Reklama

Reklama

Ľadová smrť

  • Česko Ledová smrt (viac)
Trailer

Partia snowboardistov sa vyberie za pôžitkami do vysokohorskej oblasti. Po zranení jedného z nich sú nútení vyhľadať pomoc - a jediným útočiskom sa zdá byť horská chata v jednej z dolín. Tá je opustená a bez funkčného telefónu, zato s poriadnou zásobou alkoholu a množstvom prázdnych izieb. Niekto alebo niečo sa však v chate predsa len ukrýva. A prvú obeť delí od smrti iba krátky okamih. Kratší ako švihnutie horolozeckým krompáčom... (Nick Tow)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (301)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Partia teenagerov vyberie niekam na spoločný výlet, väčšinou na nejaké poriadne odľahlé miesto, kilometre vzdialené od živej duše, kde obyčajne nie je signál. Takýto začiatok by sedel k tisícom dnešným horrorom, tento začína na milimeter presne. Podstatné je, že aj keď sa na prvý pohľad toto všetko zdá klišé, Dáni to inteligentne a reálne zhrnuli do prvých pätnástich minút. Potom sa plánovaná idylka lusknutím prsta zmení na luxusnú porciu napätia, ktorá zvyšuje porciu mrazivej atmosféry až do konca. Nervy som mal fixne na pokraji kolapsu, miestami ma tak striaslo, akoby do mňa niekto pustil plnú šťavu elektriky na elektrickom kresle. Hodnotím možno trošku nadnesene, každopádne musím vyjadriť spokojnosť so stopercentnou absenciou pocitu klišé, originalitou mrazivých scén, výberom hudby a záverom. No a úplným prekvapením bolo zvládnutie (u mňa v horrorových filmoch) zlomových momentov, medzi ktoré zaraďujem iritujúce výlevy plaču hlavných predstaviteliek, zakopnutie v existenčných momentoch atď. Maximálna spokojnosť. 90%. ()

petero 

všetky recenzie používateľa

Myslím si že tvrdenie že toto je stokrát omletý príbeh len v inom prostredí s nelogickým počínaním postáv nie je opodstatnené. Prečo? Mám strach že dostať sa do podobnej situácie, niekto by si počínal úplne logicky. O čo tu ide? Ide o atmosféru (aj vás zvykne štvať, že v tej tme nie je ani prd vidno – tak tu sa to nestane) so správnou hudbou ktorú si aj všimnete a oceníte svoju novú reprosústavu, sympatické postavy aby som už konečne nefandil len vrahovi nech to majú čím skôr za sebou, zručnosť režiséra – nie každý dokáže budovať strach aj za bieleho dňa, neopozerané prostredie ktoré je naozaj krásne a zároveň nehostinné a drsné, tajomného vraha a kvalitné spracovanie – predsa len tých béčkových brakov je viac než dosť. Všetky tieto aspekty spĺňa dostatočne a tak mi jednoducho vychádza dobrý horor, ktorý ma vtiahol bez problémov do deja, čo sa často nevidí. ()

Reklama

castor 

všetky recenzie používateľa

Atmosféra!! To je to, co zdobí tenhle film. Norský hororový zástupce si to kráčí od první minuty suverénním tempem a s tvůrčí jistotou sobě vlastní - prvních čtyřicet, padesát minut je dokonale mrazivých. A dostatečně úderných. Druhá polovina horského masakru už polevuje na atraktivitě, napětí nahrazují ostré zvuky. Neobjevný děj (žádný dějový zvrat), kterak se bandička teenagerů po nešťastném zranění jednoho z nich ubytuje v opuštěné horské chatě, žene dopředu slušná herecká sestava v čele s Ingrid Bolsø Berdal (ta se vrací i v pokračování) a výborný soundtrack!! *** až ****.. je to na vás!! ()

Ketri 

všetky recenzie používateľa

Povedený horor se vším tak jak má být. Standardní příběh, zpracovaný snad už na všechny způsoby, zde neuhýbá z hlavní osy. Je jen zasazen do úžasné severské depresivní "barevnosti" (rozuměj odstíny šedi) a do objektu z ještě depresivnějších sedmdesátých let minulého století. Drsné severské prostředí je podtrženo akční hudbou a zvukovými efekty, které zanechají hlubokou stopu na vaší nervové soustavě. ()

Ony 

všetky recenzie používateľa

Podle mě je to téměř dokonalá kombinace (nijak zvlášť originálního) horroru, komedie a sračky. Chvála masturbace, panoramata, řešení s lepidlem (kdo viděl, ví, co myslím), tajemný hotel, mrazivý smích ze sklepa, spousta okolností vycucaných z prstu... Pointa došla i mně celkem s předstihem, tzn. normálnímu člověku to asi bylo jasné od začátku. Přes některé nedostatky ze svého hodnocení neslevím. Bavila jsem se jako málokdy, přiznávám i trochu toho děsu a hudební doprovod - to je kapitola sama pro sebe. A závěrečné titulky zvedly celý film ještě o třídu výš. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (7)

  • Hotel, v ktorom sa film odohráva, v skutočnosti nesie názov Hotel Leirvassbu. Jeho adresa je 2687 Bøverdalen, Nórsko. (BoredKid)
  • Keď Jannicke (Ingrid Bolsø Berdal) ide skontrolovať Ingunn (Viktoria Winge), dvere do izby sa otvárajú smerom von. Keď sa Jannicke vracia s Morten (Rolf Kristian Larsen) a Mikal (Endre Martin Midtstigen), dvere sa otvoria dovnútra. (misterz)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v nórskom pohorí Jotunheimen a trvalo od 17. januára 2006 do 4. marca 2006. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Svensk Filmindustri mění vedení

Svensk Filmindustri mění vedení

24.04.2014

Michael Fleischer, generální ředitel SF Film v Dánsku, a Guttorm Peterson, SF Norge v Norsku, ohlásili po více než deseti letech své působnosti ve Svensk Filmindustri svůj odchod. Fleischer u… (viac)

Reklama

Reklama