Reklama

Reklama

Zbývá jim sotva rok života a mají řadu nesplněných přání. Milionář Edward a automechanik Carter vyrazí do světa, ale zjistí, že jenom fantastické zážitky jim blížící se setkání se smrtí neusnadní.  Hrdiny americké tragikomedie režiséra Roba Reinera jsou dva stárnoucí muži, kteří se náhodou setkají v nemocnici, kde je oba zaskočí diagnóza zákeřné choroby. Arogantní milionář Edward Cole se celý život věnoval budování podnikatelského impéria, miluje peníze i moc a s chutí terorizuje lidi kolem sebe. Nevyšlo mu žádné manželství a také s dcerou se rozešel ve zlém. Černošský automechanik Carter Chambers naopak milovanou ženu a rodinu má, ale musel jí obětovat svou touhu po vzdělání. Zcela rozdílní muži se v nemocničním pokoji spřátelí, a když se dozvědí, že jim zbývá sotva rok života, sepíší si seznam nesplněných snů a vyrazí za nimi do světa. Společná cesta plná fantastických zážitků je však přivede také k úvahám o smyslu vlastní existence a ke snaze napravit chyby, jichž se v životě dopustili… V hlavních rolích excelují Jack Nicholson a Morgan Freeman. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (960)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Edward a Carter bojujú s rakovinou a prvé desiatky minút vyzerajú na umretie, lenže potom sa rozhodnú, že si posledné mesiace poriadne užijú a zázrakom sú z nich chlapi plní života, ktorí majú lepšiu kondičku ako hocikto zdravý a časové rozdiely prekonávajú lepšie, ako hráči KHL. Našťastie ich hrajú Nicholson s Freemanom a tak sa nedá si ich aspoň čiastočne neobľúbiť. Jednoduchosť a predvídateľnosť scenára ale nedokáže zakryť ani zástup ich oscarov. Z tohoto filmu žiadna šanca získať nejaký ďalší sa vďaka scenáru nenaskytla a tak mi je viac ľúto hercov, že sa tak snažia, ako ich postavy, ktoré sú už aj tak dosť staré nato, aby sme v ich osude videli nejaký ťažký údel. Naivné a patetické preslovy striedajú tie trefné a nenajbože aby ste boli ateisti, potom si budete po filme pripadať ako blbci. 50%. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $45miliónovTržby USA $93,466,502Tržby Celosvetovo $174,310,956Tržby za predaj DVD v USA $36,718,357 //počet predaných kusov 2,180,849║ Nečakane nudný priestrel s nezáživným Jackom Nicholsonom, dejová pasivita a samoúčelnosť až sa na to nedá pozerať o zábavnosti škoda hovoriť, planoba! "Poloprázdne kino len civelo na plátno a mlčky bez pousmiatia len sledovalo čo to za otravnú potvorinu na nás Reiner vybalil." /videl v kine: 40%/ a dosť ľutoval ()

Reklama

HOCKEYKA 

všetky recenzie používateľa

Veľmi pekný,dojímavý film so skutočne výnimočnými hercami.Dá sa na ňom príjemne zabaviť,aj ked si človek po celý čas uvedomuje smutnú nevyhnutnosť blížiacej sa smrti oboch hrdinov.Vždy som tvrdila,že film.ktorý ma dokáže rozplakať,je dobrý film.Podľa celkového ratingu na tejto stránke usudzujem,že ani zdaleka nie som jediná. ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

Ještě nejsem mrtvej….. Pokud čekáte komedii, asi nebudete uspokojeni. Sledováním dvou ,,dědků“, jak blbnou v ,,disciplínách“, - které mi nepřipadají nijak zvlášť ujeté - můžete zabít čas, ale vaše bránice zůstane v poklidu. Čeká vás spíš rozjímání o životě, než odvaz. Snad jen pokud víte KOLIK ČASU VÁM ZBÝVÁ, můžete vzít zavděk hledáním odpovědí na otázky typu: NAŠLI JSTE V ŽIVOTĚ RADOST? či PŘINESL VÁŠ ŽIVOT RADOST OSTATNÍM? Pokud však víte (nebo myslíte), že si pro vás ještě ,,nikdo“ nejde, vezměte si k srdci alespoň tolik, ŽE UMÍRÁNÍ JE VESELEJŠÍ, KDYŽ KOLEM SEBE MÁTE NĚKOHO, KDO VÁS MÁ RÁD. Že to není moc veselé? Asi záleží na úhlu pohledu a na tom kolik vám je. ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

70%. Celkom dobry namet, ale z tohto sa dalo vytrieskat omnoho viac. Mozno si Rob Reiner myslel, ze uplne staci obsadit dvoch veteranov Nicholsona a Freemana a bude to skvely film, ale nastastie som vedel, co mam ocakavat a nemal som teda ziadne velke ocakavania, takze nedopadlo to u mna az tak najhorsie. Bol to celkom dobry napad, natocit film o dvoch starcoch, ktori si pri poslednych mesiacoch zivota potrebovali zazit nejake dobrodruzstvo, ale prislo mi to strasne urychlene a ani hudba nebola postacujuco emotivna, respektive nezostala mi v pamäti tak, ako v inych filmoch. Mala to byt mozno aj komedia, ale bolo tam len par usmevnych scen, takze netreba mat prehnane ocakavania. Skuseny reziser Rob Reiner natocil aj tieto filmy: STAND BY ME / STUJ PRI MNE (1986), PRINCEZNA NEVESTA (1987), KDYZ HARRY POTKAL SALLY (1989), MISERY NECHCE ZEMRIT (1990), PAR SPRAVNYCH CHLAPU (1992) uz v tomto filme Jack Nicholson spolupracoval s reziserom, alebo aj AMERICKY PREZIDENT (1995) s Michaelom Douglasom... 18.11.2010 ________ Jack Nicholson - (Edward) +++ Morgan Freeman - (Carter) +++ Sean Hayes - (Thomas) +++ Beverly Todd - (Virginia) +++ Rob Morrow - (Dr. Hollins) +++ Alfonso Freeman - (Roger) +++ Rowena King - (Angelica) +++ Produkcia: Rob Reiner +++ Hudba: Marc Shaiman +++ ()

Galéria (56)

Zaujímavosti (24)

  • Pretekársky okruh, kde si hlavní aktéri plnia jeden zo svojich snov sa nachádza v Kalifornii a jeho názov je Auto Club Speedway – 9300 Cherry Avenue, Fontana. (MikaelSVK)
  • Keď sa Carter (Morgan Freeman) rozpráva s Edwardom (Jack Nicholson) o jeho rodine, tak má okuliare na očiach, neskôr ich drží v ruke a opäť sú na očiach, pričom nie je vidieť, žeby si ich skladal. (belinko)
  • Stejná fotka mladého Morgana Freemana (Carter), jako je na obrazu u pohřbu Cartera, se objeví i na začátku filmu Frajeři ve Vegas (2013). Jedná se o skutečnou fotografii Morgana Freemana z jeho mládí, když byl v armádě. (MrAldridge)

Reklama

Reklama