Reklama

Reklama

Susedia

(seriál)
Slovensko, (2006–2022)

Scenár:

Andy Kraus

Kamera:

Peter Bencsík

Hrajú:

Andy Kraus, Peter Marcin, Viki Ráková, Zuzana Tlučková, Marta Sládečková, Helena Vondráčková, Eva Matejková, Martin Malachovský, Ivan Vojtek (viac)
(ďalšie profesie)

Série(10) / Epizódy(164)

Obsahy(1)

Na základe diváckej odozvy na krátke scénky v relácii Hurikán, v ktorých sa stretli rodiny Františka Stromokocúra (Peter Marcin) a Lászla Komároma (Andy Kraus), sa ich tvorcovia a televízia Markíza rozhodli preniesť ich osudy do samostatného komediálneho seriálu. Manželské dvojice síce bývajú vedľa seba, ale temperamentom, názormi a životným štýlom sú si dosť rozdielne. Zažívajú spolu humorné situácie založené na nedorozumeniach a náhodách, ktoré prináša život. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (297)

maxxxim odpad!

všetky recenzie používateľa

Zvládnuť formát sitcom je podľa mňa jedno z najťažších filmárskych umení, ak nie vôbec to najťažšie. Stačí jeden, či dva pokazené vtipy, či už v dôsledku náhody, alebo zvetraného orechového jadra niektorého zo scénaristov a malér je na svete. Vo filme to môžu stále zachrániť kulisy, hudba, či iný herec. No, keď sa to stane v sitcome divák si začína sústredenejšie uvedomovať každý jeden nasledujúci krok postavy a pomaličky stráca dôveru v jej činy a myslenie. Obzvlášť u slovenských "sitcomoch" je to obrovská bolesť, periodicita s akou sa striedajú "klišé vtipy" v jednotlivých epizódach predčí čokoľvek. Aj keď som videl možno jednu necelú epizódku, stačí mi to na utvorenie si obrazu. Konkrétne v tomto smutnom prípade ide o fake komédiu spôsobujúcu obsedantnú potrebu stále prepínať. Fŕky prameniace zo situácií sú slabé náplasti na nasledujúce bolesti hlavy spôsobované nudnou zápletkou, či ešte nudnejším prevedením. Andy a Peťo mali radšej ostať pri Uragáne, Hurikáne, či Kukovi či čo to vlastne mali na stv 1 a nepúšťať sa do pre nich Syzifovskej práce. Preafektované výstupy Rákovej, Tlučkovej, či Sládečkovej do tele produkcie určite nepatria, to dokáže každý trouba podskakovať a dristať o ničom. Vtipy založené na komolení spisovnej slovenčiny foneticky podobnými, no významovo odlišnými slovami sú slaboduché až plytké. Takímto spôsobom je konfrontovaná diváková intelektuálna rovina a dostáva ho do stavu údivu, či nepochopenia. 31 minút zabiť takouto pochybnou zábavou nebude asi to najšťastnejšie riešenie ako si skrátiť čas, a preto odporúčam siahnúť po Doktorke Quinnovej alebo Domčeku v prérii zážitok bude určite kvalitnejší. ()

ethos 

všetky recenzie používateľa

Tento druh humoru nechápem a dúfam, že ani nikdy nebudem príde mi to ako trapný humor pre dôchodcov, ktorý si vždy raz do týždňa večer pustia susedov a potom sa na nich zvyšok týždňa tešia. Tak tak fakt nechcem skončiť. A jak tak pozerám na tie kometáre pod tak mám pocit, že český priatelia nás majú tak trochu za debilov a ja sa im ani nečudujem, po vzhlidnutí tejto sračky. Odkazujem im však, že ja mám tiež o veľa radšej čeké humoristické programy a že väčšina Slovákov považuje susedov za sračku. Teda aspoň dúfam. ()

Reklama

Mertax 

všetky recenzie používateľa

Když jsem byla u babičky na Slovensku (2006), viděla jsem 1 díl. U nás se čistě sitcom v tu dobu nevysílal, takže ani není s čím srovnávat, oceňuju aspoň snahu, sem tam sem se i zasmála, ale myslím, že nikdo ani nečekal dosažení kvality americké tvorby. To se zatím nepodařilo ani nám, ani našim SOUSEDŮM:) ()

Derek 

všetky recenzie používateľa

musim sa priznat ze sa mi duo kraus marcin kedysi daaaaavno pacilo (to boli este v radiu s tou babou a volalo sa to tusim twister) a ich radiovy humor som vyhladaval. ked sa dostali na televizne obrazovky zaujem o ich programy u mna neskutocne opadol (i ked nejaky dobry vtip sa tam obcas nasiel) no a potom prisli susedia. ja uz som nejaky piatok v anglicku tak sa mi vyhli prve serie ale ked som bol vzdy na dovolenke tak to vsetci chvalili ake je to dobre, vtipne a cela moja rodina kazdu cast sledovala. ja som mal moznost par minut zhliadnut (na dovolenke nie je cas na tv, treba chlastat:-) ) a strasne ma zaujimalo preco to ma byt vtipne?! ziadny inteligentny humor ani ziadny extremne supacky humor len take tlachanie do prazdna (ala hospoda, ala novaci a ostatne podobne pokusi o sitcom) ktore nie je nicim zaujimave. az poslednou dobou som mal moznost zhliadnut celu seriu (tusim tretiu) ale nijaku obrovsku zmenu nevidim. ak sa to v porovnani so zaciatkami niekomu zda este vtipnejsie tak to si necham na veky vekov ujst a ak je to slabsie ako prve serie tak tie su asi povestny jednooky kral medzi slepymi. ale jednu hviezdicku si to urcite zasluzi aspon za to ze je to po nekonecne dlhej dobe nieco co ma na slovenskej televiznej tvorbe dlhsiu trvanlivost (i ked o kvalite by som pomlcal) a obcas sa tam predsa nejaky splech najde. btw s oskarom tiez suhlasim ale treba povedat ze ak by mal nejaky serial na svedomy pan lasica tak je to urcite bomba! :-) ()

fredisek odpad!

všetky recenzie používateľa

Sitcom vás musí oslovit po jednom díle. Nemá smysl čekat na to, co se stane, jelikož tenhle žánr je přece vystavěn na situaci. Když se salvy smíchu spouštěly i po obyčejném "ahoj" (ostatně ony ty salvy smíchu neustávaly skoro vůbec), tak jsem si řekl, že BUĎ JSOU SLOVÁCI EXTRÉMNÍ OPTIMISTÉ, NEBO PRODUCENTI TOHOHLE SERIÁLU EXTRÉMNÍ TRAGÉDI. Hádal bych spíš to druhé. Další důkaz (po českém Comebacku, nebo Heleně), že sitcom zvládají leda tak Angličané a Američané, a asi nemá cenu jim permanentně lézt do zelí. I když bych rád jednou pustil televizi a v ní viděl komediální seriál, který by mě bavil stejně jako Přátelé nebo The Big Bang Theory a přitom jeho originálním zvukem byla čeština (případně slovenština). Sitcom je jeden z nejnáročnějších žánrů vůbec. Musíte permanentně bavit, nemáte možnost si na pět deset minut odpočinout jako v celovečerní komedii. Tady každá sekunda hraje roli a každá druhá sekunda musí být vtipná. Jenom apeluji na všechny případné tvůrce českých sitcomů: Se švejkovským "humorem" na české publikum nechoďte. Budu velice vděčný za sofistikovaný sitcom, opravdu moc. ()

Galéria (605)

Zaujímavosti (190)

Reklama

Reklama