Reklama

Reklama

VOD (1)

Bola to náhoda, že sa Hadassah narodila obdarená nadľudskou krásou, aj keď jej rodičia boli len obyčajní otroci v najmocnejšej ríši sveta? Bola to náhoda, že ju po smrti rodičov vychoval strýko Mordochaj, uctievaný kráľovský pisár? Bola to náhoda, že práve v tom čase perzský kráľ Achašveroš alias Xerxes dal popraviť svoju kráľovnú a začal sa cítiť osamelo? Bola to náhoda, že do jeho háremu sa dostala aj Hadassah, a navzdory nemilosrdným palácovým intrigám tak učarovala kráľovi, že si ju nakoniec zobral za ženu? Hadassah sa napokon stala spasiteľom svojho národa a počas svojej vlády zachránila Židov pred pogromami a útlakom. Starozákonná Kniha Ester tvrdí, že nič z tohto nebola náhoda a cestu krásnej Hadassah predurčil osud. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (43)

Greg25 

všetky recenzie používateľa

Nablýskaná výprava s obrovským komparzem, slušní herci a tím to končí. Přes veškerou snahu tvůrců je to mdlé, nemá to atmosféru, jen výpravu potaženou třpytem bez jakékoliv účelnosti. Nevadilo by překreslení příběhu do vlastní vize, nevadí, že v popředí je milenecký vztah a intriky, ale nesmí to drhnout - dialogy jsou přes veškerou svojí nabubřelsot myšlenkově zcela prázdné, kamera se může pochlubit jen nadprůměrnými záběry paláce, režisér nedokáže využít prostor paláce ani komparzisty, proto všechny scény působí unyle a nakonec vůbec ne výpravně. 40% ()

boul 

všetky recenzie používateľa

Ze začátku to vypadalo jako velice pěkně udělaný historický film v pohádkovém provedení o peršanech s židy, ale postupem času se z toho vyklubala spíše další telenovela z blízkého východu bez nějaké větší akce nebo napětí... 3* za herce a pěkně udělané kulisy, jinak průměrný film na víkendové odpoledne...45% ()

Reklama

ti88na 

všetky recenzie používateľa

Na prekvapenie veľmi dobré spracovanie krásneho a aj môjho obľúbeného starozákonného príbehu. Dej plynie od začiatku do konca v miernom tempe a drží sa svojej biblickej predlohy, čo oceňujem. Práve to, že ide viac menej o romantickú rozprávku o láske a hrdinstve, ktoré prekoná pomstu a krutosť sa mi na tomto filme páči asi najviac. Vyhovovalo mi herecké obsadenie, pekný vizuál, kostýmy a trefná hudba. Kráľ mohol byť viac výraznejšou postavou, hlavne preto že jeho charakter bol asi najzaujímavejší. Esther v podaní Tiffany Dupont nemala zo začiatku moje sympatie, ale potom sa to stále len zlepšovalo a nakoniec bolo pozretie Princeznej z Perzie príjemným zážitkom. ()

slunicko2 

všetky recenzie používateľa

Pseudohistorická pohádka. Volná (velmi volná) historická inspirace z Bible posloužila k vytvoření standardní hollywoodské slátaniny s krásnou Tiffany Dupontovou v hlavní roli. Pomalý rozjezd filmu poskytne dost času, aby si divák povšiml kýčovitých triků a kulis. Po chvilce zjistíte, že kýčovité je naprosto všechno od současných dialogů až po stejně tak moderně pojatý židovský úděl. Ale nebojte se. Popelka Dupontová svůj úkol zvládne, zlo bude po zásluze potrestáno a dobro zvítězí. Taková červená knihovna, na kterou se hezky kouká a naštěstí také rychle zapomene. ()

Ainy 

všetky recenzie používateľa

Velmi krásné a věrné zpracování biblického příběhu o Židovce Hadassah, která pod jménem Ester dokázala svým půvabem a hlavně přirozenou inteligencí okouzlit samotného vládce Perské říše. Ovšem ne každý souhlasil s její korunovací, někteří jako princ Haman to nesli těžce a kuli pikle, spřádali plány a chystali jedy. Tady je třeba vyzdvihnout nejen Ester, ale také Mordechaje, kdy oba díky své moudrosti a odvaze dokázali zvrátit osud židovského národa od pogromy. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (1)

  • V závěru filmu, kdy se královna Esther (Tiffany Dupont) snaží u krále zachránit svůj lid před vyhlazením, má při rozhovoru s Hamanem (James Callis) na krku svůj přívěšek, v dalším záběru nikoliv a poté opět ano. (Lenny09)

Reklama

Reklama