Reklama

Reklama

Letecké katastrofy - Season 3 (2005) (séria)


Únos nad Indickým oceánom (S03E11)

(epizóda)
  • Česko Únos nad Indickým oceánem (viac)

Obsahy(1)

23. novembra 1996 lietadlo Boeing 767, obsluhujúce let 961 spoločnosti Ethiopian Airlines z Addis Abeby do Nairobi, nútene pristálo na hladine Indického oceána, pretože v nádržiach už nemalo žiadne palivo. Lietadlo uniesli traja Etiópčania do Austrálie, aby tam požiadali o azyl. Únoscovia neverili kapitánovmu naliehaniu, že nemá dostatok paliva, aby doletel z Afriky až do Austrálie. Keď sa lietadlu minuli pohonné hmoty, dopadlo na hladinu mora neďaleko Komorských ostrovov pri africkom pobreží a rozlomilo sa na dve časti. 125 zo 175 pasažierov zahynulo a haváriu neprežil nik z posádky. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (3)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Pristátie na mori, nie tak "hladké" ako u Sullyho. Ale vzrušujúce nielen priebehom únosu lietadla, ale hlavne tým, že turistka na pobreží nahrala na kameru pristátie a následne rozbitie lietadla na mori. Pri záberoch sa tají dych. ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (5)

  • V epizóde je zmienený Boeing 767 spoločnosti Air Canada, ktorý v roku 1983 núdzovo pristál na bývalej základni. Jedná sa o let 143, ktorému bola venovaná epizóda Gimli Glider. (Hodnotim)

Reklama

Reklama