Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Shoot 'Em Up je divoký thriller plný čierneho humoru, prinášajúci hodinu a pol čistej akčnej zábavy, ktorá sa začne už pred úvodnými titulkami a do úplného konca nepoľaví. Pán Smith (Clive Owen) je najnaštvanejší drsňák na svete. Ani sám nevie ako, no zrazu sa ocitne v situácii, kedy musí ochrániť tú najnevinnejšiu vec zo všetkých – novorodenca. Dieťa, ktorému Smith uprostred prestrelky pomôže na svet je terčom útokov nekonečného prúdu zabijakov, ktorých vedie záhadný pán Hertz (Paul Giamatti). Uprostred spŕšky guliek a zoči-voči každej možnej permutácii prestrelky, akú si len dokážete predstaviť, nájde Smith neobvyklého spojenca – prostitútku DQ (Monica Bellucci). Aby žiaden člen tejto zvláštnej rodiny neskončil na nesprávnej strane guľky, musí Smith čo najskôr vyriešiť záhadu, prečo chce niekto zabiť nevinné dieťa... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (922)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $39miliónovTržby USA $12,807,139Tržby Celosvetovo $26,820,641Tržby za predaj DVD v USA $15,230,280 //počet predaných kusov 834,968„Takáto akčná vychytávka toho naj čo tento žáner ponúka tu už dávno nebola! Dokonca aj tohtoročná Smrtonosná pasca 4 sa pri tomto zbesylom pekle dostáva do tieňa a to tam nemusia byť ani žiadne veľké výbuchy, v tomto príbehu postačí aj riadna tendencia guliek a hlášok.“ _Režisér Michael Davis ako skoro absolútny nováčik medzi režisérskou elitou v akčných filmoch, dokázal ako málokto svojím akčným debutom uspieť na plnej čiare. Na tento strhujúci odpich čo nám pripravil sa musel fakt dosť dlho pripravovať alebo skôr mu to muselo dlho trvať dokým sa mu to rozležalo v hlave. Aj keď niektoré scénky by sa dali porovnať alebo aspoň s určitým základom sú podobné tými s filmov ako Mission:Imposible:2, Smrtonosná pasca ale aj napríklad Agent bez minulosti – podľa toho je vidieť, odkiaľ bral inšpiráciu pre svoj scenár. Na jeho šťastie zbytočne nekopíruje detailne tieto scénky, v tomto filme sa snaží ísť s tými scénkami až za možnosti tých predošlých a dokáže ich tak okoreniť ľahkosťou prevedenia, že ani nad jednou neohrnieme nosom a užijeme si ich dokonca aj s odľahčením úsmevom. Proste túto akčnú jazdu si treba užiť a nie zbytočne rozmýšľať nad nejakou logikou, lebo je to len film kde reálnosť skoro neexistuje. „Konečne film v štýle starých dobrých akčných prestreliek ako sme mohli kedysi vídavať od Johna Woo.“ _Herecké obsadenie je vedené hlavne v tejto úlohe neomylným hercom ako Clive Owen v podaní pána Smitha, podobnosť s filmom Pán a Pani Smith nemusí byť zrovna náhodná, určite si nejaký podklad berie aj z tamtoho mierne prehnaného deja, tam prehnanosť vrcholí hlavne na konci filmu pri prestrelke v supermarkete ... pokiaľ v Shoot Em Up sprevádza podobní náboj scénok po celý čas. Owen do svojej úlohy vniesol nepoddajnosť a drsnosť v ktorej by som si ho vedel predstaviť aj v úlohe Jamesa Bonda – v čo dúfam, že raz pri úlohe Bonda príde rad aj na ňho. Drsniackého bosa Hertza tú hrá Paul Giamatti a sekne mu tá postava, s chladným pohľadom a prízemnými odfrkmi sa táto jeho postava stáva zatiaľ jeho najzaujímavejšou v kariére, Monica Bellucci hrá sexicu Donnu Quintano sprevádzajúcu hlavného hrdinu na úteku a jej úlohou sa stáva ochrana a prevoz bábätka do bezpečia. /videl v kine 2x: 95%/ ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Představte si nejšílenější sny všech milovníků počítačových her.Představte si co by chtěl takový 15nácti letý milovník stříleček, kde se nepočítá kolik máte nábojů v samopalu, ale kolik nepřátel jste zabily a jaký máte požitek z té střelby. Přesně takovýhle je tento film. Akční střelnice, v které se nejen mozek musí nechat doma. Komu to nesedí, ten je ztracený (a možná už sejmutý). Dárek pro všechny milovníky akce, střelby, polonahé Monicy Bellucci (sakra, taky nemohlo být vidět víc...) a Clive OWena jako novodobého Robina Hooda. ()

Reklama

lesumir 

všetky recenzie používateľa

Clive Owen potvrzuje, že je tím nejlepším dekadentním hrdinou součastnosti! Shoot 'Em Up je akční lahůdkou pro milovníky tohohle crazy žánru, kde se na jeden zásobník z pistole postřílí celá armáda. Já tohle doslova žeru, a proto je mi jedno, jestli je to reálný a nebo není, a taky proto dávám tak vysoké hodnocení. Opravdová smršť! V některých momentech to asociuje Tarantina. Bellucci vypadá jako správná kurva a ta erotická scéna je famozní. ()

Mahalik 

všetky recenzie používateľa

Když jsem byl malej prcek a chodil do školky, kámoši se vždycky tasili s tím, že by si nejvíc přáli bejt policajti a nebo aby je unesli mimozemšťani. To já si přál, aby se našel nějaký režisér, který přivede na plátno cool hrdinu, který umí odříkávat hlášky, bude chroupat nějakou zeleninu a navíc bude své nepřátele zneškodňovat ráznými údery. Michael Davis mi tohle přání splnil a pro mě bylo sledování Shoot´Em Up neuvěřitelným zážitkem, který si budu pamatovat do té doby než budu důchodce a budu si s dědkama v parku vyprávět naše dětské sny a já se budu chlubit tím, že ten můj se vyplnil. Jo a víte, že mrkev je jedním z nejlepších zdrojů beta-karotenu, mocného antioxidantu, který omezuje škodlivé působení volných radikálů a ........ : )) ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Dlho sme čakali na poriadne akčného Owena, ale neviem, či každý dostal to čo očakával. Ja osobne,ani neviem. Film je akčne poriadne nadupaný, plný dobrých nápadov a s peknou ozdobou v podaní M.Bellucci, ktorá ostala len pri ozdobe, pretože pre nejaké herectvo tu nebolo miesta.P.Giamatti mi svojim sileným herectvom pripadal až neprirodzený. Všetko miesto vyplnil Owen, ktorý strieľa po stojačky, po ležiačky, padajúci..., pri súloži!, fúúha, jednu chvíľu som si hovoril, že tých nebožtíkov začnem počítať. Keby to vzniklo pred desiatimi rokmi, tak by to mohol byť hit. V dnešnej dobe, kedy akčnému filmu dominuje realizmus, napr. v podobe Greengrasových Bournoviek bohužiaľ nemá šancu. Teda aspoň u mňa,ale mrkvu si dám. 50%. ()

Galéria (55)

Zaujímavosti (23)

  • Film bol inšpirovaný legendárnou videohrou "Max Payne" od Rockstar Games. (Real Tom Hardy)
  • V úvodní scéně hlavní hrdina prostřelí nádrž s mazivem, po kterém poté vleže na zádech přejede půlku místnosti. V dalších záběrech má ale kabát na zádech naprosto čistý. (jujec)
  • Dvojčatá, ktoré vo filme hrajú malého Olivera, boli obsadené už pred svojim narodením. Režisérovi sa páčila ich nastávajúca matka. (genetique)

Reklama

Reklama