Reklama

Reklama

Letecké katastrofy - Season 13 (2013) (séria)


V oku búrky (S13E06)

(epizóda)
  • Česko V oku bouře (viac)

Obsahy(1)

Americký národný vedecký ústav pre výskum oceánov a atmosféry Zeme (NOAA -National Oceanic and Atmospheric Administration) pravidelne vysiela svoje špeciálne vybavené lietadlá do blízkosti silných búrok alebo priamo do oka hurikánu, aby vedci, meteorológovia a lovci búrok na palube zozbierali presné vedecké údaje o prírodných javoch a využili ich v budúcnosti na prevenciou a záchranu ľudských životov. V roku 1989 však sami prišli o život, keď neprežili prieskum jedného z najsilnejších hurikánov histórie. 15. septembra 1989 vyštartoval Airbus A300-600 s vedcami na palube do oka hurikánu Hugo v Karibiku, najsilnejšieho tropického cyklónu histórie, ktorý dosiahol najvyšší možný 5. stupeň intenzity. Monštruózna smrtiaca prírodná sila však poškodila lietadlo do takej miery, že začalo horieť a zlyhávať. Skúsený piloti sa ešte snažili stroj ovládnuť a núdzovo pristáť, ale márne. Hurikán rozlomil lietadlo ešte vo vzduchu... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (3)

Bozvav

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Wau, létat dobrovolně skrz hurikán 3-5 stupně, tomu se říká odvaz. Díky těmto statečným lidem se zachrání spousta životů. Zajímalo by mne, zda se dá vyletět okem ven, směrem vzhůru, nebo zda by šlo nějak hurikám rozbít? Asi jen ve sci-fi filmu, ale třeba na to časem přijdeme. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Nie je to práca pre každého veru. Že chodiť dobrovoľne a lietadlom do hurikánu. To je práca pre samovrahov. Pre mňa žiadni hrdinovia. Spitý človek pôjde do všetkého, lebo je to sranda, ale títo to robia za triezva. ()

Reklama

Galéria (8)

Reklama

Reklama