Reklama

Reklama

Letecké katastrofy - Season 3 (2005) (séria)


Útok nad Bagdadom (S03E02)

(epizóda)
  • Česko Útok na poštovní letadlo (viac)

Obsahy(1)

22. novembra 2003 krátko po štarte z letiska v Bagdade sa rutinný nákladný let spoločnosti DHL mení na boj o život posádky. Ešte počas stúpania začnú na lietadlo strieľať povstalci a zasiahnu ho raketou. Airbus A300 príde o krídlo aj motor a začne horieť. Piloti majú len 15 minút, kým celkom zlyhá hydraulika a stroj už nebudú môcť ovládať. Pomocou zvyšných motorov sa im podarí udržať lietadlo vo vzduchu a napokon aj bezpečne pristáť. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (1)

Bozvav

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Je hezké, že víme, že letadlovou obranu proti protiletadlovým střelám u civilních letounů jako první dostala britská královna, prezident USA Bush, nebo jordánský král. Ostatním zbývá motlitba, ale třeba dnes už je to lepší, haha. Piloti byli fakt frajeři. ()

Galéria (1)

Zaujímavosti (2)

  • V súvislosti s núdzovým pristátím bez hydrauliky je zmienená aj nehoda letu United Airlines z roku 1989. Touto nehodou sa seriál neskôr zaoberal v epizóde Nemožné pristátie. (Hodnotim)
  • V epizóde je zmieňovaná aj nehoda japonského lietadla, ktorej je venovaná ďalšia epizóda Out of Control (2005). (ČSFD)

Reklama

Reklama