Reklama

Reklama

Dealer III

  • Česko Dealer III (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Fanúšikovia Sopranovcov musia vedieť: Filmy trilógie Dealer Nicolasa Windinga Refna majú to najlepšie z blízkeho a osobného zobrazenia každodenného gangsterstva – a nemusíte vidieť žiadny z nich, aby ste pochopili ďalší. Tretia a najlepšia časť série sa zameriava na srbského drogového kráľa Mila, malého zlodeja v pôvodnom filme. Okrem toho, že pripravuje večeru pre 50 hostí na oslavu 25. narodenín dcéry Mileny, pripravuje aj komplikovaný obchod s drogami. Keď namiesto heroínu dostane 10 000 tabletiek extázy, Milo je z novej drogy zmätený a zavolá bývalého bodyguarda a súčasného reštaurátora Radovana, aby mu pomohol. Refn nakrútil nervózny, pohlcujúci film, ktorý sa hrá ako celovečerná verzia paranojou presiaknutej scény varenia cestovín z filmu Mafiáni od Martina Scorseseho. (Film Europe)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (176)

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Tretí Pusher je z celej trilógie najlepší. S drogovou závislosťou bojujúci srbský mafián Milo je týpek, s ktorým sa človek ani na okamih nenudí, jeho hlášky a nadávky v rodnom jazyku nemajú chybu, takisto ako jeho svojské reakcie na rôzne situácie a to, že práve on je ústrednou postavou tretieho pokračovania vnímam nadmieru pozitívne. Frank z jednotky bol slaboch, Tonny z dvojky beznádejný skrachovanec, no Milo, to je stará zločinecká škola a v neľahkej situácii, keď sa ho nová gangsterská generácia z Turecka a Albánska snaží vytlačiť z hry je iba otázkou času, kedy vzplanie jeho balkánsky naturel a časovaná bomba sa sama odpáli. Potešil ma aj síce krátky, no o to efektívnejší návrat Milovej niekdajšej pravej ruky Radovana na scénu. I'm the Angel of Death je zakončením trilógie ako sa patrí... ()

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

V pořadí už třetí Pusher a tentokrát si polodokumentární kamera vzala do hledáčku stárnoucího bosse Mila, má rozmazelnou dcerušku, problémy se závislostí a překupníci už z něj dávno nemaj takovej respekt....všechno se řítí do sraček, ale snad mu pomůže Radovan.. zase je to zajímavé, zase je to cynické a zase je to skvělé. ()

Reklama

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Viac než dôstojné zavŕšenie trilógie o dánskej pouličnej špine (pretože aj výraz "gangy" je pre nich príliš sofistikovaný - a mierny). Refn opäť povýšil a posledný diel je opäť ešte drsnejší a krvavejší, než predchádzajúci. A rovnako máme opäť inú hlavnú postavu - tentoraz konečne milujúceho otca, nezávislého zločinca, prekupníka drog, feťáka a sympaťáka Mila. Čo znamená opäť príbeh postavený na rovnakej, ale stále rovnako funkčnej schéme idyla-problém-veľký problém-vyriešenie problému podfarbený osobným pozadím hrdinu, čo je tentokráte snaha o vymanenie sa z drogovej závislosti a svadba dcéry. A samozrejme návrat slávi aj surové naturalistické vyznenie, prenasledujúca dokumentárna kamera a epizódne aj pár starých známych. Možno sa zdá, že sa dej rozbieha pomaly, lenže vy už dobre viete, že to nakoniec príde - a keď to príde, je to tradične poriadny nárez! Najmä, keď sa do toho zapojí "polepšený" Radovan. A Milovi sa jednoducho nedá nefandiť. Záverečná scéna v záhrade nad bazénom je tak trochu symbolická - ilustruje to, ako tretí Pusher vyznieva - teda rozklad a rozpad starého, ktoré je postupne nahrádzané novým; novou generáciou vyholených hláv, čakajúcich na svoju príležitosť. Opäť takmer na plný počet, len pocitovo čosi chýba. 85% P.S.: Chcem spin-off, v ktorom sa nasratý Radovan postaví proti tým hnusným muhamedánom a Poliakom, a poriadne ich nakope. Milo a jeho kladivko sa môžu pokojne pripojiť. ()

Radiq 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle by se dalo nazvat nejlepší trojkou, co jsem doposud viděl - po slabším druhém dílu se toto nejen vyrovná jedničce, ale dokonce ji předčí. Milo je totiž jednoznačně největší kliďas celé série (i když těžce s pomocí heráku)... a s Radovanem i největší řezník (a máme tady dobrej návod, jak naložit s otravnejma Polákama a Albáncema). Za nenápadným kukučem tatínka a fetky snaživší se o nápravu, se skrývá ten pravej a nekompromisní balkánskej gangster... a řeznická scénka je docela brutus a Refnovi patří respekt, že se nezalekl toho ukázat tolik. A Zlatko Burić zahrál Mila dokonale - tak přirozené hraní jsem dlouho neviděl. Zápletka se do třetice motá kolem posraného kšeftu s drogama, kterej přivede hlavního hrdinu do zapeklité situace, ale ten si s tím dokáže zdárně poradit - tedy opět nevíme, jak to může pak pokračovat, takže se můžeme jen dohadovat, že to bylo zdárné. Ale je to minimálně tak zdárné, že si nakonec zaslouží jistě skvělé kafe z mikrovlnky! ()

BuryGol 

všetky recenzie používateľa

Závěrečnej, a podle mě i nejslabší díl. Tentokrát je v hlavní roli mafián Milo. Už od začátku se film trochu táhne a jakoby tápá. Když už se blížil konec a já se přistih že se nudim, už jsem tušil hodnocení. Naštěstí se na konci objevila super scéna jak se zbavit mrtvoly ve stylu porážky prasete. Když Milo řezal jeho vnitřnosti a házel je do drtiče, nebylo mi úplně do smíchu. Bylo tam sice pár nesmyslů a "ale" a je tam víc slyšet srbština než dánština, ale to vem čert. Každopádně je tohle skvělá trilogie, a jsem rád, že jsem na ní narazil. Snad se mi zase podaří podobnej objev. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (5)

  • Všechny scény byly točeny chronologicky. (antonchigurh)

Reklama

Reklama