Reklama

Reklama

Obsahy(1)

22. augusta roku 1609 zomiera pražský rabín Löw. Dvaja významní muži, astrológ Jan Kepler a predseda židovskej obce dajan Jicchak Kohen, sa náhlia krivolakými uličkami k jeho smrteľnej posteli. Obaja dostanú od umierajúceho polovicu talizmanu, ktorého opätovné zloženie by držiteľa priviedlo k obrovskému pokladu... Rok 1941, Major Abel Rosenberg zachraňuje pred gestapom vzácnu knihu Via Lucis ( Cesta svetla), ktorá je ďalším kľúčom k odhaleniu pokladu. I keď ho pri zbesilom prenasledovaní nacisti postrelia, podarí sa mu pred nimi knihu ukryť... Súčasnosť. Knihu Via Lucis objaví v antikvariáte vysokoškolská asistentka Kristina s dvanásťročnou neterou Alenkou. Obom okamžite dôjde, že natrafili na niečo mimoriadne. Kým ju však stačia kúpiť, starý antikvár je zavraždený a kniha záhadne zmizne. Prípadu sa ujme detektív Sedláček a policajný expert na históriu, Kristínin spolužiak z fakulty a je dávny ctiteľ, doktor Knapp. Rozuzlenie sa ale nebude hľadať ľahko, pretože o knihu sa zaujíma príliš veľa ľudí, medzi nimi aj Kristínin slovenský kolega Martin Šimko, ktorý je skôr dobrodruh než historik, alebo charizmatický bonviván a hľadač pokladov Aaron Cohen. Začína sa dramatické hľadanie pokladu. Idú po ňom obaja skúsení pátrači, nájsť ho chce i malá Alena, ktorá ho hľadá spolu s vnukom Aarona Cohena a ich kamarátom Ondrom, a samozrejme tiež polícia, ktorá zároveň vyšetruje podivnú smrť antikvára. Na každom kroku číha na nich nebezpečenstvo, musia lúštiť tajomné historické hádanky, vyhýbať sa falošným stopám a hlavne byť stále o krok bližšie k vysnenému pokladu ako ich konkurenti. Vo chvíli, keď sa na Prahu valí obrovská povodeň a v ohrození sa ocitá hlavne Staré mesto, všetci hlavní hrdinovia podnikajú v opustenom centre Prahy posledné kroky k nájdeniu pokladu. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (230)

Jamal 

všetky recenzie používateľa

Konečně nějakej českej Indiana Jones, nebo spíše Lovec pokladů. Myslím, že na první pokus to ušlo. Konečně má i Praha a celkově i ČR nějaké zfilmované záhady, ne jenom US, která jich má zfilmovaných tolik za tak krátkou historii, že pokud tam vlastníte nějakou mapu nebo dokument více než sto let, máte v rukou jistě klíč k rozluštění některé ze záhad. Kramár mě celkem pobavil a z bývalého souseda Lukavského jsem měl radost, že se ukázal (( :: ()

Webb 

všetky recenzie používateľa

Tento film mi přijde jako kdybych namočil do flašky, potom bych obsah flašky vylil do záchoda, flašku bych nevypláchl a nalil si tam čaj. Čaj už mi jaksi moc chutnat nebude a víte proč? Protože má tento film teenagerovské pojetí a mizerné herecké výkony všech zůčastněných (výjimkou je Libuše Havelková) a nejhorší z nich je (ne)herečka Barbora Seidlová, která svým herectvím výrazně sráží né zrovna moc velikou kvalitu filmu. Tato (ne)herečka prostě neumí hrát. Je to fakt děs. Úplně mi to rve uši a oči. Ááááá rrrrr brrrrrr!!!!!! ()

Reklama

ArdathBay 

všetky recenzie používateľa

Opisovat se nemá. A když tak alespoň invenčně. Lovci pokladů plus Šifra mistra Leonarda absolutně bez jakéhokoliv náznaku atmosféry s mizernými hereckými výkony. Jediným plusem je dobrá kamera. Předvídatelný děj a všemožná klišé to je Maharal. Co mě doopravdy rozesmálo, byl konec filmu s jedním s nejotřesnějším vyplněným přáním jedné z dětských postav :) ()

ArthasKarfa 

všetky recenzie používateľa

Moc hezký dobrodružný rodinný film, plný starých legend a dnešní chamtivosti po "pokladech". Jsem rád, že takové filmy v naší české kinematografii vznikají. Děti se budou bát, dospělí bavit a historici (i amatéři) přít o správnosti faktů. Celý film má zajímavý spád událostí díky všudypřítomné povodni, která útočí na prastaré zdi Prahy a dává celému snímku nepřekonatelnou atmosféru. Velmi vhodně vybrané herecké obsazení Bořivoje Navrátila i Barbory Seidlové, kterým zde člověk opravdu věří jejich role. ()

ivishka 

všetky recenzie používateľa

K mému překvapení celkem poutavý příběh, který není jen pro děti ale i pro dospělé a titul rodinný film by celkem seděl. Pobavila mě forma jakou byl film a vůbec celé to tajemství Maharalu pojato. Brala jsem to jako nadsázku ovšem to mělo perfektní zápletku a poutavý průběh filmu vůbec nebyl k zahození. Zajímalo by mě co je na tom pravdy. Uvítala bych dokonce i pokračování tohoto filmu něco jako český starší Indiana Jones jenže bohužel pan Bořivoj Navrátil zesnul už v roce 2011, takže by to záleželo hlavně na Maroši Kramárovi nebo Barboře Seidlové s dětmi. Herecké výkony byly průměrné ale na poutavosti to filmu absolutně neubralo. ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (15)

  • Publikace „Královský hrad Zvíkov“ s vyobrazenou tajemnou rytinou byla vytvořena pro potřeby filmu. (sator)
  • Rabín Jehuda Löw skutočne existoval, všetky pramene vo filme sú na motívy tejto historickej postavy. (Greenpeacak)
  • Mystická kniha, která je středobodem tajemného pátrání, se jmenuje „Via Lucis“ („Cesta světla“), tedy stejně jako kniha J. A. Komenského, v níž český myslitel a evropský reformátor nastínil koncepci své vševědy čili pansofie a s ní spojený program nápravy lidstva, spočívající na vytvoření jakési mezinárodní akademie věd a vzdělanosti (kolej světla) a dalších dvou celosvětových organizací k dosažení náboženského smíru i k odstranění válek. (sator)

Reklama

Reklama