Reklama

Reklama

Horton je celkom normálny slon v dobrej fyzickej i psychickej kondícii, a tak ho celkom prekvapí, keď mu pod nos spadne smietka, ktorá rozpráva. Celkom logicky sa domnieva, že chyba, teda vlastne hlasy, väzí v jeho hlave a jednoducho sa zbláznil. Lenže Horton sa nezbláznil a tá smietka naozaj hovorí. Je v nej totiž ukryté malé mestečko Kdosice, v ktorom žijú malí Kdovíci. Medzi nimi aj Starosta – zaslúžilý obyvateľ, ktorý má niekoľko desiatok dcér, spokojný život a pred sebou veľkolepú oslavu storočnice svojho mestečka. A je tiež jediný, ktorý počuje Hortona. Aj Starosta si najskôr myslí, že mu preskočilo, ale našťastie mu včas dôjde, že neblázni a že Kdosice sú vo vážnom ohrození. Dostali sa totiž zo svojho starého a bezpečného úkrytu a ich osud teraz závisí od toho, či sa Hortonovi podarí Kdovíkom pomôcť s hľadaním nového domova. Horton je však trochu zmätkár a zo svojich nových kamarátov má takú obrovskú radosť, že sa o ňu rýchlo podelí s ostatnými zvieratkami zo svojho pralesa. Nikto mu to samozrejme neverí. Dokonca aj Klokanica to berie ako neprípustné správanie a zásah do dobrých mravov. Hortonovo „šialenstvo“ ju natoľko naštve, že sa rozhodne ďatelinový kvietok, na ktorom je smietka s Kdosicami, za pomoci zlého supa Vlada zničiť. Hortonovo dobrodružstvo sa začína... (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (353)

SarumanKo 

všetky recenzie používateľa

Konečne som sa dočkal kvalitného animovaného filmu, ktorý je v plnej miere zameraný na detského diváka, nie je infantilný a je bez zbytočného dospelého presahu. Pretože v poslednom období sa animovaná scéna hýrila samými vekovo nešpecifikovanými hybridmi, ktoré boli väčšinou vynikajúce, ale chýbal im onen punc číreho detského dobrodružstva. A Horton má všetko, čo by som v detstve potreboval na to, aby som si ho bezpodmienečne zamiloval. V prvom rade originálny a nápaditý príbeh, ďalej nádhernú animáciu a veselý Powellov soundtrack. A dokonca aj v mojom veku mi všetky tie zábavné postavičky okamžite prirástli k srdcu, čomu film vďačí dabérom s takým ojedinelým hlasovým prejavom ako sú Carrey, Carell či Rogen. Avšak absolútne, ale absolútne vládne supí čistič Vlad s východoeurópskym prízvukom. (7/10) ()

Arachneuss 

všetky recenzie používateľa

Velmi sympatický, graficky krásný a předloze věrný filmek, jenž velmi překvapí. Oproti Kdovíkům v Grinchovi, se mi tihle hrozně líbili, to samé o tlustém Hortonovi. I přes fakt, že letošní rok na čáře animovaného filmu vyhrává Wall-E a Kung-Fu panda, tenhle malý filmek je krásně zpestření dne a dokáže zvednout náladu. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Tak neviem. Veľmi rozpačitý dojem. Tento animáčik je vhodný hlavne pre tie menšie deti, staršie to až tak nemusí baviť. Viem to podľa mojich dcér, menšia bola spokojná, dokonca si vyžiadala opakovanie, staršia to ofrflala a išla si radšej kresliť. No a ja som bol spokojný, že bola spokojná aspoň tá mladšia, je však pravda, že sa mi od nudy skoro vykĺbila sánka. 50/100 ()

duklak2 

všetky recenzie používateľa

A tak je tu zase. Kdo? No přece další animák, které se na nás v posledních letech chrlí. Ale tento je v několika ohledech přeci jen jiný než desítky ostatních. Má velmi promyšlený a zajímavý scénář a co vás překvapí ještě více je to, že tak trochu spadá do žánru sci-fi. Příběh není špatný. Rozdělil bych ho na dvě části. Jeden se odehrává v Kdosicích a druhý v džungli. Slon objeví smítko, ze kterého slyší hlasy. Kdovíci žijící v Kdosicích. Nepřipomnělo vám to něco? Mě vánoční komedii Grinch. Krajina ve snímku Horton hýří všemi barvami a zvuky. Kdosice jsou malebným městečkem. Velmi mě zaujal nápad s kdovíky na zrníčku prachu. Díky tomuto filmu už vím na co používají sloni svoje velké uši. Mají je místo koupací čepice:-). Horton je slon s velikým srdcem a každému rád pomůže. Má dobrou povahu a oblíbil si bahenní koupele. Dobře ho nadaboval Martin Dejdar. Tento animák považuji za povedený a rozhodně si zaslouží lepší hodnocení než je zde na CSFD. Hudba je kouzelná a slova vypravěče v cz dabingu pana Svěráka jsou dokonalé představení ve verších. Za nejzábavnější postavu z celého filmu považuji orla Vlada, který neustále pelichá:-). Hortona doporučuji všem. Nezáleží na tom jestli jste děti, nebo dospěláci. Zaručuji vám, že se nebudete ani chvíli nudit. A zrovna teď před Vánocemi, kdy se tento film u nás v ČR vydává na DVD je to pěkný dárek pro všechny děti. Po jednom dni měním svoje hodnocení a jednu hvězdičku přihazuji. Tak a teď si jdu někam pořídit banánový kulomet:-). Hodnotím 80%. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Niekoľko líg za Pixarom (s ktorým sa to v žiadnom prípade nedá ani len porovnávať), ale aj tak stále celkom zábavná a nenudiaca jednohubka. Dabing (Carrey, Carrell, Arnet...) je vynikajúci, len dej je až príliš riedky. Zato anime paródia je totálne geniálna. Kiežby celý film mal toľko invencie, koľko sa nachádza v tejto krátkej sekvencii. ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (7)

  • Počítačovo animovaný film je už druhou adaptáciou rovnomennej rozprávkovej knižky amerického spisovateľa Dr. Seussa. Tú prvú, Horton Hears a Who! (1970), produkoval a režíroval animátor Chuck Jones, ktorý je stvoriteľom mnohých svetoznámych kreslených postavičiek z klasiky Looney Tunes. (SarumanKo)
  • Ve scéně, kde Vlad vytrhne Hortonovi z chobotu jetel a upustí ho do jetelového pole, je na tomto poli naanimováno půl biliónu jetelových lístků. (Amplifier)
  • Slona Hortona namluvil v originále Jim Carrey, který také namluvil Grinche - ten Kdovíkům ukradl Vánoce. (xjane)

Súvisiace novinky

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (viac)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (viac)

Reklama

Reklama