Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svet sa znovu ocitol na pokraji katastrofy. Keď dostane špeciálny oddiel americkej námornej pechoty Navy Seals úlohu, aby zničil severokórejskú raketovú základňu a odvrátil tak možný atómový útok, neúspech nepripadá do úvahy. Misia je však neočakávane prerušená a hlboko v nepriateľskom území zostanú odrezaní štyria vojaci. Ak chcú prežiť, musia premôcť povstalecké sily, ktoré usilujú nielen o životy ich samých, ale aj o životy spojencov a všetkých obyvateľov slobodného sveta... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (91)

Lucas87 

všetky recenzie používateľa

Taková americká novodobá propagandistická sračka, film má za úkol udělat z američana spasitele, a severokorejců hrozbu světa, přitom reálně je to naopak. Tohle se snaží parazitovat na názvu " Za nepřátelskou linii ", jde vidět, že to netvořil tvůrce jedničky, je to prostě rychlokvaška udělaná pro prachy, co se snaží přiživit na tématu severní Korea. Úvodní prolog o historii korejského poloostrova měli zajímavě udělaný, to je tak ovšem vše. PS: Taky Vás nadchlo to akční nasazení Multikáry co převáží hromadu chlapů, přitom tohle autíčko je rádo když odveze několik pytlů, aby jelo dostačující rychlostí. Díky střihům jsem měl pocit, že to je snad formule nebo snad náhrada buginy co používají speciální jednotky. ()

helrohir 

všetky recenzie používateľa

No neviem či mám tento film brať ako pokračovanie podľa mňa výbornej jednotky. Skôr by som povedal, že ide o očividné priživovanie sa na relatívne známom a úspešnom filme. Mimo to ani jeden z aspektov tohto filmu nedosahuje silu svojho "vzoru". Úplne sa vytratila tá atmosféra a napätie, ktoré som pociťoval, keď Owen Wilson utekal horami-dolami pred srbskými prenasledovateľmi. Miesto toho tu máme skupinku veľmi zlých hercov, ktorí sa ocitli vo filme podľa brakového scenára, pod vedením amatérskeho režiséra, snímaných opitým kameramanom a na konečný výsledok pre istotu "dohliadol" aj strihač so šedým zákalom (viď akčné scény). A úplne najviac ma štvali tie dementné reči od vládnucej "elity" vo White House, ktorých charaktery sa už snáď "americkejšie" vymyslieť nedali (milučký pán prezident, bezohľadný zelený mozog, atď.). No a samozrejme ako celok je to len prahsprostá pro-americká a antikomunistická propaganda, ktorá nestojí za deravý groš. 15%. ()

Reklama

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

No, bylo mi jasné, že to nebude ani zdaleka tak dobrý jako první díl (se kterým to nemá vůbec nic společnýho - klidně se to mohlo jmenovat jen Osa zla) ale tohle bylo opravdu hóóóódně slabý. Film má špatné herce, kteří kecají samý blbosti (hl. hrdina pronáší hrdinský hlášky typu: "nikdo mi tu nezemře" atd.), dále si film hraje na velice vážný akční film (scény s Pentagonu mi připomínaly Skálu) ale do toho má hodně daleko občas zazní hudba, která vzdáleně přípomíná Hanse Zimmera (když má zrovna špatný den) ale to by tu možná ani nevadilo kdyby film vynikal v něčem jiném. Např. v akčních scénách. Ale i zde film totálně padá na hubu. Akce tu skoro není a když už je tak je velice špatně natočená (kameraman buď používá rychlé střihy nebo si hraje na autenticitu se zběsile rozklepanou kamerou) do toho se občas použije nějaký ten počítačový trik, který je ale stejně hrozný jako celý film. Takže ruce pryč. ()

GILLWANDER 

všetky recenzie používateľa

Veľmi slabé pokračovanie. Dej je jednoducho načrtnutý, lineárny a nepravdivý. Sem tam je zdĺhavý a niekedy aj uponáhľaný. Film je podfarbený oku dráždivými farbami, akčné scény kde poletujú projektily rôznych zbraní sú zle zostrihané a naukladané chaoticky. Divákovi z toho začína pomaly a iste bolieť hlava, jeden zostrih je spomalený a o pár sekúnd ďalší je bezhlavo zrýchlený. Celý formát filmu je pochmúrny a miestami to vyzerá na béčkovú záležitosť (domnievam sa, že asi aj je). Ako keby to chcelo byť dynamické a efektné no výsledok je dosť rozpačitý. Mne sa to osobne nepáčilo, predchádzajúca časť, kde Owen Wilson utekal pred Srbskou ťažkou paľbou bola síce obyčajná a ničim nevynikala od priemeru no tento diel stojí fakt za nič. Taká nízkorozpočtová vojnová zlátanina, ktorá opäť chcela pozdvihnúť Ameriku v dobrom zmysle slova. Chcieť je pekné no mať ešte krajšie. 25% ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

V úvodných aj záverečných titulkoch je obraz prestrihovaný všemožnými skutočnými zábermi z bieleho domu aj Severnej Kórei, ktoré by mali navodiť pocit reálnej hrozby alebo minimálne vierohodnosť. To čo sa začne diať po zoskoku z lietadla , sme videli tisíckrát. Nevadilo by to, keby akčné scény neboli tak roztrasené, krátke, neprehľadné a v niektorých momentoch aj trápne. Americký trpiaci hrdina je snímaný spomalene, zo všemožných uhlov a divák trpí pri obrazovke rovnako. Prvý diel mám fakt rád, je to príjemná akčná jazda. Bohužiaľ toto je iba trápny, podpriemerný príživník. 50%. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (1)

  • Robert James (Nicholas Gonzales) nosí hodinky značky Casio G-Shock Twin Sensor. (dyfur)

Reklama

Reklama