Reklama

Reklama

Bojovníci

  • Česko Válečníci (viac)
všetky plagáty
Trailer 1

V občianskou vojnou zmietanej Číne generál Pang ako jeden z mála prežije masaker svojich vojakov armádou vzbúrencov, ktorých vedie náboženský fanatik Qing. Útočisko nájde najskôr u krásnej Lian, do ktorej sa zamiluje a neskôr sa pripojí k dvojici banditov. Traja muži zložia prísahu a stanú sa pokrvnými bratmi. Pang je presvedčený, že s takýmito spolubojovníkmi po boku sa mu podarí vzbúrencov poraziť. Ich spojenectvo však začne ohrozovať vzájomná rivalita a žiarlivosť. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (94)

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Vizualne (v dobrom) nabubrele, ovsem (v zlom) pribehovo ploche. Epicka historicka vojenska drama, ktora z casti cerpa inspiraciu v starej klasike od Chang Cheha s nazvom Blood Borthers (nezamienat s tohtorocnou verziou od Alex Tana, ktora v kvalite zaostava este dlhy kus aj za Warlords). Trojuholnik priatelstva postupne nastrbovany nielen zenskym elementom,ale i krusnymi politicko-vojenskymi udalostami doby v Cine 19. storocia, vo filme len strucne nacrtnute, co hlavne smerom k zapadnemu publiku zamrzi. Prave onen doraz na spominany trojuholnik, ktory je hybatelom ostatnych udalosti vo filme je podany skratkovito a scenaristicky prilis uhladene s ocakavanou trajektoriou vyvoja. V spolocnosti Andyho Laua a Takeshi Kaneshira ma i Jet svoje presvedcive charakterove momenty. Vo vysledku film, ktory rozhodne neurazi, len osobne vysumi do stratena skor nez posledne bublinky v pohari so silvestrovskym sampanskym. 7/10 ()

tombac 

všetky recenzie používateľa

Ač jsem doufal v opak, musím se po zhlédnutí snímku názorově přidat ke slovenským kolegům. Milovník opulentních historických bitev si při sledování Warlords jistě přijde na své. Stovky až tisíce bojovníků se ve zběsilých řežích válí v bahně a velkými zbraněmi se za doprovodu cákánců krve nelítostně porcují (v tom vyniká obzvláště Jet Li s kopím). Drsná doba si žádá drsnou stylizaci a tou Warlords přímo překypují. Jenže v pozdějších pasážích beze zbraní chutná snímek jako šunky fleky ze školní jídelny, což je nejmarkantnější v poslední čtvrtině. Vývoj a svízele přátelského vztahu několika schopných chlapů, kteří stoupají na mocenském žebříčku, hromada filmů podala o dost lépe a ani ten ženský element tu kýžené ostré hrany nevybrousí. V prvé řadě jsou Warlords syrovou a vizuálně povedenou bojovou žranicí, ve které tři výrazné hongkongské hvězdy fortelně propichují nepřátele, v řadě druhé instantním dramatem, jež k opětovnému zhlédnutí lákat moc nebude. 7/10 ()

Reklama

teutates 

všetky recenzie používateľa

Nedocenený snímok, pretože toto prevedenie sa vážne podarilo... pôsobi honosne a zároveň skromne. Hlavní hrdinovia ako traja bratia v boji za lepšiu budúcnosť, avšak až čas ukáže ako to nakoniec v skutočnosti bude. Veľkolepé historické spracovanie, kde pravidla a česť majú svoju váhu..., kde podlosť a intrigy prerastú cez hlavu... strategický čin 8/10 ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Zo všetkého najskôr treba poznamenať, že Jet Li vie hrať. To ale nezachraňuje rozpoltenú líniu príbehu, na ktorom sa podieľalo viacero tvorcov scenáru. Citeľne je to poznať najmä v prelínaní dvoch odlišných častí. Pokiaľ jedna sa snaží o historický veľkofilm, druhá smeruje skôr k tradičným hodnotám s prelínaním akčných scén. Film má veľa hluchých miest a bojové scény, ktorými film zaujal ma nedokázali uchvátiť k vyššiemu hodnoteniu. Napriek tomu mi to celé ubehlo pomerne rýchlo, nenudil som sa aj vďaka tomu, že túto časť čínskych dejín nemám dopodrobna preskúmanú. 65%. ()

molotov 

všetky recenzie používateľa

Warlords se mi líbili. Nejsem z nich nadšený a asi se na podruhé nepodívám, ale rozhodně nelituju času strávného s filmem. První bitevní část je velkolepá a uteče velmi rychle, v druhé se odehrává drama pokrevních přátel, které ovšem díky tomu, že v první části filmu nebyl čas na vybudování nějakého pouta k postavám a hlubší prokreslení jejich vztahů a motivací, nevyzní tak silně, jak by mohl. Celkově ale rozhodně nadprůměr. ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (4)

  • Hlavná bojová sekvencia bola v scenári podrobne popísaná na 20 stranách a natáčala sa súčasne na 8 kamier. (m.a.t.o.)
  • Filmári mali k dispozícii až 500 koní. (m.a.t.o.)
  • Hlavná postava mala byť pomenovaná Ma Xinyi (podľa vojenského generála neskoršej dynastie Qing, ktorý žil v rokoch 1821-1870). Nakoniec scenáristi zmenili meno postavy na Pang Qingyun kvôli tomu, aby sa nedostali do konfliktu s Maovými potomkami, ktorí sa domnievajú, že ich predok bol dobrý človek. (m.a.t.o.)

Súvisiace novinky

Jet Li láme rekordy

Jet Li láme rekordy

28.11.2007

Kromě končetin svých protivníků, samozřejmě ;-). Možná vám po jeho průměrných filmech natočených v Americe a několika lehce nadprůměrných v produkci Luca Bessona přijde, že Jet už má dny své největší… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené