Reklama

Reklama

Dealer III

  • Česko Dealer III (viac)
Trailer 2

VOD (1)

Fanúšikovia Sopranovcov musia vedieť: Filmy trilógie Dealer Nicolasa Windinga Refna majú to najlepšie z blízkeho a osobného zobrazenia každodenného gangsterstva – a nemusíte vidieť žiadny z nich, aby ste pochopili ďalší. Tretia a najlepšia časť série sa zameriava na srbského drogového kráľa Mila, malého zlodeja v pôvodnom filme. Okrem toho, že pripravuje večeru pre 50 hostí na oslavu 25. narodenín dcéry Mileny, pripravuje aj komplikovaný obchod s drogami. Keď namiesto heroínu dostane 10 000 tabletiek extázy, Milo je z novej drogy zmätený a zavolá bývalého bodyguarda a súčasného reštaurátora Radovana, aby mu pomohol. Refn nakrútil nervózny, pohlcujúci film, ktorý sa hrá ako celovečerná verzia paranojou presiaknutej scény varenia cestovín z filmu Mafiáni od Martina Scorseseho. (Film Europe)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (176)

H34D 

všetky recenzie používateľa

Další obchod s drogami nevyšel, opět chybí hromada peněz, které je třeba vrátit a zase se hlavnímu hrdinovi lepí smůla na paty. Tentokrát si za to však milý Milo může sám. Zdroj průserů tedy nespočívá v promyšleném působení vnějších okolností, ale v jeho nevyrovnaném a neobratném charakteru. Navíc Milo není žádný frajer ani charismatický zabiják - leckdo v tom může spatřovat větší realismus (což je pravda), ale já se díky tomu nemám ve filmu, čeho chytnout. Nudná expozice trvala prakticky 80% filmu, vše samoúčelně směřuje pouze k jediné scéně, a to extrémně brutální a nechutné likvidaci dvou nebožtíků. Líbí se mi, že k vykreslení problémů plynoucích z nelegálního obchodu užil Refn jiných prostředků než akce, jenže prázdné dialogy ohledně oslavy narozenin nepůsobí příliš záživně... 5/10 ()

Kudly4 

všetky recenzie používateľa

Trilogie zkouknuta během jednoho dne a musím uznat, že tady mě Nicolas W.R. dostal na kolena. Když jsem dokoukal první díl, nevěřil jsem, že druhý díl bude na stéjné úrovni a už vůbec ne, že na tom bude stejně dobře i třetí díl. Naprosto SUROVÁ špína z Dánska, která mě nenechala ani na vteřinu v klidu. Hudba 100%, herci 100%, surovost 100% a tak dále a tak dále. Nejvíce mě chytl za srdce asi první díl a to díky Frankovi. Poslední minuty v Pusher III alá Radovan řezník - perla Dánské kinematografie co se týká brutality, takovej masakr jsem doopravdy nečekal a bylo to zakončení opravdu EXCELENTNÍ. TOP 10. ()

Reklama

Radiq 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle by se dalo nazvat nejlepší trojkou, co jsem doposud viděl - po slabším druhém dílu se toto nejen vyrovná jedničce, ale dokonce ji předčí. Milo je totiž jednoznačně největší kliďas celé série (i když těžce s pomocí heráku)... a s Radovanem i největší řezník (a máme tady dobrej návod, jak naložit s otravnejma Polákama a Albáncema). Za nenápadným kukučem tatínka a fetky snaživší se o nápravu, se skrývá ten pravej a nekompromisní balkánskej gangster... a řeznická scénka je docela brutus a Refnovi patří respekt, že se nezalekl toho ukázat tolik. A Zlatko Burić zahrál Mila dokonale - tak přirozené hraní jsem dlouho neviděl. Zápletka se do třetice motá kolem posraného kšeftu s drogama, kterej přivede hlavního hrdinu do zapeklité situace, ale ten si s tím dokáže zdárně poradit - tedy opět nevíme, jak to může pak pokračovat, takže se můžeme jen dohadovat, že to bylo zdárné. Ale je to minimálně tak zdárné, že si nakonec zaslouží jistě skvělé kafe z mikrovlnky! ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

"KTO JE TO?" ..."Nejaký zasraný Albánec..." ...." Ó, DOBRÉ, DOBRÉ..."Chválim ČT2 za odvysielanie trilógie Dealer, čo určite nie sú filmy po 20.00. Vysielací čas po 23.00 zodpovedá drsnému pohľadu a brutalite. Dealer 3 je len pre silnejšie povahy. Keď si odmyslíme brutálne scény, je to v pohode film, kde sledujeme celkom sympatického staršieho gangstra Mila. Tento srbský gangster sa objavil v menšej úlohe i v Dealerovi 2. Milo má svoje zásady, je zo starej školy, ale mladá nastupujúca generácia na zásady sere a niekto sa ho pokúša okradnúť. Milo však ukáže, že si nevybrali dobre...Scéna likvidácie poľského gangstra je fakt poriadne drsná a pre ženské publikum asi nezvládnuteľná. Tu už je úplne jedno, či na reťazi visí mŕtvy človek alebo prasa, len sa toho treba zbaviť... Záver je trocha divne seknutý, rovnako zvláštny koniec je v Dealerovi 2. Tu ma to však mrzí viac, pretože ostáva veľa nezodpovedaných otázok. Je to trochu škoda, ale aj toto je kolobeh kriminálneho prostredia. Jeden umrie a nahradia ho ďalší dvaja. 80%. ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Viac než dôstojné zavŕšenie trilógie o dánskej pouličnej špine (pretože aj výraz "gangy" je pre nich príliš sofistikovaný - a mierny). Refn opäť povýšil a posledný diel je opäť ešte drsnejší a krvavejší, než predchádzajúci. A rovnako máme opäť inú hlavnú postavu - tentoraz konečne milujúceho otca, nezávislého zločinca, prekupníka drog, feťáka a sympaťáka Mila. Čo znamená opäť príbeh postavený na rovnakej, ale stále rovnako funkčnej schéme idyla-problém-veľký problém-vyriešenie problému podfarbený osobným pozadím hrdinu, čo je tentokráte snaha o vymanenie sa z drogovej závislosti a svadba dcéry. A samozrejme návrat slávi aj surové naturalistické vyznenie, prenasledujúca dokumentárna kamera a epizódne aj pár starých známych. Možno sa zdá, že sa dej rozbieha pomaly, lenže vy už dobre viete, že to nakoniec príde - a keď to príde, je to tradične poriadny nárez! Najmä, keď sa do toho zapojí "polepšený" Radovan. A Milovi sa jednoducho nedá nefandiť. Záverečná scéna v záhrade nad bazénom je tak trochu symbolická - ilustruje to, ako tretí Pusher vyznieva - teda rozklad a rozpad starého, ktoré je postupne nahrádzané novým; novou generáciou vyholených hláv, čakajúcich na svoju príležitosť. Opäť takmer na plný počet, len pocitovo čosi chýba. 85% P.S.: Chcem spin-off, v ktorom sa nasratý Radovan postaví proti tým hnusným muhamedánom a Poliakom, a poriadne ich nakope. Milo a jeho kladivko sa môžu pokojne pripojiť. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (5)

  • Všechny scény byly točeny chronologicky. (antonchigurh)

Reklama

Reklama