Reklama

Reklama

Dealer III

  • Česko Dealer III (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Fanúšikovia Sopranovcov musia vedieť: Filmy trilógie Dealer Nicolasa Windinga Refna majú to najlepšie z blízkeho a osobného zobrazenia každodenného gangsterstva – a nemusíte vidieť žiadny z nich, aby ste pochopili ďalší. Tretia a najlepšia časť série sa zameriava na srbského drogového kráľa Mila, malého zlodeja v pôvodnom filme. Okrem toho, že pripravuje večeru pre 50 hostí na oslavu 25. narodenín dcéry Mileny, pripravuje aj komplikovaný obchod s drogami. Keď namiesto heroínu dostane 10 000 tabletiek extázy, Milo je z novej drogy zmätený a zavolá bývalého bodyguarda a súčasného reštaurátora Radovana, aby mu pomohol. Refn nakrútil nervózny, pohlcujúci film, ktorý sa hrá ako celovečerná verzia paranojou presiaknutej scény varenia cestovín z filmu Mafiáni od Martina Scorseseho. (Film Europe)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (176)

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Viac než dôstojné zavŕšenie trilógie o dánskej pouličnej špine (pretože aj výraz "gangy" je pre nich príliš sofistikovaný - a mierny). Refn opäť povýšil a posledný diel je opäť ešte drsnejší a krvavejší, než predchádzajúci. A rovnako máme opäť inú hlavnú postavu - tentoraz konečne milujúceho otca, nezávislého zločinca, prekupníka drog, feťáka a sympaťáka Mila. Čo znamená opäť príbeh postavený na rovnakej, ale stále rovnako funkčnej schéme idyla-problém-veľký problém-vyriešenie problému podfarbený osobným pozadím hrdinu, čo je tentokráte snaha o vymanenie sa z drogovej závislosti a svadba dcéry. A samozrejme návrat slávi aj surové naturalistické vyznenie, prenasledujúca dokumentárna kamera a epizódne aj pár starých známych. Možno sa zdá, že sa dej rozbieha pomaly, lenže vy už dobre viete, že to nakoniec príde - a keď to príde, je to tradične poriadny nárez! Najmä, keď sa do toho zapojí "polepšený" Radovan. A Milovi sa jednoducho nedá nefandiť. Záverečná scéna v záhrade nad bazénom je tak trochu symbolická - ilustruje to, ako tretí Pusher vyznieva - teda rozklad a rozpad starého, ktoré je postupne nahrádzané novým; novou generáciou vyholených hláv, čakajúcich na svoju príležitosť. Opäť takmer na plný počet, len pocitovo čosi chýba. 85% P.S.: Chcem spin-off, v ktorom sa nasratý Radovan postaví proti tým hnusným muhamedánom a Poliakom, a poriadne ich nakope. Milo a jeho kladivko sa môžu pokojne pripojiť. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Tretí diel a tretia postava dánskeho drogového podsvetia trvale pred kamerou. Ani zdanlivý veľký boss Milo to nemá jednoduché. Odvykačka, klub anonymných narkomanov, veľká oslava, ťažkosti so zásielkou, to všetko ho veľmi stresuje a k dobrej nálade vždy jedna vec chýba. Až sa to klasicky vymkne spod kontroly. Netradične sa našlo pár dokonalých gagov, grcajúci ničoho neschopní gangstri boli úžasní. Aj ten Milov vnútorný boj dobra so zlom som riadne prežíval s ním, ale to konečné riešenie situácie už patrilo do iného žánru, no čo by nespravil na poľskom speede. Ani neviem, čo si o tom myslieť, tak radšej som myslel len na to, či nezabudnú na mrazák. –––– Už jsme s Majkem vedli první vážný rozhovor tchána a zetě. Máme společný obchodní plány, takže v tomhle bodě táhnem za jeden provaz. –––– Ona má narozeniny. Dneska. Vosumnáct. To je klika! –––– Zařizuju, zařizuju. Všechno v pohodě. ()

Reklama

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Nie je ľahké byť kráľom podsvetia. A už vôbec nie, keď takýto vládca starne a prichádza o kšefty a aj o verných ľudí. Pusher III sa snaží ísť inou cestou, ako jeho predchodca. Funkčné, ako sonda do duše záporáka, ktorý je voči niektorým ľudom veľmi milý k iným sa zase správa ako totálna sviňa. Jeho hľadanie duševnej rovnováhy je tak v tomto prípade zaujímavé, uveriteľné a podané s nemalou gráciou. Tie všedné scény (oslava) tu dostávajú (podobne ako v Pusherovi II) iný význam. Emocionálnejší. Čistejší. V zásade som rád, že som to videl. Refn mi učaroval skôr v rámci jeho novodobej tvorby, ale páči sa mi tá špinavosť za tým. A že aj napriek prostrediu v ktorom sa to odohráva sa tam snaží nájsť aspoň náznak ľudskosti. To mu pomáha meniť charaktery za pochodu a zároveň ich robí nezabudnuteľnými. Je to dobrá a vyvážená trilógia. ()

papaJA21 

všetky recenzie používateľa

I přes svůj název je Pusher 3 jednoznačně samostatný film, který stejně dobře obstojí bez toho aniž byste viděli předešlé filmy. Naprosto geniální film. Nejrealističtější pohled do života lumpů. Zlatko Burič je neskutečně charismatický herec, tady si zahrál krásně rozporuplnou postavu, Dostává se do izolace jak ve své rodině a co je možná ještě horší ve své branži gangstera. Dravější a mladší dealeři drog z něj začínají mít srandu a neberou ho s respektem na který byl zvyklý a který si dlouho budoval. Veškeré násilí ve filmu není jednoúčelné, je jen demonstrací a vyvrcholení Milova duševního neklidu. Kmotr oproti tomuto filmu je obyčejný odvárek, plný nafintěných taliánů. ()

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

„Menuju se Milo a sem závislej. Tak sem zas zpět. Cítím, že je čas, abych se dal dohromady, protože dnes slaví má dcera narozeniny. Bude jí 25. A já sem slíbil, že uvařím jídlo pro 45 lidí. Takže mám dost práce. Je pro mě důležitý, abychom měli povedenou oslavu. Hlavně si musím pamatovat, abych si nebral tu první dávku, pak bude vše v pořádku. Doufám, že tentokrát neklopýtnu.“ Protože Milovo klopýtnutí by mohlo mít pro jiné fatální následky…Odvážný tah obsadit vedlejší postavu z předchozích dílů do hlavní role kupodivu fungoval. Milo je natolik zajímavý, že diváka baví ho sledovat. Zvlášť, když se najednou poprvé stává dlužníkem on. Gradace děje si dává na čas, což zamrzí, ale od chvíle příchodu Poláků film dostane šťávu a nabere na obrátkách. A potěší i návrat starého známého. Každopádně Milo a jeho nepřítomný výraz při zbavování se těla je možná to nejdrsnější v celé trilogii. Ostatně celá ta chladnokrevná pasáž je chuťovka. A znovu nechybí otevřený konec. Dám solidní 4*, překvapivě jde asi o opravdu nejlepší ze všech 3 dílů. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (5)

  • Všechny scény byly točeny chronologicky. (antonchigurh)

Reklama

Reklama