Reklama

Reklama

Pol roka po biologickej katastrofe, ktorá zabila 99% obyvateľov Británie, armáda vyhlási, že boj s vírusom úspešne vyhrala, takže utečenci sa môžu vrátiť a začať s obnovou krajiny. Patrí k nim aj Don Harris so svojou ženou Alicou a dvoma deťmi, ktorí nákazu prežili. Nikto však netuší, že vírus nebol zničený úplne... (TV JOJ)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (720)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrý akčný horor, ktorý je pokračovaním vydarenej jednotky. Má veľmi dobrý príbeh odohrávajúci sa polroka po predchádzajúcich udalostiach, kedy už vírus vo Veľkej Británii prakticky zmizol a postupne do oblasti prichádzajú noví obyvatelia, ktorí s pomocou americkej armády chcú celú oblasť oživiť, ale vírus sa predsa len vráti a všetci musia bojovať o svoj život. A tak skupinka utečencov s dvomi deťmi, ktoré môžu byť nákaze odolné musia uniknúť nielen pred vražednými nakazenými, ale aj vojakmi. Spracovanie sa mi páči, síce po vydarenom úvode si na to hlavné treba nejaký čas počkať, aj keď ani s touto neakčnou fázou nemám žiadny problém, celý tento nový systém je tu podaný dobre, bavilo ma sledovane hliadok, ale aj všetkých dôležitých postáv, ale v polovici sa to predsa len rozbehne a začne sa neustály boj o život, celá táto časť je nadmieru dynamická, páči sa mi rozmanitosť, keďže stále treba unikať pred niečím iným, či už nakazenými, vojakmi alebo aj rôznymi spôsobmi vyhladenia celej oblasti, čo ma dosť zaujalo, jedine by som sa určite zaobišiel bez toho úplne zbytočného prvku, prenasledujúceho otca, čo sa tu vôbec nehodí a hlavne v záverečnej fázi jeho prítomnosť získa väčší význam a to ma sklamalo. Ale zase chválim úplný záver, ktorý dopadne asi najlepšie, ako mohol. Akcie je tu dosť a páči sa mi. Síce viaceré scény mi vizuálne až tak moc nesadli, zbesilý strih moc nemám rád, aj keď tu má v daných situáciách svoj význam a hlavne dobre vyjadril nekompromisnosť a drsnosť týchto situácií a mimo toho už môžem len chváliť, akcia je dynamická, správne drsná, krvi a aj obetí je tu nespočet a ako som spomínal, aj rozmanitá. Najviac sa mi páči perfektne natočená úvodná naháňačka, ktorá je aj dosť napínavá a viacero rôznych veľmi zaujímavých scén, ako likvidácia nakazených vrtuľou vrtuľníka, útek mestom a rôzne iné. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, Jeremy Renner vo svojej najlepšej úlohe, podobný typ úloh, tentoraz odstreľovač mu skvelo sedí, len škoda, že upadol do tej najhlbšej komercie, príjemná Rose Byrne, nesklamali ma ani deti, obzvlášť Imogen Poots a ani Robert Carlyle nie je zlý, len jeho úloha je tu skôr na škodu. Réžia a technická stránka sú výborné, síce niektoré efekty skôr zaostávajú a aj ten spomínaný strih v niektorých scénach ma skôr sklamal, ale inak mi štýl tohto režiséra výborne sadol, hlavne týmto dynamickým štýlom. Jednotku mám rád a toto pokračovanie jej nerobí žiadnu hanbu, je to síce dosť odlišný film a hlavne výrazne veľkolepejší, ale bavil ma podobne. Dúfam, že bude aj trojka. 78% ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„O 28 týždňov neskôr. V Británii pokoj.“ A nevydrží dlho, dodal by som. Danny Boyle, skvelý režisér výborného originálu (ktorý v roku 2002 s RESIDENT EVILOM nanovo nakopol divácky záujem o zombies krváky), síce réžiu pokračovania odmietol, ale zostal aspoň ako producent a do jednej z hlavných rolí obsadil svojho dvorného herca, impulzívneho Roberta Carlyleho. Po intenzívnom úvode atmosféra načas spomalí a čaká nás krásna post-apokalyptická atmosféra s vyľudnenou krajinou, ktorá je s pomocou NATO postupne znova zaľudňovaná. Nervózna atmosféra je však prítomná stále a všade a tušíme, že pokoj nepotrvá dlho.Je zničené skoro všetko, čo sa zničiť dalo. Hoci sa zdá, že krvilační nakazení uhynuli a nákaza sa prestala šíriť, svet pozorne sleduje britskú labilnú situáciu a všetci sú pre istotu v neustálej pohotovosti. V bývalom epicentre nákazy sa ocitnú skúsení vedci. Snažia sa zistiť, či je peklo naozaj zažehnané. Chrbát im kryje armáda, hliadkujúca, kde sa dá (od mrazivo tichých ulíc až po strechy so snajpermi). Má to množstvo logických dier, ale dej je taký svižný, rýchly, krvavý, brutálny a nekompromisný voči väčšine postáv, že mi to neprekážalo. Atmosférická jednotka ma bavila viac, ale ani tomuto hororovému peklu nedokážem dať menej, ako 80%. ()

