Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svet sa znovu ocitol na pokraji katastrofy. Keď dostane špeciálny oddiel americkej námornej pechoty Navy Seals úlohu, aby zničil severokórejskú raketovú základňu a odvrátil tak možný atómový útok, neúspech nepripadá do úvahy. Misia je však neočakávane prerušená a hlboko v nepriateľskom území zostanú odrezaní štyria vojaci. Ak chcú prežiť, musia premôcť povstalecké sily, ktoré usilujú nielen o životy ich samých, ale aj o životy spojencov a všetkých obyvateľov slobodného sveta... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (91)

Derek 

všetky recenzie používateľa

na to ze je to becko urcene priamo na dvd to ma celkom slusny zaciatok a dobre naslapnute, potom sa vsak jednotka dostane za nepriatelsku liniu a clovek sa zacne tesit na akcnu jazdu ktora by sa mala zakone rozputat. to sa vsak nekona. kamen urazu je hlavne v otrasnej rezii akcnych scen ktore su totalne neprehladne, strasne zostrihane a hlavne otrasne nasnimane (kamera je celkovo dost otravna, lebo i pri kludnejsich pasazach sa stale pohybuje, nervozne tika a stale takto prudi). dej je deravy co by sa akcnemu filmu dalo samozrejme odpustit (ide o becko takze netreba ocakavat nejaku genialitu), sem tam nejaka do oci bijuca tupost sa tiez najde (hlavny hrdina bez zemravanie trafi svetlomet na 100 metrov ale robi mu problemy odrovnat severokorejcanov na 20 metrov), ma to tiez pateticke flashbacky a samozrejme posolstvo ze usa je jednicka:-) ale raz sa to da prezit. ()

predators 

všetky recenzie používateľa

Akční "béčko" se spoustou nelogických a absurdních jednání postav a scén. Za nepřátelskou linií je to opravdu zlé, ale je mi divné, že se nikdo z těch korejců nenaučil střílet. Jedná se o novodobé Komando, protože hlavního hrdinu naučili všemu, i tomu, jak se vyhnout kulkám. Ba co víc, on dokázal přežít výbuch jaderné hlavice. :-) No, řekl bych, že jde spíše o "céčko".... Zajímavosti: "Patnáctka" ... né, nejedná se o nezletilou dívku, nýbrž o hřebík, kterým mučili našeho amerického "ninju" :-) 30% ()

Reklama

wipeout 

všetky recenzie používateľa

Po snubnom začiatku som sa tešil na politicko vojnový thriller na výsostne aktuálnu tému. Lenže to čo ma čakalo ďalej boli nepresvedčivé herecké výkony, predramatizovávanie, tony vojnového klišé, absolútne enrealistická akcia točená len pre efekt, hudba snažiaca sa ísť po citoch ľudí, vyvolávajúca ale viacmenej len úškrnky, jeden nesmrteľný hrdina, pohybujúce sa terče v podobe Severokórejčanov, do očí bijúce efekty, snaha o osviežebnie akcie rozmazaným, stoptimovým a naprvý pohľad možno originálnym či nebodaj efektným strihom a pohybom akmeri, ktorý už ale po prvej dávke začne byť otravný. No a ten záverečný sentiment a americký patriotizmus si už autori naozaj mohli odpustiť. Celkovo pozerateľný guláš z americkej vojnovej kuchyne oslavujúcej neporaziteľnú armádu of the USA. ()

helrohir 

všetky recenzie používateľa

No neviem či mám tento film brať ako pokračovanie podľa mňa výbornej jednotky. Skôr by som povedal, že ide o očividné priživovanie sa na relatívne známom a úspešnom filme. Mimo to ani jeden z aspektov tohto filmu nedosahuje silu svojho "vzoru". Úplne sa vytratila tá atmosféra a napätie, ktoré som pociťoval, keď Owen Wilson utekal horami-dolami pred srbskými prenasledovateľmi. Miesto toho tu máme skupinku veľmi zlých hercov, ktorí sa ocitli vo filme podľa brakového scenára, pod vedením amatérskeho režiséra, snímaných opitým kameramanom a na konečný výsledok pre istotu "dohliadol" aj strihač so šedým zákalom (viď akčné scény). A úplne najviac ma štvali tie dementné reči od vládnucej "elity" vo White House, ktorých charaktery sa už snáď "americkejšie" vymyslieť nedali (milučký pán prezident, bezohľadný zelený mozog, atď.). No a samozrejme ako celok je to len prahsprostá pro-americká a antikomunistická propaganda, ktorá nestojí za deravý groš. 15%. ()

Lucas87 

všetky recenzie používateľa

Taková americká novodobá propagandistická sračka, film má za úkol udělat z američana spasitele, a severokorejců hrozbu světa, přitom reálně je to naopak. Tohle se snaží parazitovat na názvu " Za nepřátelskou linii ", jde vidět, že to netvořil tvůrce jedničky, je to prostě rychlokvaška udělaná pro prachy, co se snaží přiživit na tématu severní Korea. Úvodní prolog o historii korejského poloostrova měli zajímavě udělaný, to je tak ovšem vše. PS: Taky Vás nadchlo to akční nasazení Multikáry co převáží hromadu chlapů, přitom tohle autíčko je rádo když odveze několik pytlů, aby jelo dostačující rychlostí. Díky střihům jsem měl pocit, že to je snad formule nebo snad náhrada buginy co používají speciální jednotky. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (1)

  • Robert James (Nicholas Gonzales) nosí hodinky značky Casio G-Shock Twin Sensor. (dyfur)

Reklama

Reklama