Reklama

Reklama

Bojovníci

  • Česko Válečníci (viac)
všetky plagáty
Trailer 1

V občianskou vojnou zmietanej Číne generál Pang ako jeden z mála prežije masaker svojich vojakov armádou vzbúrencov, ktorých vedie náboženský fanatik Qing. Útočisko nájde najskôr u krásnej Lian, do ktorej sa zamiluje a neskôr sa pripojí k dvojici banditov. Traja muži zložia prísahu a stanú sa pokrvnými bratmi. Pang je presvedčený, že s takýmito spolubojovníkmi po boku sa mu podarí vzbúrencov poraziť. Ich spojenectvo však začne ohrozovať vzájomná rivalita a žiarlivosť. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (94)

Hakha 

všetky recenzie používateľa

Sympatické obsazení, dobře natočená akce(Při takové stopáži jsem očekával větší přísun akce, která je zde poskromnu, ale stojí za to), ale zajímavý příběh není poutavě přenesen na plátno. I při tak hvězdném obsazení jsem si k postavám nevytvořil vztah a jejich osud mě nezajímal. První hodina je svižná, ale pak přichází „bratrská zrada“ a politické pletkaření, který postrádá drive a je nudný. Celkově nevyvážený, mé hodnocení 2,5 hvězdičky… ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Kolik tam bylo pořádné válečné akce? Určitě ne tolik, kolikrát sám Jet LI říkal, že skončí s herectvím. Je to škoda, protože od válečného/akčního snímku jsem čekal víc a to i vzhledem k obsazení, které lze jedině závidět. Jet Li odvádí svůj standardní výkon, ale na víc ani nemá prostor. Na první pohled si asi divák řekne, jak je to velkolepí snímek, ale není. Krom velkých armád, které prostě museli být velké nejde o žádnou velkolepost, ale ukázku charakterů. Přesto tento snímek postrádá grácii, lehkost a přímočarost. Občas si někdo zabojuje, ale jsou to spíše souboje než bitvy, která je ve filmu jedna pořádná a jedna menší a to je asi všechno. ()

Reklama

kikuka 

všetky recenzie používateľa

..velke, hlucne, zrucne..aspon po technickej stranke sa bolo na co divat (a nemyslim tym len kombo li-lau-kaneshiro).. osobne indispozicie vynahradil strih (viz fight jet li vs. takeshi kaneshiro)..samotny dej, jeho myslienky, linie, mozne inotaje a zakrutky boli ale zial trochu pozadu a viac naznacovali, akoby sa bali poriadne zajst rydielkom do linolea..co je skoda, pretoze film tak stratil na pribehovom napati a intenzite..zostal "len" epicky, velky a historicky (aj k tomu by som si nasla vyhrady tykajuce sa nejasneho vykreslenia alebo aspon jednoznacnosti - tiez som si veci domyslala viac, nez bezne povazujem za vhodne)..//..summa summarum nelutujem cas straveny jeho pozeranim, aj ked komentar neznie priam pozitivne..film stale patri k miernym nadpriemerov prave vdaka jeho schopnosti povysit sposob prezentacie nad take chlopotinky ako scenar a kresba vztahov..ale asi nebude patrit medzi tie, ktore si s uprimnym nadsenim kuknem znovu alebo aspon nan budem spominat a tak..7/10.. ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Warlors je slušný historický film s excelujícím Jet Li. Je škoda, že film obsahuje pouze jednu velkou Akci, která je sice v daném žánru nejlepší, takhle intenzivních vizuálně dech beroucích 10 minut jsem zažil naposledy u Berandalu a opět jsem si párkrát nahlas zanadával radostí, ale zbytek filmu toho příliš nenabídne, pár krátkých soubojů se zde najde, ale nezajímavé finále film celkem pohřbívá, což je škoda. Ale na slabší 4* mi to pořád vychází. 70% ()

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Vizualne (v dobrom) nabubrele, ovsem (v zlom) pribehovo ploche. Epicka historicka vojenska drama, ktora z casti cerpa inspiraciu v starej klasike od Chang Cheha s nazvom Blood Borthers (nezamienat s tohtorocnou verziou od Alex Tana, ktora v kvalite zaostava este dlhy kus aj za Warlords). Trojuholnik priatelstva postupne nastrbovany nielen zenskym elementom,ale i krusnymi politicko-vojenskymi udalostami doby v Cine 19. storocia, vo filme len strucne nacrtnute, co hlavne smerom k zapadnemu publiku zamrzi. Prave onen doraz na spominany trojuholnik, ktory je hybatelom ostatnych udalosti vo filme je podany skratkovito a scenaristicky prilis uhladene s ocakavanou trajektoriou vyvoja. V spolocnosti Andyho Laua a Takeshi Kaneshira ma i Jet svoje presvedcive charakterove momenty. Vo vysledku film, ktory rozhodne neurazi, len osobne vysumi do stratena skor nez posledne bublinky v pohari so silvestrovskym sampanskym. 7/10 ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (4)

  • Filmári mali k dispozícii až 500 koní. (m.a.t.o.)
  • Hlavná bojová sekvencia bola v scenári podrobne popísaná na 20 stranách a natáčala sa súčasne na 8 kamier. (m.a.t.o.)
  • Hlavná postava mala byť pomenovaná Ma Xinyi (podľa vojenského generála neskoršej dynastie Qing, ktorý žil v rokoch 1821-1870). Nakoniec scenáristi zmenili meno postavy na Pang Qingyun kvôli tomu, aby sa nedostali do konfliktu s Maovými potomkami, ktorí sa domnievajú, že ich predok bol dobrý človek. (m.a.t.o.)

Súvisiace novinky

Jet Li láme rekordy

Jet Li láme rekordy

28.11.2007

Kromě končetin svých protivníků, samozřejmě ;-). Možná vám po jeho průměrných filmech natočených v Americe a několika lehce nadprůměrných v produkci Luca Bessona přijde, že Jet už má dny své největší… (viac)

Reklama

Reklama