Reklama

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Jako cekal jsem vic, ne ze bych byl vylozene zklamanej, ale film trpi klasickejma problemama hororu. Zacatek me navnadil, ta uvodni akce s nakazenejma byla totiz fakt libova. Jenze pak je 45 minut kecani, zabery na opusteny mesto a podobne a krome par drobnosti se nic moc nedeje. Pak se rozjede zaverecna pulhodinka, ktera spis pripomina akcni film. Ale celkove je ve filmu par slusnejch lekacek, atmosfera dobra, ale ne nak zvlast hororova, spis to bylo napinavy. No a kdyz dojde na nakazeny, tak to je fakt masakr, reziser nakou tu krev neresi, takze to lita vsude (vrtulnik rulez) a je to fakt rychly, brutalni a smrtici. Bohuzel taky trochu zmateny. Potesil me Robert Carlyle, netusil jsem, ze tu hraje, akorat me sralo to neustaly cpani otce do deje, to bylo fakt opruz. Celkove se jedna o dost krvavej a napinavej horurek s dobrou hudbou, ale stejne to na vic nez slabsi 4* nebude. ()

flanker.27 

všetky recenzie používateľa

Stejný tým, jiný režisér (Boyle pouze jako producent). Stejná atmosféra. Stejná syrovost. Stejná hudba. A stejné chyby. Tedy chyba. Scénář. Pro způsob opětovného rozšíření nákazy se snad nemohlo najít horší řešení včetně několika oslích můstků a mostů. Navíc to uvažování ozbrojených vojáků je někdy velmi podivné, nemám rád, když z jednání postav čiší scenáristická manýra a ne uvěřitelné jednání příslušníka druhu homo sapiens. Snaha vyjádřit se k nasazení v jedné nejmenované středovýchodní a jedné nejmenované středoasijské zemi se sem popravdě moc nehodí. Naštěstí se všechny tyto nedostatky dají překousnout díky dobré režii, atmosféře a pár skvělým scénám: začátek, kosení vrtulí - to se za druhý světový opravdu dělalo, cesta metrem v absolutní tmě, bombardování Londýna napalmem. A hudba. Ale s lepším scénářem to mohlo být mnohem lepší.A taky bych rád, abych cca 5 minut před posledním záběrem tak jasně nechápal, jakou evropskou dominantu a v jaké souvislosti v něm uvidím. :) ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Sice je 28 Weeks Later o několik let mladší než díl první, avšak po technické stránce mu nesahá ani po kotníky. Tam kde se Boyle nebál ukázat dravost a syrovost, spojenou s precizní prací ruční kamery, tam Fresnadillo jen pátrá jakým směrem se vlastně ubírat. Devadesát procent akčních sekvencí je naprosto nepřehledných a místo naturalistického survivalu tu máme kečupové exhibice typu vrtulník na poli, nebo střelba na civily. Samotný scénář je otřesně děravý. Několik kliček je opravdu na pokraji demence a fakt, že postavy jsou relativně nepředvídatelné - to znamená, že divák nemá tušení kdo kdy natáhne brka - je sice pěkné, ale v záplavě režijní neschopnosti, technické impotence a scénáristické nedotaženosti to opravdu není východisko. ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (20)

  • Natáčať sa začalo v roku 2006, z veľkej časti v Anglicku, ale aj v Španielsku a Francúzsku. V Londýne sa nakrúcalo na Isle of Dogs, Canary Wharf, Charing Cross, Charing Cross U-Bahn, CityPoint, Greenwich-Fußgängertunnel, Hyde Park, Parliament Square, Shaftesbury Avenue a Therapia Road. (Greenpeacak)
  • Danny Boyle, režisér originálu O 28 dní... (2002), ktorý v roku 2002 spolu s Resident Evil nanovo nakopol divácky záujem o zombícke krváky, odmietol pokračovať ako režisér, ale zostal aspoň v úlohe producenta. (Greenpeacak)
  • Celosvětová premiéra proběhla 26. dubna 2007 v Londýně. (Varan)

Súvisiace novinky

Cillian Murphy se vrací k zombíkům

Cillian Murphy se vrací k zombíkům

18.05.2024

Kolem málokterého projektu je v posledních měsících takové haló jako okolo další Boyleovy apokalyptické vize. O pokračování filmů 28 dní poté a 28 týdnů poté, v nichž Británii zachvátil virus, který… (viac)

28 let poté nabírá obsazení

28 let poté nabírá obsazení

25.04.2024

Britský režisér Danny Boyle (Sunshine, Trainspotting) to s návratem ke svému dvaadvacet let starému hororovému survivalu 28 dní poté a jeho pokračování 28 týdnů poté opravdu myslí vážně. A co víc –… (viac)

Reklama

Reklama