Reklama

Reklama

Black Lagoon

(seriál)
  • Japonsko Black Lagoon (viac)
Japonsko, (2006–2011), 12 h 21 min (Minutáž: 24–33 min)

Predloha:

Rei Hiroe (komiks)

Scenár:

Sunao Katabuči

Hudba:

Edison

Hrajú:

Daisuke Namikawa, Cutomu Isobe, Hiroaki Hirata, Megumi Tojoguči, Mami Kojama, Ken Narita, Tecuja Kakihara, Tomokazu Sugita, Tošijuki Morikawa, Ikuja Sawaki (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(29)

Jak to vypadá, když se konformní mladý japonský zaměstnanec mocné firmy Asahi Industries vlivem pletich dostane mezi svéráznou tříčlennou osádku soukromého torpédového člunu, která se živí všelijak, jen ne přílišným respektováním zákona? V Jihočínském moři se odehrává všelicos a obstát mezi zájmy Asahi Industries, jednotkou jihoamerických neofašistů, hlavou hongkongských triád Changem, velitelkou polovojenské ruské mafie Hotel Moskva přezdívanou Balalajka, zástupcem kolumbijského drogového kartelu Manisarera Abregou, revolucionáři v džungli, totálně zkorumpovanou policií a množstvím dalších svérázných postav, není nic jednoduchého. Zhýralé město bez morálky Roanapura vás vítá. S majitelem torpédovky, vzrostlým černochem Dutchem, impulzivní a sexy pistolnicí čínského původu Revy, IT specialistou Bennym a konečně po hlavě do dobrodružství spadlým Rokurem Okajimou, přezdívaným "Rock", si užijete kus místy dost bláznivé zábavy se spoustou stylové akce, zatímco moralizování zůstane kdesi hodně daleko za obzorem Jihočínského moře. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie používateľa Shaman1135 k tomuto seriálu (2)

Black Lagoon (2006) 

(Komentár k prvej sérii). Človek by povedal, že takýto svet snáď ani neexistuje. Svet, v ktorom sa druhá šanca neudeľuje, lebo sa jej nedozijete. Svet, kde ženské sú maniakálne vrahyne, kde každé rozhodnutie, môže byť tým posledným. Black lagoon je založený čisto na akcii, hektolitroch krvi a coolovosti postáv, čo by bola sama o sebe dostatočne lákavá ponuka, lenže seriál z jednotlivých aspektov nedokáže vyťažiť maximum. Akcia samotná je svižná, pomerne výrazne komiksova a celkove moc fajn. Animácia, i keď trocha statická, spolu so soundtrackom funguje. Prúdov krvi je taktiež dostatok, po prestrelku sa nechodí ďaleko, ale na absurdnosť či amorálnosť sa netlačí tak, ako by sa mohlo. A najhoršie je to s tými postavami, šablónovité, nevýrazné a nezaujímavé. Vzájomná interakcia je o ničom, kvalitných hlások je pomenej a skutočne cool scény napočítam na prstoch jednej ruky. Navyše príbeh neexistuje, takže záleží od samotnej "pracičky", ktorú zamestnanci Lagoon company práve riešia. Seriál vie niekedy prekvapiť a zaujať (Rosalinda a jej odkazy na Desperada a Terminatora, Mr. Chang a jeho krátka akcia s Revy, takmer celá dvanasta epka), ale z celkového hľadiska je to často nuda. Vo výsledku slušné 3*. ()

The Second Barrage (2006) (S02) 

Komentár k The Second Barrage, čiže epky 13-24. Po prvej sérii som sa posťažoval, že seriál síce pracuje so zaujímavým nápadom, ale netlačí na pílu tak ako by mohol. Chýbala mi hlavne absurdnosť a amorálnosť, k tomu posádka Lagoon company nemala takmer žiadnu chémiu. Našťastie, v druhej sérii sa tieto "neduhy" stratili a z Black Lagoon sa razom stala skvele našliapaná akčná jazda. Počet masochistických bláznov šiel prudko hore, strelivom sa rozhodne nešetrí, po dobrú hlášku sa nejde ďaleko. Z ústrednej partie dostala obrovský priestor Revy, jediná postava, ktorá z Lagoon Company za niečo stojí a zbytočne nebrzdí dej filozofickými rečami (zdravím Rock), zatiaľ čo zvyšok sa na scéne takmer neobjavoval. A ešte aj tá animácia išla o pár levelov nahor. Žiaľ, moje blaho trvalo len prvé dva príbehy (6 epizód). V druhej polovici sa totiž tvorcovia absolútne odklonili od toho, čo tento seriál definovalo. Dej opustil Roanapur, začalo sa pracovať s politickými hrami a hlavne, vrátil sa Rock. A v tomto momente to prestala byť zábava. Posledné dve epky sú s ohľadom na zvyšok ponúkaného materiálu utrpením, ktorému namiesto akcie a litrom krvi dominujú morálne otázky a filozofický boj dvoch šialene otravných postáv. Vo výsledku teda malé rozčarovanie, ale za tie dva spomínané príbehy (Dvojičky a Blondína s falošnými prachmi) tie 4* skrátka musím dať. ()

Reklama

Reklama