Reklama

Reklama

Ja a moja príšera

  • Česko Já a moje příšera (viac)
Trailer

Dobrodružná fantasy vypráví o přátelství osamělého skotského chlapce a příšerky Crusoe, která se vyklubala z nalezeného vejce. Jenže trochu moc rychle roste a Angus ji musí ochránit před nevítanou pozorností okolí. Tak se zrodí legenda…  Dobrodružná fantasy natočená podle oblíbené dětské knížky Dicka King-Smithe vypráví o chlapci ze Skotska, který při osamělých toulkách podél pobřeží najde podivné, tajemné vejce. Vyklube se z něj příšerka, která vypadá jako cosi mezi dinosaurem a hadem, Angus jí dá jméno Crusoe a stanou se z nich blízcí přátelé. Jenže příšera trochu moc rychle roste a chlapec musí najít způsob, jak svého kamaráda ochránit před objevením a zajistit mu bezpečí. A tak se zrodí legenda… Hrají Axel Etel, Emily Watsonová, Ben Chaplin ad. Speciální efekty zajistily týmy, jež se podílely na natáčení trilogie Pán prstenů. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (133)

cross 

všetky recenzie používateľa

Dětský film nemusí být vždy dětinský zároveň...A Water Horse je až moc... Hezounká digitální příšerka je zcela v rozporu s dalšími rušivými počítačovými triky, celkové plynutí děje je spíše mdlé a nezábavné, no a o celkové koncepci (rychlém úvodu, probublaném středu a opět třeskutě rychlém závěru ani nemluvě). Ale co na tom, tohle je film jednoznačně určený pro děti a těm se bude líbit a ty se nebudou možná ani podivovat nad tupě protifyzikálními scénami a nelogičnostmi děje... Oproti tomu - skvělá výprava, hudba a další technické aspekty včetně příjemných herců zaručí, že i dospělák má na to film vcelku bezproblémů dokoukat.... Velmi slabé ***! ()

vander19 

všetky recenzie používateľa

Príbeh o chlapcovy, ktorý počas 2. sv. vojny prišiel o otca. Od toho okamihu bol neustále smutný a jeho mama ani sestra nevedeli ako chlapca rozosmiať. Až jedného dňa malý Angus objavil na pláži niečo nezvyčajné. Vajíčko, z ktorého sa zrodil Crusoe, Lochneská príšera. Tak začína pohodový film pre celú rodinu. Samozrejme keby to mám hodnotiť nie ako rozprávku, ale ako seriózny film, bolo by to hodnotenie oveľa nižšie. A to z dôvodu pár nelogických situácií, nad ktorými premýšlam ešte aj teraz. Vo filme, ale nájdeme priateľstvo, dôveru, ako aj napínavé situácie, ktoré zaujmú hlavne mladšie publikum. V role matky Angusa sa predstaví Emily Watson, takže film má určite svoju kvalitu. ()

Reklama

BoncheR 

všetky recenzie používateľa

[Toto bolo fakt sklamanie...] Námet a príbeh boli fascinujúce. Príde mi to až nezodpovedné že film takto "znetvorili" Je mi trápne hovoriť že to nemalo iskru, nemali nebolo to dotiahnuté do konca a že to doslova odflákali. Kniha bola podstatne lepšia. Nápad býva väčšinou perfektný ale hrozne ma mrzí že sa od knihy tak veľmi odlišovali a že obsadili hrozných hercov, a že herci boli úplne "béčkový" a že z toho neurobili kvalitný snímok, čo samozrejme mohli. Ako rodinný film to však bol veľmi zaujímavý. /56%/ ()

PaSup 

všetky recenzie používateľa

Dojemná pohádka o ještě dojemnější "Lochnesce"... krásné záběry skotské přírody a jezera, slušne zanimovaná příšerka a vcelku dobrý herecký výkon malého chlapce... druhá světová dodává ději ještě více melancholičnosti... kéž by byl takový příběh opravdu skutečný... Určitě silnější nadprůměr - necelé 4*! ()

sidzej 

všetky recenzie používateľa

Na tento film som sa veľmi tešil hlavne z dôvodu tunajšieho zrovnávania s rodinnou klasikou Zachráňte Willyho. Za seba však môžem povedať, že Water Horse mi skôr pripomínal Pána Veľrýb ako Willyho (samozrejme ak si odmyslím základnú príbehovú kostru priateľstva chlapca s vodným živočíchom a záverečný skok cez sieť). Napriek tomu že ide o americký film, celkovou štylizáciou, hudbou a kompozíciou záberov má bližšie k britskej resp. európskej kinematografii. Čiže z filmu cítiť určitú melanchóliu, drsnosť a realistickosť. Z tohoto dôvodu je aj lepšie hodnotený pretože je orientovaný viac umelecky než komerčne. Čo z mojej strany rozhodne nie je výčitka. Film obsahuje veľa pôsobivých momentov a kvalitnú réžiu Jaya Russella. Atmosféru škótskej krajiny dotvára aj kompozícia Jamesa Newtona Howarda, ktorý tentokrát upustil od amerických hrdinských motívov (Dinosaurus, Peter Pan) a vsádza na jednoduché, smutné, no pôsobivé hudobné melódie. Čo sa týka lochnesky- roztomilé zvieratko aj keď trochu moc digitálne. Príbeh ubieha pomerne svižne, miestami drhne čo by sa dalo napraviť prestrihaním a vypustením niektorých zbytočných scén (jeden príklad za všetky- naháňačka psa a lochnesky). Detský predstaviteľ Alex Etel rozhodne nehral zle, no chýbala mu charizma. V celkovej bilancii však vo mne táto skromne pôsobiaca dráma zanechala kladné pocity. Akurát tým prívlastkom rodinný si nie som celkom istý. 75% ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (5)

  • Ve scéně při rychlých ponorech do hlubin jezera by Angus bez vyrovnávání tlaku záhy přišel o ušní bubínky (barotrauma ucha, končícím až ztrátou sluchu) a díky nesnesitelné bolesti v hlavě by se po vynoření určitě nesmál štěstím. (Lasskoun)
  • Film byl do některých kin doručen pod názvem "Discovery" (Objev). (HappySmile)
  • Na začátku filmu, kdy malý Angus poslouchá v posteli rádio, tak se jedná o přijímač Tesla Talisman 306U. Děj filmu se odehrává v době druhé světové války, ale toto rádio se vyrábělo až na začátku 50. let 20. století. (mistel)

Reklama

Reklama