Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhujúci príbeh plný lásky, túžby a intríg rozpráva o vzťahu dvoch sestier Anny a Mary Boleynových, ktoré bojujú o priazeň kráľa Henricha VIII. Jediné, čo sa môže postaviť medzi dve sestry je kráľovstvo. Historická výpravná dráma Kráľova priazeň sa odohráva na dvore Henricha VIII. Zrada i milostné vzťahy sa odohrávajú na pozadí udalostí, ktoré odštartovali anglickú reformáciu. Strhujúci príbeh plný lásky, túžby a intríg rozpráva o vzťahu dvoch sestier Anny a Mary Boleynových, ktoré bojujú o priazeň kráľa Henricha VIII. Život mladučkej Mary je lemovaný rozhodnutiami jej otca a strýka. Vo chvíli, kedy sa kráľ začne obzerať po milenke, majú Boleynovci v ohni hneď dve želiezka. Ich cestu hore, po spoločenskom rebríčku nesmie totiž nič ohroziť. V dobách, keď o osude žien rozhodovala rodina, Mary nasledovala pravidlá a Anna sa rozhodla vzoprieť. Túži zvíťaziť nielen nad svojou sestrou, ale aj nad samotnou Katarínou Aragonskou. Chce sa stať anglickou kráľovnou... (TV Wau)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (500)

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Vysvětlí mi někdo, Jak dostal Justin Chardwick, režisér tak maximálně několika seriálů, příležitost natočit historickou romanci s třemi hvězdami? Já to nepochopím a je to pro mě i smutný fakt, že film byl skoro i zabit hned na počátku. Režisérské kvality tohoto muže totiž nejsou nijak úchvatné a Shekhar Kapur by si svou možnost asi užil o dost více. I přes herecké obsazení není výsledek nijak působivý ani zajímavý. Celý film je naprosto jednoznačný od okamžiku, kdy přijede král do panství rodiny Boleynových. Eric Bana jako král je velmi dobrý, arogantní a silný, ale někdy i správně emocionální. Oproti tomu Scarlett Johansson nechala svůj půvab doma a dokazuje, že má možná tak velká prsa a to je tak vše (nezlob se na mě, víc si neukázala). Oproti tomu Natalie Portman představuje perfektní ženu dvou možná tří tváří, která se po celý film mění a vyvíjí. Bohužel se není ve výsledku na co dívat, protože příběh je velmi jednoduchý a přímý, možná tak historické události okolo, ale těm se film skoro nevěnuje. To je vcelku zvláštní, když si uvědomíme, že se film věnuje velmi důležité epoše, které změnila tvář Anglie navždy. Slabší 3* nebo silnější 2... tak raději méně, červené pásmo se mi nelíbí... ()

Jacinda 

všetky recenzie používateľa

Wow, dvě nejlepší herečky v jednom filmu? samozřejmě přichází srovnání se seriálem Tudorovci. Hodně mi pomohl abych se orientovala v postavách. A Kateřina ze serálu je určitě lepší a vznešenější. Problém u filmu nastává v nevyrovnanosti děje. rozvleklé intro a rychlé smrti. ovšem nemění to nic na kvalitě hereckých výkonů. ()

Reklama

Marius 

všetky recenzie používateľa

Skratkovitosť a ona v poslednom období filmármi adorovaná „zrýchlená kontinuita“ narácie ťahá tento film do škatuľky priemernosti. Je síce pravda, že príbeh tisícdňovej kráľovnej Anny Boleyn je dobre známy a niekoľkokrát sfilmovaný, avšak práve to malo byť pre Chadwicka výzvou urobiť to úplne inak ako doteraz. The other Boleyn girl sa však dopúšťa rovnakej chyby ako nedávne pokračovanie Alžbety – preskakuje a zjednodušuje udalosti a nedáva komplexný pohľad ani dôraz na kľúčové udalosti príbehu. Na druhej strane, čo sprasili scenáristi, zachraňujú herci. Po druhý raz tento rok (po My Blueberry nights) budem ospevovať Natálku, pretože to,čo tu ona predviedla považujem za najlepší ženský herecký výkon z toho čo som doteraz z tohoročnej produkcie videl. Uplietla príslovečný z ... bič, lebo jej postava nie je napísaná nijak výrazne. A rovnako po druhý raz kričím „dajte jej už niekto poriadnu rolu!“, nech sa konečne zaslúžene dostane do extratriedy charakterových herečiek (môj typ je, že to dievča umrie s aureolou Audrey Hepburn  ) . Bana ani Scarlett hrajú viacmenej svoj štandard, neurazia a na druhej strane ani nepotešia, vo vedľajšej role je však i na malom priestore viditeľnejšia Anna Torrent ako Katarína Aragónska. V konečnom dôsledku som na tento film nezabudol len kvôli neodbytnej myšlienke, na to, že keby niekto Anne Boleyn tesne pred popravou povedal, že to bude práve jej „neželaná“ dcéra, kto položí prvé pevné základy britského impéria a Henrich bude známy ako notorický odstraňovač svojich žien, asi by šla pod meč s hurónsky škodoradostným rehotom. 8/10 P.S. jedna hviezda z tých štyroch je výlučne za Natálku. ()

dex2man 

všetky recenzie používateľa

Velmi povedené vztahové drama, které nám popisuje trnitý osud sester Boleynových. Náboženské i politické situaci "tudorovské" Anglie se věnuje jen okrajově a vypichuje jen ty rysy doby, které mají na příběh sester výrazný vliv. Ze začátku je to ten rodinný, kdy se Annu otec a strýc snaží dostat do královi postele pro získání jeho náklonnosti a zvýšení společenského postavení. Později je to vliv pobytu u královského dvora, který množstvím intrik a zrad v kombinaci se sesterskou rivalitu nahlodá jejich vzájemné pouto. Situaci si ovšem komplikuje i sama Anna, po té co se vrací z francouzského exilu s nejvyššími ambicemi - stát se královnou. Všechny postavy jsou velmi uvěřitelné díky kvalitním hereckým výkonům, přičemž dominuje ten Nataliin. Anna totiž prochází několika zásadními změnami, od křehké, naivní a citlivé dívky, přes cílevědomou manipulátorku, která si jde za pomocí intrik a na úkor sestry za svým cílem, po oddanou, ale nešťastnou manželku, která se jen zoufale snaží vyhovět králově touze - dát mu syna..aby nakonec pocítila na vlastní kůži, že králova přízeň je vrtkavá... ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Taká otázka: Koho napadlo, že by Chadwick mohol zvládnuť takto veľký projekt?? Televízny režisér možno, ale režisér Ríma, Tudorovcov alebo Hry o tróny a nie toto. Historická dráma o sexe, so Scarlett a Natalie, to mohol (a mal) byť kult a je to iba limonáda. Cudná limonáda s minimálnu ochotou pritlačiť na pílu, pričom si to látka vyžadovala. Pri všetkej objektivite, odmyslite si že každú nepodstatnú rolu hrá nejaký známy herec a čo vám ostane? Červená knižnica. Koniec to potom trochu zachraňuje (byť je ľahko predvídateľný), ale nudu z dvojhodinového sledovania prázdneho uslzeného príbehu o intrigách jednej šlapky, rozhodne nevynahradí. PS: Obsadiť ústrednú duo do spoločného filmu bol vynikajúci marketingový ťah, uznávam, lenže sú obsadené opačne. Ich výzor, vystupovanie, imidž aj celá ich kariéra hovorí o tom, že Natálka je neviniatko a Scarlett vamp. Divný casting. ()

Galéria (61)

Zaujímavosti (41)

  • Mary Boleynová je ve filmu zobrazována jako počestná dívka. Pravý opak je však pravdou. Historická Mary byla velice promiskuitní. Zkušenosti sbírala už na dvoře krále Francie Františka I., jehož byla milenkou. František I. ji tituloval „moje anglická klisna“ a půjčoval ji k potěše svým přátelům. (Gwilwen)
  • Mesiac pred začiatkom natáčania začala Natalie Portman navštevovať hodiny anglického prízvuku pod vedením trénerky dialektu Jill McCullough, aby lepšie zapadla do role. (Arsenal83)
  • Král Henry se ve skutečnosti dočkal legitimního - myšleno porozeného manželkou - mužského potomka Edwarda VI. až od své třetí ženy Jane Seymour. (Kikimora2001)

Súvisiace novinky

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

03.07.2010

Žádný strach, nebude to ten, který nesnáší pavouky a pondělky, tudíž nevznikne bizarní komiksový crossover. Ale jak to vlastně bylo? Kandidátů byly davy. Od Josepha Gordona-Levitta (protože hrál v… (viac)

Holky a tradiční britská romantika

Holky a tradiční britská romantika

13.05.2008

Ellen Page může zapomenout na volné, pohodlné ošacení, které nosila jako těhotná Juno. Brzy si navleče těsný korzet. Vydá se totiž do viktoriánského 19. století a stane se Janou Eyrovou, mladou… (viac)

Scarlett přijde o hlavu

Scarlett přijde o hlavu

12.01.2008

Když chcete hezkou mladou herečku, která dobře vypadá v historickém kostýmu, zavoláte Keiru Knightley (viz trailer na její novinku The Duchess)... anebo Scarlett Johansson. Ta se brzy ukáže v… (viac)

Reklama

Reklama