod, který nám tluče příslušné scény razantně do palice. Aby náhodou ani na chvilku nevznikly pochybnosti že vlastně o nic nejde. S blížícím se koncem jsem se přistihl že jsem si přál aby čas ubíhal pomal ...... (Proto jako poctu ani já tento komentář nedokončím) :) ()

Maynard. 

všetky recenzie používateľa

No, tak po pravdě mi není jasný, proč se to jmenuje Dealer 3, když s dvojkou to nemá nic společnýho a s jedničkou myslím taky ne (už sem ji viděl před řadou let, tak si nejsem uplně jistej). Tohle je spíš takovej psychologickej sólokapr jednoho týpka, kterej se celejch 5 dní držel a nedrogoval, ale pak to na oslavě svoji dcerky krapet přepísknul. Takže první půlka filmu celkem nudná, žádný přestřelky ani fajty. No, ale druhou půlkou to kluci dánský docela přivostřili. Střeva ven, střeva do mixéru, střeva všude :o). Je to natočený dost syrově, ale tak nějak bez nápadu, na to že tenhle rejža udělal DRIVE, čekal bych víc... ()

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

„Menuju se Milo a sem závislej. Tak sem zas zpět. Cítím, že je čas, abych se dal dohromady, protože dnes slaví má dcera narozeniny. Bude jí 25. A já sem slíbil, že uvařím jídlo pro 45 lidí. Takže mám dost práce. Je pro mě důležitý, abychom měli povedenou oslavu. Hlavně si musím pamatovat, abych si nebral tu první dávku, pak bude vše v pořádku. Doufám, že tentokrát neklopýtnu.“ Protože Milovo klopýtnutí by mohlo mít pro jiné fatální následky…Odvážný tah obsadit vedlejší postavu z předchozích dílů do hlavní role kupodivu fungoval. Milo je natolik zajímavý, že diváka baví ho sledovat. Zvlášť, když se najednou poprvé stává dlužníkem on. Gradace děje si dává na čas, což zamrzí, ale od chvíle příchodu Poláků film dostane šťávu a nabere na obrátkách. A potěší i návrat starého známého. Každopádně Milo a jeho nepřítomný výraz při zbavování se těla je možná to nejdrsnější v celé trilogii. Ostatně celá ta chladnokrevná pasáž je chuťovka. A znovu nechybí otevřený konec. Dám solidní 4*, překvapivě jde asi o opravdu nejlepší ze všech 3 dílů. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (5)

  • Lidé na protidrogových setkání byli skuteční narkomani. (Nathanielmon)

Reklama

Reklama