Reklama

Reklama

Letecké katastrofy - Season 21 (2021) (séria)


Uzemnený: Boeing Max 8 (S21E01)

(epizóda)
  • Česko Uzemněný Boeing Max 8 (viac)

Obsahy(1)

Let 610 spoločnosti Lion Air bol pravidelným vnútroštátnym letom z medzinárodného letiska Soekarno-Hatta v Jakarte, ktorý smeroval na letisko Depati Amir, Pangkal Pinang v Indonézii. 29. októbra 2018 sa Boeing 737 MAX na tejto trase zrútil do Jávskeho mora 13 minút po štarte, pričom zahynulo všetkých 189 cestujúcich a členov posádky. Bola to prvá veľká nehoda nového lietadla Boeing 737 MAX, predstaveného v roku 2017, a najvyšší počet obetí zo všetkých nehôd alebo incidentov zahŕňajúcich celý Boeing 737, Original, Classic, Next Generation alebo MAX. Pri pátraní a záchrane indonézskej vlády sa čoskoro našli trosky a ľudské pozostatky z oblasti širokej 280 km. Prvú obeť identifikovali dva dni po nehode. Záznamník letových údajov bol nájdený 1. novembra a obnovený na analýzu. Jeden člen dobrovoľného záchranného tímu zomrel počas záchranných operácií. Predbežné vyšetrovanie odhalilo vážne problémy s riadením letu, ktoré traumatizovali pasažierov a posádku pri predchádzajúcom lete lietadla, ako aj známky zlyhania snímača uhla nábehu (AoA) a iných nástrojov pri tomto a predchádzajúcich letoch, ktoré súviseli s konštrukčnou chybou zahŕňajúcou manévrovanie. V dôsledku toho Federálny úrad pre letectvo a Boeing vydali varovania a školenia pre všetkých prevádzkovateľov série MAX, aby zabránili tomu, že MCAS spôsobí podobné tragédie. Nehodu vyšetroval Národný výbor pre bezpečnosť dopravy (NTSC), ktorý zverejnil svoju záverečnú správu v októbri 2019. NTSC našiel deväť faktorov, ktoré prispeli k nehode, bez toho, aby medzi nimi určili poradie závažnosti. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (4)

Sa.sa 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Njn to je tak když je zisk upřednostňen před životy pasažérů, ale jak ukazuje tento seriál je to bohužel běžná praxe... Navíc když Boeing Max 8 přihlásil podvodem certifikace letadel...! Tak se člověk nesmí divit... Njn USA tam lze vše když je dostatek peněz a dokud nechcípají jejich lidi tak na vše a všechny serou 😢😢 Smutné ale realita ()

Pepinec 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jako já nejsem raketovej inženýr, ale dát do letadla záchrannej systém a neříct pilotům, že ho tam maj? To i náš spolužák ze základky, kterej si myslel, že 2x6 je autobus, by to udělal líp. Nechat poslat k zemi letadlo, protože se piloti perou s něčím, co jim chce pomoct, to je teda majstrštyk. Viděl jsem už hodně dílů Leteckejch katastrof, ale imbecilnější příčinu neštěstí si nepamatuju. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

346 mŕtvych kvôli konštrukčnej chybe a nedostatočnému výcviku pilotov. Boeing to stálo desiatky miliárd dolárov, keďže 20 mesiacov MAX 737 nemohol vzlietnuť, ale má to väčšiu hodnotu ako životy? A bol niekto za to vôbec potrestaný? ()

Bozvav 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Stačilo tak málo, proškolit řádně piloty, upozornit je na chování MCASu a nemuselo k neštěstím vůbec dojít. A i Boeing by to nakonec vyšlo levněji, než odstavit mraky letadel. Ale to by nesměli v Boeingu "předpokládat", že si piloti všimnou systému, o kterém neví. ()

Galéria (3)

Reklama

Reklama