Reklama

Reklama

Dealer II

  • Česko Dealer II (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Vychudnutý a potetovaný, zároveň hrozivý a čudne nežný, Mads Mikkelsen exceluje ako skinhead, anti-hrdina dánskeho filmu od režiséra Nicolasa Windinga Refna, ktorý sa opäť vrátil do formy. Samostatné pokračovanie nás vracia do drogového kodanského podsvetia kukláčov a šľapiek a zameriava sa na najnižšieho z nich, skinheada Tonnyho. Práve vyšiel z väzenia a dúfa, že sa vráti k svojmu bývalému spôsobu života, ale jeho otec, vodca podsvetia ovládajúci množstvo obchodov s drogami a drogových operácií, s ním zaobchádza ako s nemotorným sráčom. So štýlovou intenzitou udržuje Refn akciu napätú a vecnú. Na jeho poslednom filme, hollywoodskom trileri Fear X, spolupracoval so zosnulým veľkým spisovateľom Hubertom Selbym Jr. (Requiem for a Dream). Dealer II, ako portrét machistického človeka s nízkou úrovňou života, nesie opojný vplyv Selbyho tvrdej prózy. (Film Europe)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (197)

Azrael515 

všetky recenzie používateľa

Iné mulo, ešte vatšie než som čakal. No z trojky príbehov tento je najcitlivejší. Tonny sa pláca v sračkách úplne iného kalibru. Život mu nakladá pomaly ale isto. Problémy sú skor osobného charakteru než obchodného. No nebol by to Pusher ak by sa neprisunul i prúser s fetom, že. Ten situáciu iba korunuje a hrdinové východisko je rozhodne prekvapivé. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Dvojka nie je pokračovaním jednotky, takže ďalšie osudy Franka sú len naznačené. Hlavným hrdinom je jeho bývalý parťák Tony a jeho plusom je, že je ešte viac vypatlaný, nemá pod kontrolou absolútne nič, ani seba samého. Túto rolu zvládol Mads skvele. Skvostné sú jeho dialógy s inými členmi miestnej „smotánky“, hlavne jeho kamarátom Kundom. Český dabing sa naozaj vydaril, niektoré hefty by som si v slovenčine ani nevedel predstaviť. Názov trochu zavádza, lebo sa viac šňupe ako díluje, viac sa kradnú autá ako kšeftuje, a adrenalín pridáva hlavne prítomnosť bábätka v celom tom kolotoči, a hlavne na konci. –––– Když jsem to udělal, tak jsem vyslal signál. Jasnej signál, že když ty vyjebeš se mnou, vyjebám já s tebou. –––– Co ty vlastně umíš? Vždyť si ani neumíš nechat zaplatit za práci. A teď máš bejt jako vzor pro svý dítě, jo? –––– Bolelo to hodně, ten porod? Prý je to jako srát meloun. ()

Reklama

klerik 

všetky recenzie používateľa

70% Mads Mikkelsen ukazuje svoje umenie mlčanlivého hrania a je skvelý. Film pôsobí reálne a omnoho hlbšie než iné filmy o teplákových gangstroch. Predsa mi však vadilo, že príbeh bol príliš lineárny. Predošlý film mal lepšie zvládnuté vnútorné napätie medzi postavami. Tu je to skôr o rodinných vzťahoch, než o konkrétnej zápletke... ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Dvojka sa mi páčila viac ako jednotka. Hlavne vďaka Madsovi, ktorému sa tu dokonale podarilo stvárniť totálne vyhuleného paka Tonnyho, postavu, ktorá svojim zjavom dokázala vo filme zatieniť všetko ostatné. Tonny sa po prepustení z väzenia chce začleniť do normálnej spoločnosti, len žiaľ mu chýba mozog, takže nenápadne a pomaličky jeho dobrý úmysel odíde kamsi do stratena a on sa pekne krásne vráti späť na šikmú plochu, ktorá hlavne na konci, je šikmejšia ako kedykoľvek predtým. Ani jeho kumpáni, vrátane jeho otca, mu v jeho dobrých úmysloch nepomáhajú. Preto to chcelo vymeniť nielen miesto a prácu ale hlavne všetkých kamarátov a známych, aby sa naozaj dokázal napraviť. Možno to pochopil až na konci? Neviem, v každom prípade mu na záver niečo "zapne" a on urobí niečo nečakané.... Snáď rozumnejšie ako ukradnúť pre otca Ferrari :). Škoda, že sa snímok končí tak skoro, Tonnyho životné cestičky a rôzne peripetie so zákonom a undergroundovým prostredím by som dokázal sledovať aj celý deň. Film rozhodne odporúčam široko ďaleko každému, pretože aj keď ide o drámu s thrillerovými prvkami, sú tu miesta, kde sa dá aj poriadne nasmiať, preto má ambície osloviť široké publikum, hlavne svojou univerzálnosťou, komplexnosťou a perfektným hereckým prejavom Madsa Mikkelsena. 85/100 ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Vedlejší ale výrazná postava Tonnyho z prvního dílu Pushera zde dostala prostor jako postava hlavní. Geniální výkon Madse Mikkelsena v roli mentálně nedovyvinutého outsidera a ztroskotance, který naprosto není použitelný pro život, protože absolutně neví, co si s životem ani sám se sebou počít. Bylo mi ho opravdu líto, protože z objektivního pohledu byla jeho situace díky vnějším okolnostem a díky jeho paralyzující bezradnosti, nemohoucnosti a rozumové omezenosti úplně beznadějná, na což on ovšem musel stále znovu a znovu bolestně přicházet. Dobře, že na konci aspoň udělal to, co udělal. A ne nadarmo je film věnován Hubertu Selbymu Jr., neb jeho povídky se mi u něj opravdu vybavily, nekecám... ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (4)

  • Scény byly natáčeny neobvykle ve stejném pořadí, ve kterém se odehrávaly. (Marek#33)
  • Filmy Pusher II a Pusher 3 (2005), který vyšel o rok později, byly natočeny čistě z komerčních důvodu. Předchozí snímek Nicolase Windinga Refna Fear X (2003) byl v USA propadákem, kvůli čemuž dokonce zkrachovala společnost Jang Go Star. (Johnston)

Reklama

Reklama