Reklama

Reklama

Strange Circus: Kimjó na circus

  • Japonsko Strange Circus 奇妙なサーカス (viac)
Trailer

Film začína ako cirkusové predstavenie a jeho hlavnými aktérmi sú otec, matka a dcéra. Vo veku 12 rokov prichytí Mitsuko svojho otca, ako súloží s matkou Sayuri. Otec ju zavrie do puzdra od čela a cez malú dierku ju donúti, aby sa na nich dívala. Potom si dcéra s matkou vymení úlohu a predstiera, že je ona. Matka začne na dcéru žiarliť a pri jednej hádke nešťastne spadne zo schodov a zabije sa. V dcérinej psychike dochádza k depersonalizácii a stane sa svojou matkou.
Alebo to bolo všetko inak? (badygorila)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (63)

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Najlepšie na tom celom je, že v podstate celú záverečnú tretinu strávia vysvetlovaním - čo to akože malo vlastne znamenať a na konci to asi aj tak nepochopíte :) Sono je génius, jeden z najväčších súčasných; jeho štúdia ničenia ľudskej mysle už od detstva, pokračuje a opäť vás samou dokonalosťou núti odvracať zrak. Toto nevymyslíte ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Podobná koncepcia ako pri Noriko. Prvých 20 minút je vysvetlená zápletka a zároveň je aj ukončená. Potom sa začínajú na seba vrstviť významy a ako to už pri Sonovi býva, je koniec silno kritickým zhodnotením súčasnej spoločnosti. Ako pri ostatných filmoch aj tu je hľadanie identity kľúčové. Narozdiel od svojich predchádzajúcich filmov, je ale tento viacej Lynchovský. Tým mám namysli pohrávajúci sa zo skutočnosťou a zo snami. Niekoľko krát je celá pointa zmenená a o finálnom výsledku si nikdy nemôžeme byť istý. Sono sa s nami totiž hrá. Robí to sofistikované. Dakedy prekvapuje. Inokedy znechucuje. Nikdy ale nenechá nič stabilné. Všetko sa to utápa v nejednoznačnosti. Nevieme čo je príbeh, sen, skutočnosť, predstavenie. Všetko ale má pri pointe svoje miesto. Pre mňa ďalší z netradičných filmov, ktorý si vyžaduje diváka otvoreného všetkému a ktorý sa nebojí pri filme rozmýšľať a polemizovať. ()

Reklama

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Nejsem si úplně jistý, co si mám o tomhle filmu myslet. Na můj vkus je Strange Circus příliš teatrální, hysterický a ... východní, nicméně to, co se tváří jako pointa (píšu "tváří", poněvadž je ten film vyprávěn skoro až lynchovsky zmateně, takže nevím, jestli ho chápu dobře), mě poměrně nadchlo. Občasná úchylnost je pak spíše otravná, než aby mě nějak vyšokovala (či pobavila). Zajímavé bezesporu, ale extra příjemný divácký zážitek jsem si z projekce neodnesl. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Toto je ďalší z filmov, ktorý svojou formou i obsahom vie diváka silno pripútať do kresla, ale tento film je len pre menšinového diváka, ostatní tento film asi nepochopia. Film je neskutočne prepracovaný, ktorému parádne sekunduje perfektný vizual. Len niektoré scény boli riadne pritiahnuté za vlasy, naozaj by som chcel vidieť ako dospelá žena sa vojde do puzdra od hudobného nastroja a takých podobných scén tu bolo niekoľko, ale film má odzbrojil inými vecami a tak toto je len malá chybička na kráse. Hudba sa sem veľmi hodila.Za prepracovanú dejovú linku a zaujímavý scenár dávam 4*. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Shion Sono ukazuje, že je rozhodně zajímavým tvůrcem, ač jeho „Suicide Club“ mám přece jen o něco raději. „Kimyô na sâkasu“ je snímek, který prostě nesedne každému, což ale není až tak divné, ale v případě, že se vám bude snímek líbit, možná ani nebudete schopni vyjádřit, co přesně se vám tolik zamlouvalo. Já osobně jsem si z tohoto filmu odnesl jednu myšlenku: Nejsou samy naše životy mnohem šílenější, než jakýkoli cirkus? ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (1)

  • Dům, ve kterém se děj odehrává, je skutečný. Režisér Sion Sono jen požádal jeho majitelé o povolení v něm natáčet. (Othello)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené