Reklama

Reklama

Letecké katastrofy - Season 15 (2016) (séria)


Smrteľná misia (S15E05)

(epizóda)
  • Česko Tragická mise (viac)

Obsahy(1)

18. septembra 1961 lietadlo OSN nachádza na prísne tajnej misii v centrálnej Afrike. Na palube DC-6 je aj generálny tajomník OSN, Dag Hammarskjöld. Len chvíľku pred plánovaným pristátím lietadlo nečakane havaruje niekoľko míľ od pristávacej dráhy letiska Ndola Airport v Severnej Rodézii. Bola to nehoda alebo atentát? Podľa vyšetrovania vtedajších úradov Severnej Rodézie nehodu spôsobila chyba pilotov. Stratu jedného z najväčších svetových lídrov sprevádzal šok a špekulácie. Bola to  politická vražda ako dôsledok sprisahania odporcov boja Severnej Rodézie za nezávislosť v rámci Britského spoločenstva, ktorú krajina napokon získala v roku 1964 ako republika Zambia? Dohady skeptikov o možnom atentáte a sprisahaní pretrvávali celé desaťročia po katastrofe. O 50 rokov neskôr sa nečakane vynorili nové zistenia okolo prípadu a vyšetrovacia komisia leteckých expertov znova otvorila spisy legendárnej leteckej katastrofy, ktorá sa odohrala na území dnešnej Zambie. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (3)

Bozvav 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Nehoda, nebo útok. Asi spíše nehoda, na stranu druhou, kdyby se nic nestalo, tak by po letech ty záznamy uvolnili. Nicméně vzhledem k absenci kopce na mapě a letové výšce je dosti pravděpodobné, že mohlo dojít ke kombinaci obého, letěli nízko a ještě je u toho trefili. ()

Sa.sa 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Njn chyba pilotů jak ukazuje tento seriál smutný fakt a nic nového... Mimochodem když se nenajdou výbušniny, stopy po střelách, či něco podobného tak je důvod nehody jasný 😅😅😅 ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (2)

  • Jediná epizóda seriálu týkajúca sa havárie lietadla typu Douglas DC-6. (Arsenal83)

Reklama

Reklama