Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byung-doo (In-seong Jo ) je gangster, pre ktorého je najdôležitejšie, aby jeho chorá matka a mladší súrodenci boli riadne zaopatrení. Vo svojich 29 rokoch, hoci už má svojich podriadených, stále je na najnižšom stupni v rebríčku hierarchii soulskej mafie. Jeho rodina sa práve ocitá v ťažkej finančnej kríze a životnej tiesni. Byung-doo sa preto rozhodne podstúpiť neľahkú úlohu, odstrániť zo scény prokurátora Parka, ktorý spôsobuje prezidentovi Organizácie Hwangovi (Ho-jin Chun ) veľké problémy. Jeho priateľ zo študentských čias, Min-ho (Min Nam-koong), je začínajúci režisér, ktorý píše scénar o mafii. Pre jeho nereálnosť je neustále u producentov zamietnutý, a tak vyhľadá dávneho spolužiaka. Byung-doo ho zoznamuje s reálnym gangsterským životom a Min-ho nakrúti film, ktorý sa stane návštevníckym hitom. Avšak film je natoľko realistický, že použitá scéna o zavraždení prokurátora Parka vzbudí oprávnené podozrenia. Je zjavné, že niekto sa dopustil fatálnej chyby... (sochoking)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (87)

Duotone28 

všetky recenzie používateľa

Pre mna jasnych 6/5...tuna absolutne,ale absolutne nemam nad cim rozmyslat...Tak presvedcivu gangsterku a pribeh, aky mi bol prave ponuknuty...videl naposledy v starych zlatych a mojich top gangsterkach...ako godfather, mean streat, carlitos way,scarface, Goodfellas, Donnie Brasco...Vela sa z nich bralo inspiracie a napadov...ale totalne mi to je ukradnute a absolutne to neriesim, kedze je to asi prvy film s takym priepastnym casovym rozdielom ktory ho odeluje od TOP gangsteriek nasej filmografie az po rok 2006 v ktorom bol tento kusok natoceny. Vela filmov sa snazilo tento zanrik oprasit,vid The departed alebo American gangster...ale boli mnou hodnotene pozitivnejsie len z dovodu, ze premietali na moderne platno zaner...ktory vo filmografii zboznujem, zerem, milujem...ale vo vnutry aj cez svoje kvality ktore ponukali, ma nikdy hlbsie neoslovili...Som happy,ze prave A Dirty Carnival je ten film...ktory mi ponukol vsetky tie kvality, na ktore som bol zvyknuty z mojich "untouchables" filmovych klenotov!!! Velmi ma mrzi...ze toto dielo nemalo v europe skoro ziadne zviditelnenie, propagaciu...a dovolim si tvrdit, ze kopu uznavanych velikanov z filmovych platien europskych kin by strcil do prdele...a este popri tom by si mohol dovolit do filmu kludne vsunut minimalne nejake tri otravne reklamy z Pro7!!! Opat sa mi potvrdzuje, ze rezisery a tvorcovia z tohto korejskeho poloostrova patria pre mna medzi najlepsich a najuznavanejsich na svete !!! Nazdar ()

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Prvú polovicu filmu tu máme trošku nevýrazného gangstra, v druhej polovici je to zrazu nemilosrdný pánko. Prvá polovica filmu ma teda vôbec nebavila, druhá bola naozaj skvelá. Ten príbeh nakoniec za niečo stál, takisto aj tie bitky. No a hlavný hrdina bol celkom sympaťák s romantickou dušou. Tak odo mňa silné tri hviezdy. Apropo, ten multiinštrumentalista z karaoke bol teda iný týpek. ()

Reklama

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Dirty Carnival ma dokázal dojať k plaču, rozprúdiť tok krvy na plné obrátky, zapojiť do imaginárneho útoku (pri akčných scénach) všetko svalstvo a v neposlednom rade zaujmúť skutočne interesantným príbehom mladého gangstera Byunga, ktorý však sám seba za gangstera nikdy príliš nepovažoval. A tie bitky, kluci a holky, to bylo fakt něco! K dokonalosti snímku ešte chýba zopár korekcií nelogického vývoja deja, ale čo už.. doesn't matter. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Keby som to videl skôr, bol by som z toho unesený viacej. Formálne je to dobre spravený film. Dokonca pôsobí komplexne a nenudí, čo je u podobného typu filmov - ktoré si až tak neholdujú v explicitnom násilí pomerne rarita. Ha Yoo je majster rozprávač a je žánrovo rozmanitý. Uvedomuje si žáner v ktorom pracuje a hoci neprináša nič nové, tak sa drží v mantineloch, kde nič nepokazí. Možno pobaví. Možno aj dojme. Niekedy je zbytočne popisný a zbytočne dramatický. Inde ( a to môže byť spôsobené faktorom, že mám rád drsnejšie príbehy z podobného prostredia) je predvídateľný. Mimo tohto je to ale dobrá žánrovka, ktorá je robená precízne a s chuťou. Je to z toho cítiť. Vzťah dvoch kamarátov je dokonca uveriteľný. ()

Flipnic 

všetky recenzie používateľa

Rozhodně opět skvěle propracované korejské gangsterské dílko. Dlouhá stopáž vůbec nevadí. Klasický příběh pouličního gangstera-"nicky", který v žebříčku moci a vlivu stoupá stále výš. Ovšem vše se mu "zasekne" tak někde v polovině a začnou se hromadit problémy a průsery ... Film působí jako sonda do tohoto světa a podsvětí, ale ve skutečnosti to tak není ... Jedná se o pouliční rváče co se perou o kusy území pro bohaté staré páprdy sedící ve svých bytech v mrakodrapech ... Pochybuju, že to takhle ve skutečnosti fnguje ... Ve filmu se neobjeví jdinná střelná zbraň, vše se řeší bejsbolkami a noži (samozřejmě taky pěstmi a kopanci ...). Jak jsem už napsal, je to výborné, chytlavé dílo, ovšem má řadu konkurentů, kteří nad ním vítězí ( myslím asijskou kinematografii, západní vůbec nebudu zmiňovat, tam je to bez diskuze ...). Výborné jsou samozřejmě rvačky a akce, drsná, brutální, perfektní a velice originální choreografie bojových scén ... Ale o tom film samozřejmě není, film je o podsvětí a lidech, kteří žijí dvojí život. Výborné, ale k dokonalosti špetka prostě chybí ... ()

Galéria (35)

Súvisiace novinky

Filmasia 2007

Filmasia 2007

01.12.2007

Festival asijských filmů FILMASIA (www.filmasia.cz) má letos čtyři sekce: Zaostřeno na Hongkong, Pocta režisérovi: Johnnie To, Novinky asijského filmu a Asijská hororová noc. V programu je například… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené