Reklama

Reklama

VOD (1)

Bola to náhoda, že sa Hadassah narodila obdarená nadľudskou krásou, aj keď jej rodičia boli len obyčajní otroci v najmocnejšej ríši sveta? Bola to náhoda, že ju po smrti rodičov vychoval strýko Mordochaj, uctievaný kráľovský pisár? Bola to náhoda, že práve v tom čase perzský kráľ Achašveroš alias Xerxes dal popraviť svoju kráľovnú a začal sa cítiť osamelo? Bola to náhoda, že do jeho háremu sa dostala aj Hadassah, a navzdory nemilosrdným palácovým intrigám tak učarovala kráľovi, že si ju nakoniec zobral za ženu? Hadassah sa napokon stala spasiteľom svojho národa a počas svojej vlády zachránila Židov pred pogromami a útlakom. Starozákonná Kniha Ester tvrdí, že nič z tohto nebola náhoda a cestu krásnej Hadassah predurčil osud. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (43)

boul 

všetky recenzie používateľa

Ze začátku to vypadalo jako velice pěkně udělaný historický film v pohádkovém provedení o peršanech s židy, ale postupem času se z toho vyklubala spíše další telenovela z blízkého východu bez nějaké větší akce nebo napětí... 3* za herce a pěkně udělané kulisy, jinak průměrný film na víkendové odpoledne...45% ()

brumbrum 

všetky recenzie používateľa

Pekne spracovany biblicky pribeh; az na par americkych vsuviek je to v podstate komplet pribeh z Knihy Ester (porovnaj: www.mojabiblia.sk/svatepismo/17/kniha-ester-1). Zalostni somari, co sa tu strapnuju, ze je to 'volake moc bilicke' a 'nabozenska agitacia', vystavuju na vysmech svoju zufalu nevzdelanost - Biblia pise: "ich bohom je brucho a hanba slavou". Komentovat a bavit sa z uhla idiota stoji vzdy za pobavenie - pre inych :o). No a ze sa to dalo spravit akcnejsie? Ano. A ze ten Luke Goss je azda jeden z najhorsich hercov tohto storocia? Asi tiez ano. No a co; splnilo to ocakavany refresh udalosti knihy Ester, takze 4* v pohode. A navyse Tiffany Dupont je cica, coz musela byt aj realna Ester, ze zaplietla hlavu pohanskemu kralovi. A hlupakom priatelska rada: Biblia je v tolkych prekladoch vsadepritomna aj na internete, ze sa uz vlastna zadubenost neda ospravedlnit "nevedel som", takze nabuduce pred pisanim trapasov si azda treba preverit rozsah svojej nevzdelanosti kratkym resersom; a ak to dakto psychicky nezvlada, potom je zvlastne, ze ho pokusa tento typ filmov. ()

Reklama

ti88na 

všetky recenzie používateľa

Na prekvapenie veľmi dobré spracovanie krásneho a aj môjho obľúbeného starozákonného príbehu. Dej plynie od začiatku do konca v miernom tempe a drží sa svojej biblickej predlohy, čo oceňujem. Práve to, že ide viac menej o romantickú rozprávku o láske a hrdinstve, ktoré prekoná pomstu a krutosť sa mi na tomto filme páči asi najviac. Vyhovovalo mi herecké obsadenie, pekný vizuál, kostýmy a trefná hudba. Kráľ mohol byť viac výraznejšou postavou, hlavne preto že jeho charakter bol asi najzaujímavejší. Esther v podaní Tiffany Dupont nemala zo začiatku moje sympatie, ale potom sa to stále len zlepšovalo a nakoniec bolo pozretie Princeznej z Perzie príjemným zážitkom. ()

Greg25 

všetky recenzie používateľa

Nablýskaná výprava s obrovským komparzem, slušní herci a tím to končí. Přes veškerou snahu tvůrců je to mdlé, nemá to atmosféru, jen výpravu potaženou třpytem bez jakékoliv účelnosti. Nevadilo by překreslení příběhu do vlastní vize, nevadí, že v popředí je milenecký vztah a intriky, ale nesmí to drhnout - dialogy jsou přes veškerou svojí nabubřelsot myšlenkově zcela prázdné, kamera se může pochlubit jen nadprůměrnými záběry paláce, režisér nedokáže využít prostor paláce ani komparzisty, proto všechny scény působí unyle a nakonec vůbec ne výpravně. 40% ()

Una111 

všetky recenzie používateľa

Výpravný historický film, který spojuje příběh Knihy Ester a půvab orientální pohádky. Možná by se slušelo hledat nějaké historické nesrovnalosti, jistě by se našly, ale nevidím v tom žádný smysl. Pro mne to bylo nečekané, příjemné překvapení v dnešním deštivém odpoledni. Kromě krásné podívané i starozákonní poselství, že Bůh svůj lid nikdy neopouští! - - - DAVIDOVO VÍTĚZSTVÍ NEPŘIŠLO PROTO, ŽE DOBŘE BOJOVAL, ALE PROTO, ŽE OPRAVDU VĚŘIL! ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (1)

  • V závěru filmu, kdy se královna Esther (Tiffany Dupont) snaží u krále zachránit svůj lid před vyhlazením, má při rozhovoru s Hamanem (James Callis) na krku svůj přívěšek, v dalším záběru nikoliv a poté opět ano. (Lenny09)

Reklama

Reklama