Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Štyria dávni priatelia Doug Madsen, Woody Stevens, Bobby Davis a Dudley Frank (Tim Allen, John Travolta, Martin Lawrence, William H. Macy) sa jedného dňa rozhodnú radikálnym spôsobom okoreniť svoj nudný život na predmestí a vyberú sa na motorkársky výlet naprieč Amerikou. Oddych od práce a všedných povinností, o ktorom tak dlho snívali, je konečne tu. Ani jeden z nich však nemá ani tušenia o tom, že sa počas cesty za slobodou a voľnosťou stretnú so skutočným motorkárskym gangom Del Fuegos a na dôvažok ich čakajú odhalenia prekvapujúcich tajomstiev medzi nimi samými... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (490)

LaciLC 

všetky recenzie používateľa

Pravdupovediac som od režiséra priemerných teenagerských komédií nečakal, že by s nadhľadom a rozumne dokázal natočiť príjemný a nenásilný filmík, ktorý by pobavil všetky vekové kategórie a zároveň aj dokázal niečo povedať mužom po štyridsiatke, ale na moje počudovanie sa z toho vykľula prinajmenšom výborná pánska jazda okorenená láskavým humorom a samozrejme - sympatickými hereckými výkonmi. Za mňa dávam jednoznačne palec hore pre (opäť) skvelého Williama H. Macyho, ktorý z môjho pohľadu tentokrát zatienil všetkých jeho hereckých partnerov. Príjemnú atmosféru filmu na mnohých miestach zase zdatne dotvárala skvelá road muzika pozostávajúca z chytľavých songov, vďaka ktorým si túto svižnú jazdu možno ešte viac užijete. Pravdepodobne jediná slabá stránka filmu sa skrýva v nie príliš originálnom scenári, ja osobne som však klišé s chuťou prehliadal, lebo celé to nesporné kúzlo filmu leží niekde úplne inde - ja som nad mieru spokojný... ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Tak som sa dočkal. Nie až tak "divé", ale "svinsky" vtipné. Už pri prvom zhliadnutí obsadenia som mal veľkú radosť, no zároveň som sa bál, či Becker zvládne komediálny potenciál, ktorý herci majú a či hlavne zvládne utiahnuť normálnejšiu komédiu. Oboje sa podarilo a ja som odchádzal z kina po dlhšom čase s príjemnými kŕčmi v bruchu. Film je svižný už od začiatku, žiadne dlhé prieťahy a nenudí, aj keď viditeľne niektoré road scény sú točené na dotiahnutie minutáže. Príbeh má svoj dôvtip a zakladá najmä na pomerne originálnom základe. Tak kto si pôjde so mnou plesnúť býkovi po zadku? :) 80%. ()

Reklama

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Oleee boze, ja vim, ze to je proste desne stupidni, ale nemuzu si pomoct, ja se dobre bavil. Navic uz tu hodne dlouho nebyl nejakej poradnej film s motorkama. Film nenudi, vtipy jsou slusny a nikdy nezklouznou k trapnosti nebo nechutarnam, i kdyz to je misty namale (pytel s hovnama...). Navic je hlavni ctyrka fakt dobre vybrana, bal jsem se, ze Lawrence na to vypada moc mlade, ale nakonec kazdej dostane stejne prostoru a kazdej predvede neco slusnyho a ackoliv ani jeden z hlavni ctyrky nepredvadi nakej extra vykon, tak to nevadi, pac to jsou sympataci. A hodne me potesily mensi rolicky, Liotta je tady docela drsnej, potesil me Héctor Jiménez, ultra krutej Kyle Gass, kterej samozrejme zpiva a vypada pri tom spravne perverzne a naprosto genialni ultra buzna McGinley. Zkratka oddechova blbustka u ktery se nemusi moc premejslet, ktera misty zadrhne, ale misty ma fakt skvely fory a ktera se nesnazi o nic vic nez pobavit a to se ji dari slusne. ()

lamps 

všetky recenzie používateľa

Těžká pohodovka s partou sympatických postav, které sice představují typické archetypy amerických komediálních charakterů, ale o to více se dá u jejich bláznivého tripu odreagovat. Tohle je prostě bezmyšlenkovitá jízda na vlně chytlavé muziky, v níž naštěstí absentují vyloženě trapné a nevkusné pokusy o humor za každou cenu. Navíc Marisa Tomei je vážně kus a zhlédl jsem se v postavě Dudleyho, také mám občas problémy udržet rovnováhu na jízdním kole, obzvlášť po desáté večer při návratu z jistých příjemných podniků.. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

So správou o smrti Raya Liottu som si hovoril, že by bolo fajn si ho niečím pripomenúť. A myslím si, že z filmov čo som ja videl mi asi najviac utkveje v pamäti práve z "Wild Hogs", v role vodcu bajkerov, ktorý našim hrdinom znepríjemňoval život. Pravdou totiž je, že momentka ako naši hrdinovia dojdu do baru, a Jack (Liotta) sa k nim posadí a začne ich spovedať som vždy považoval za jeden z highlightov filmu. Je to tak komické, že to stojí za to vidieť. A Ray Liotta je tak vážny a súčasne "nevážny" v tej role, že s ním bola dobrá dávka komédie. Okrem toho ale mám rád aj našich hlavných hrdinov. Jeden z filmov, kde mi Martin Lawrence absolútne neprekáža a okrem toho s Allenom, Travoltom a Macym fungujú ako dobrá štvorka. A človek sa teší na tie momentky, kedy sadnú na tie motorky a vydajú sa na cestu. Hneď v úvode je úžasná momentka ako vyhodia všetci jeden druhému mobily a proste idú bez akýchkoľvek rušivých vplyvov. Takisto je úžasná momentka s býkom. To som nevidel asi nikde inde. A vie to prekvapiť. Plus to má aj celkom solídne bajkerské bojové finále. A pár dobrých hlášok. Najmä keď bajkeri zistia, že "Divočáci" majú gule. Pre mňa, čo sa komédií týka skvelá klasika, ktorá síce miestami skočí do trápnosti, ale vďaka solídnemu obsadeniu vždy funguje. Škoda, že nikdy nevzniklo pokračovanie, pri ktorom som si bol istý, že by sa písalo samo od seba. Proste potenciál na skvelú sériu ostal niekde pochovaný. Určite by to dopadlo lepšie ako s "Hangover", ktoré sa dočkalo dvoch. Hodnotenie: B+ ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (15)

  • Na začátku filmu, kdy se při parkování Dudley (William H. Macy) omylem rozjede, je výrazně vidět značky Albuquerque, kde se natáčelo. (CliffLee)
  • Jackova (Ray Liotta) motorka má na sobě logo Orange County Choppers. Motorka byla sestavena společností, která se proslavila v show Americký chopper (od r. 2003). (CliffLee)
  • V původním scénáři se počítalo s logem známého motocyklového gangu Pekelní Andělé. To bylo posléze změněno na Del Fuegos, poté, co onen známý klub Disneyho zažaloval. (CliffLee)

Súvisiace novinky

Po Divočácích přijdou Staří psi

Po Divočácích přijdou Staří psi

26.06.2007

Souvislost mezi komediemi Wild Hogs a Old Dogs je evidentní. Opět je tu studio Walt Disney Pictures, vrací se režisér Walt Becker i hlavní hvězda (ačkoli s nynější hvězdností Johna Travolty to není… (viac)

Reklama

Reklama