Reklama

Reklama

Strange Circus: Kimjó na circus

  • Japonsko Strange Circus 奇妙なサーカス (viac)
Trailer

Film začína ako cirkusové predstavenie a jeho hlavnými aktérmi sú otec, matka a dcéra. Vo veku 12 rokov prichytí Mitsuko svojho otca, ako súloží s matkou Sayuri. Otec ju zavrie do puzdra od čela a cez malú dierku ju donúti, aby sa na nich dívala. Potom si dcéra s matkou vymení úlohu a predstiera, že je ona. Matka začne na dcéru žiarliť a pri jednej hádke nešťastne spadne zo schodov a zabije sa. V dcérinej psychike dochádza k depersonalizácii a stane sa svojou matkou.
Alebo to bolo všetko inak? (badygorila)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (63)

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Najlepšie na tom celom je, že v podstate celú záverečnú tretinu strávia vysvetlovaním - čo to akože malo vlastne znamenať a na konci to asi aj tak nepochopíte :) Sono je génius, jeden z najväčších súčasných; jeho štúdia ničenia ľudskej mysle už od detstva, pokračuje a opäť vás samou dokonalosťou núti odvracať zrak. Toto nevymyslíte ()

EvilPhoEniX odpad!

všetky recenzie používateľa

Tak to byl vážně CIRKUS !! Japani mě každým jejím dílem dohání k tomu, abych je začal nesnášet ještě více,než filmy s prvky DRAMA! Ten film neměl ani Hlavu ani Patu.. Byl tam vůbec nějaký Scénář? Jako by to celé bylo založené na nějaké hnusné Japonské Inspiraci! Vůbec nevím, jaká byla Pointa toho Filmu a už vůbec nevím, z jakého důvodu tohle bylo natočeno! Absolutní nezájem a z Japany jsem Zkončil !! ()

Reklama

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Úchylná procházka šílenstvím jedné rodiny. Konvenční vyprávění by bylo asi tím posledním, co bych od tohohle kusu japonského ústavního chovance čekal. Sono samozřejmě nezklamal a předložil příběh, který se nedá převyprávět. Jeho sonda do zmučené a zvrácené mysli jde opět až na dřeň a při sledování máte občas pocity jako byste se přichomýtli k sexu člověka a prasete, a přestože se stydíte, nemůžete odvrátit zrak. V afektovaném a brutálním závěru pak vrcholíte společně s filmem, potřísnění zkažeností, ale zcela svobodní a uvolnění. Viděno během Challenge tour 2015: 30 dnů se světovou kinematografií ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to výborný mierne mysteriózne ladený psychologický thriller od Shiona Sona. Má dosť dobrý príbeh o dievčati, ktoré svojich rodičov prichytí pri milovaní, ale jej zvrhlý otec si to všimne a časom ju začne zapájať do svojich zvrhlých hier, či už pasívne alebo aj aktívne, čo má samozrejme zlý vplyv na jej psychiku. Navyše na ňu jej matka začne žiarliť, čo nakoniec kvôli nešťastnej náhode spôsobí jej smrť a tak dcéra u svojho otca vyrastá sama, až časom dospeje a stane sa úspešnou spisovateľkou, no kvôli ťažkej psychickej záťaži to možno nie všetko bolo úplne tak, ako si dcéra spomína. So spracovaním som dosť spokojný, ale myslím, že sa to dalo podať ešte aj o niečo lepšie. Už od samotného začiatku je jasné, že sa bude jednať o mimoriadne nevšedný filmový zážitok, čo sa aj úplne vyplní, spočiatku ma síce trochu prekvapila až moc výrazná erotická forma, ktorá už možno ide trochu aj za hranicu, samozrejme hlavne kvôli zapojeniu dieťaťa, síce nie priamou formou viditeľnou v obraze, ale naznačené je to jasne a ťažko sa mi k tomu získaval nejaký postoj a tak som to skôr bral len za fakt, ktorý tak má byť, inak by zápletka až tak nefungovala. Ale inak ma tu úplne pohltilo mnoho perfektne podaných scén, Sonov štýl je skutočne nezameniteľný a geniálny. V priebehu filmu sa tu dá stretnúť s viacerými typmi úchyliek, ktoré sú ale podané inteligentnou formou a veľkú pochvalu si zaslúži to časté prehadzovanie úloh medzi matkou a dcérou, čo sa mi veľmi páčilo. A všetko to vygraduje tradične extrémnym finále. A tak o nude tu nemôže byť ani reči, dokonca aj dĺžka filmu je kratšia, než obvykle, ale niektoré prvky mi sadli menej, než by som chcel a to ma mrzí. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, postava matky a aj dcéry sú skvelo podané a aj zahrané, k tomu nepríjemne pôsobiaci otec a viacero zaujímavých vedľajších postáv, tu sa nedá nič vytknúť. Réžia a technická stránka sú perfektné, Shion Sono je skutočne génius a to vidno v každom zábere, vizuál je prvotriedny a nápaditý a veľkú pochvalu si zaslúži aj výborná hudba, tá do niektorých scén sedí dokonalo. Škoda, tých pár scenáristických prvkov mi nesadlo až tak dobre a jedine kvôli tomu nedávam plné hodnotenie, ale aj tak je to ďalší výborný film od Shiona Sona, ktorý mi už dlhú dobu dokazuje, že to je najkvalitnejší režisér súčasnosti. Aspoň nikoho na vyššej úrovni nepoznám. 83% ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Podobná koncepcia ako pri Noriko. Prvých 20 minút je vysvetlená zápletka a zároveň je aj ukončená. Potom sa začínajú na seba vrstviť významy a ako to už pri Sonovi býva, je koniec silno kritickým zhodnotením súčasnej spoločnosti. Ako pri ostatných filmoch aj tu je hľadanie identity kľúčové. Narozdiel od svojich predchádzajúcich filmov, je ale tento viacej Lynchovský. Tým mám namysli pohrávajúci sa zo skutočnosťou a zo snami. Niekoľko krát je celá pointa zmenená a o finálnom výsledku si nikdy nemôžeme byť istý. Sono sa s nami totiž hrá. Robí to sofistikované. Dakedy prekvapuje. Inokedy znechucuje. Nikdy ale nenechá nič stabilné. Všetko sa to utápa v nejednoznačnosti. Nevieme čo je príbeh, sen, skutočnosť, predstavenie. Všetko ale má pri pointe svoje miesto. Pre mňa ďalší z netradičných filmov, ktorý si vyžaduje diváka otvoreného všetkému a ktorý sa nebojí pri filme rozmýšľať a polemizovať. ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (1)

  • Dům, ve kterém se děj odehrává, je skutečný. Režisér Sion Sono jen požádal jeho majitelé o povolení v něm natáčet. (Othello)

Reklama

Reklama