Reklama

Reklama

Opičí císař dostává zbraň v paláci dračího císaře

všetky plagáty
Hudobný / Krátkometrážny
Československo, 1954, 12 min

Réžia:

Ján Lacko

Obsahy(1)

Ukázka čínské klasické opery z programu Souboru písní a tanců čínské lidové osvobozenecké armády. (FILMOVÝ PŘEHLED 7 / 1955) (oficiálny text distribútora)

Recenzie (2)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Časť opery za celok v krátkom zázname. Armádny súbor piesní a tancov čínskej ľudovej oslobodzovacej armády na návšteve Československej republiky predvádza strhujúce masky, ligotavé farebné krojované kostýmy a mrštné gymnastické cviky. Vzhľadom na celkové poňatie hry, zaujímavý dej a svižnú choreografiu by som uvítal záznam celého predstavenia, nielen fragmentu, v ktorom sa Opičí cisár snaží dostať k najmocnejšej zbrani, pričom Dračí cisár postupne skúša jeho trpezlivosť, um a odvahu. Poznámka: Spolurežisérom Jána Lacka (mimochodom tvorcu dobovo populárnych komédií ako napr. Šťastie príde v nedeľu) bol čínsky režisér Dzei-Cao. ()

ripo

všetky recenzie používateľa

Krátký barevný dokumentární film, natočený za pobytu Souboru písní a tanců čínské lidové osvobozenecké armády v Československu, ukazuje jednu z nejznámějších čínských klasických oper, která je stará asi 3000 let. Hlavní postavou opery je známý lidový hrdina, Opičí císař, který zosobňuje boj lidu proti feudálům. — Natočený film podle ukázky této opery v původních fantastických krojích, dekoraci a maskách, je plný dramatických momentů a vrcholných artistických a akrobatických výkonů, doprovázených původní čínskou hudbou. Filmový přehled 7/1955 ()

Reklama

Reklama