Reklama

Reklama

Dealer III

  • Česko Dealer III (viac)
Trailer 2

VOD (1)

Fanúšikovia Sopranovcov musia vedieť: Filmy trilógie Dealer Nicolasa Windinga Refna majú to najlepšie z blízkeho a osobného zobrazenia každodenného gangsterstva – a nemusíte vidieť žiadny z nich, aby ste pochopili ďalší. Tretia a najlepšia časť série sa zameriava na srbského drogového kráľa Mila, malého zlodeja v pôvodnom filme. Okrem toho, že pripravuje večeru pre 50 hostí na oslavu 25. narodenín dcéry Mileny, pripravuje aj komplikovaný obchod s drogami. Keď namiesto heroínu dostane 10 000 tabletiek extázy, Milo je z novej drogy zmätený a zavolá bývalého bodyguarda a súčasného reštaurátora Radovana, aby mu pomohol. Refn nakrútil nervózny, pohlcujúci film, ktorý sa hrá ako celovečerná verzia paranojou presiaknutej scény varenia cestovín z filmu Mafiáni od Martina Scorseseho. (Film Europe)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (176)

POMO 

všetky recenzie používateľa

Posledný diel trilógie sa nikam neponáhľa a emócie drží prekvapivo na uzde. A o to väčšou ranou vo finále zarazí posledný kliniec do diváckej “rozkoše” z odhalovania dánskeho podsvetia. Bez znalosti predošlých dielov, v ktorých vedľajšia postava Mila zaujala, ale nenakŕmila zvedavosť, by to nebolo ono. S ich znalosťou sa naopak jedná o vyvrcholenie temnejšie a intenzívnejšie, než divák očakáva. Refn tu zachádza do existencionálnych rozmerov, žánrovú gangsterku povyšuje na čierny obraz skrytých tieňov súčasnej spoločnosti. Dokreslovanie postupného eskalovania psychického vymknutia sa hlavnej postavy zvukovými ruchmi a ponurými hudobnými tónmi je presne ten druh režijnej invencie, ktorý si u autorských tvorcov vážim najviac. Chcem do jednej miestnosti zavrieť hladného Hannibala Lectera a sfetovaného Mila! ()

iamek 

všetky recenzie používateľa

Nejlepší díl celé série. Trojka na první dva díly nenavazuje a to je asi jen dobře. První hodina plyne v poklidu a sledujete nekompromisní praktiky Albánců a jiného lidského póvlu. Jenže závěr byl tak dokonalý, že se těžko hledají slova. Scény, kdy se dva týpci zbavují těla, nemá v tomhle směru konkurenci. Naprosto brutální, realistické a uvěřitelné. Celá triologie je z pohledu filmařiny bravůrní. ()

Reklama

Jello Biafra 

všetky recenzie používateľa

Záverečný diel dánskej trilógie privádza späť na scénu srbského drogového bossa Mila z prvého dielu. Časy sa zmenili a Milo už nie je tým, kto mal pod palcom drogový biznis v Kodani. Snaží sa ho vyšachovať albánska konkurencia. Lenže Milo sa len tak nenechá. Tretí diel je o poznanie brutálnejší než boli prvé dva a jeho zápletka sa točí opäť okolo nevydareného kšeftu s drogami - tentoraz sú to lentilky vymenené za extázu. Dotyčná brutalita príde na záver a práve záverečnou "zabíjačkou", ktorú si režisér mohol odpustiť, sa film zhodí na obyčajný priemer. Dusná atmosféra však zostáva. ()

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Vynikajúce zakončenie legendárnej trilógie dánskeho režiséra Nicolasa Windinga Refna, ktorá sa zaoberá problematikou drog a snaží sa čo najautentickejšie zobraziť pouličný život v Kodani. Tretí film ma síce trochu slabší rozjazd, ale potom, čo sa Milo zapletie do určitého kšeftu sa dej otočí o 180 stupňov a zanechá nejedného diváka v napätí. To je vlastne najväčším pozitívom celej trilógie - autentickosť a v istých oblastiach aj surovosť a nekompromisnosť, presne tak, ako to v skutočnosti vo svete funguje. Celé dianie sprevádza intenzívny soundtrack, vďaka ktorému bol film veľmi napínavý. Poklonu skláňam Zlatkovi Buricovi, ktorý predviedol naozaj obdivuhodný výkon a vlastne aj všetkým hercom, ktorí mali v celej trilógii nemenej zásluh. ()

Radiq 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle by se dalo nazvat nejlepší trojkou, co jsem doposud viděl - po slabším druhém dílu se toto nejen vyrovná jedničce, ale dokonce ji předčí. Milo je totiž jednoznačně největší kliďas celé série (i když těžce s pomocí heráku)... a s Radovanem i největší řezník (a máme tady dobrej návod, jak naložit s otravnejma Polákama a Albáncema). Za nenápadným kukučem tatínka a fetky snaživší se o nápravu, se skrývá ten pravej a nekompromisní balkánskej gangster... a řeznická scénka je docela brutus a Refnovi patří respekt, že se nezalekl toho ukázat tolik. A Zlatko Burić zahrál Mila dokonale - tak přirozené hraní jsem dlouho neviděl. Zápletka se do třetice motá kolem posraného kšeftu s drogama, kterej přivede hlavního hrdinu do zapeklité situace, ale ten si s tím dokáže zdárně poradit - tedy opět nevíme, jak to může pak pokračovat, takže se můžeme jen dohadovat, že to bylo zdárné. Ale je to minimálně tak zdárné, že si nakonec zaslouží jistě skvělé kafe z mikrovlnky! ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (5)

  • Lidé na protidrogových setkání byli skuteční narkomani. (Nathanielmon)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené