Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve třetím století stála království Wu a Xu ve válce proti vojevůdci Cao Cao, který se snažil sjednotit Čínu. Království Wu i Xu ovšem nedosahovala takového počtu vojáků jako jejich protivník Cao Cao, proto uzavřela dohodu a spojila se proti němu. Ani to jim ovšem nestačilo aby se alespoň rovnala vřavám protivníkovy armády. Můžeme se těšit na bitvy jak na moři tak na souši. Film bude rozdělen na dvě části, první část by měla přijít do kin v roce 2008 před konáním Letní Olympiády a druhá část koncem roku 2008. Režisér John Woo má k dispozici rozpočet 80 millionů dolarů a herecká esa jako Chang Chen (Tygr a Drak), Takeshi Kaneshiro (Klan Létajících Dýk), Tony Leung Chiu Wai (Hrdina) a Zhao Wei (Smrtící Andílci). (sheen)

(viac)

Recenzie (204)

BadoXXII 

všetky recenzie používateľa

Neskutočne premakané!!! Tá choreografia bojov!!! Mal som otvorenú hubu (ešteže nelietali muchy) a ani som nedýchal pri akcii. Postavy generálov (hrdinov) boli skvelé. Aj pasáže, kde sa nič nedeje sú vďaka kamere a dobre napísaným postavám veľmi zaujímavé. U mňa sa jedná o najlepší historický film posledných rokov. 90% ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Johna Woo zbožňujem. Rovnako ako aj subžáner akčného filmu, ktorý v 90 rokov vytvoril. Jeho heroic bloodshed si neviem vynachváliť, rovnako ani fakt, že svetu priniesol Chow-Yun Fata. Krvavé pobrežie je epickým príbehom plnom úžasných bitiek, výborne napísaných dialógov a skvelo obsadených charakterov. Už dlho som nevidel tak poctivo spravený film. Každá scéna podporuje ďalšiu. Postavy sa pomaly ale isto vyvíjajú a pre diváka sú dokonca priehľadné, čo sa nie vždy podarí. Zoznamujeme sa s dôležitými postavami, učíme sa o ich motiváciach a charakteroch a akosi mimovoľne sa nám dostávajú pod kožu. Zároveň máme možnosť vidieť umenie vojny v praxi, rovnako aj skvelé vyváženie CGI a skutočných lokácií a komparzu. Všetko je epické a dobre zvládnuté. Tony Leung a Takeši Kaneširo sú fantastický a to nemôžem opomenúť hudbu Taróa Iwaširoha, ktorého soundtrack práve teraz počúvam. Mrzí ma to ticho okolo tohto filmu, pretože je naozaj dobre zvládnutý a po Woovych filmoch v USA je to príjemný návrat ku koreňom tvorby, pričom ju ale posúva na novú úroveň. Red Cliff je lepší historický film ako ktorýkoľvek historický film zo Západu. Narážam teraz na epické blbosti Ridleyho Scotta. Po Hrdinovi najväčšia vizuálna a choreografická pecka. Teším sa na druhú časť. ()

Reklama

Fr 

všetky recenzie používateľa

JENOM SPRAVEDLIVÉMU VLÁDCI PATŘÍ JEHO ZEMĚ!…. Parádní zvuk, hudba, stovky komparsu, dobový reálie a válka v podání J.Woo - bavím se už od úvodních titulků. Hrdinové prolévající svoji krev pro dobro obyvatel, válečný strategie, moudra. Filmařina dělaná pro efekt jenž má s realitou společnýho asi jako ….. no a není to jedno? Vždyť i jeden člověk může být posila! Ani ,,klidná“ pasáž, vyplněná diplomacií a rozjímáním není taková nuda, jak by se mohlo kvůli stopáži zdát. Je jasný, že vše je směřováno k finální bitvě. A tady přichází zrada! KDE JE DRUHÁ ČÁST!!!! Jestli očekáváte exhibici hrdinů – jste tu správně! Válečnej historický velkofilm, oslavující vše co Čína nabídla světu ve válečným umění. A proto: KDE JE DRUHÁ ČÁST!!!! TADY! ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Velkolepý historický epos s fantastickou výpravou a s vynikající kamerou. Bojové scény mají tu nejvyšší úroveň a dočkáme se tu samozřejmě i několika hrdinů s takřka nadpřirozenými schopnostmi, ale bez toho by se zkrátka žádný čínský velkofilm neobešel. Naopak by takové postavy chyběly. A akce "Želva"? U té jsem si jen blaženě chrochtal - kam se hrabe Pán prstenů nebo Statečné srdce či 300. Pro mě je to asi nejlepší bitevní scéna v historii filmu. Až nepříjmně rychle mi těch dvě a čtvrt hodiny uteklo a třesu se nedočkavostí na druhý díl. Johne Woo děkuji. ()

Ridick 

všetky recenzie používateľa

Woo je spat!! johne radsej chod tocit ku zasvinenym komunistom, pretoze tam ti to ide...konecne som spokojny s pribehom, co je podla mna velka skaza cinskych akcnych velkodiel. dokonca aj choreografia ma chytila za srdce a bojovnici nelietali po vzduchu ako vrabcaky. no, ale co je podstatne...woo nas mazane pozonamoval s postavami a s dejom a potom pridu okamihy, pri, kt. si nevydychnete...velmi sa tesim na pokracovanie ()

Galéria (66)

Zaujímavosti (6)

  • Yun-Fat Chow odmítl roli v den, kdy se začalo natáčet. Nahradil ho Tony Leung Chiu Wai. (Cheeker)
  • Během postprodukce se zabil při natáčení miniatur 23letý kaskadér poté, co vypukl požár, když jedna malá loď vrazila do větší válečné lodě. (Cheeker)
  • Filmový štáb přijal pomoc od čínské armády, která propůjčila k hraní komparzu zhruba 1500 vojáků a také stavěla potřebné silnice. (Cheeker)

Súvisiace novinky

Jackie točí, Woo odpočívá

Jackie točí, Woo odpočívá

14.04.2009

Co nového v Asii? Takhle před rokem mělo premiéru Zakázané království. A Jackie Chan si opět navlékl historický kostým a vydal se na cestu plnou nástrah a kung-fu soubojů. Historický epos Big Soldier… (viac)

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

12.03.2009

Filosof určitě. Podle magazínu Production Weekly začne v Pekingu už koncem března natáčet historický epos Confucius, ve kterém si zahraje slavného filosofa a státníka ze 6. až 5. století před Kristem… (viac)

Jackie Chan nevhodný pro Čínu?

Jackie Chan nevhodný pro Čínu?

10.03.2009

Ačkoli nad kvalitou jeho posledních filmů nelze moc jásat, pětapadesátiletý „princ kung-fu“ je stále obrovským miláčkem šikmookého publika. Jeho nový film Shinjuku Incident se však jako první… (viac)

Kytarista, Dracula a sportovní John Woo

Kytarista, Dracula a sportovní John Woo

31.08.2008

...aneb „Novinková smršť 2“. Tak co tady dnes pro vás máme? Brett Ratner je momentálně spojován s adaptací počítačové hry God of War, ale kromě této starořecké mytologické řežby pošilhává i po… (viac)

Reklama

Reklama