Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byung-doo (In-seong Jo ) je gangster, pre ktorého je najdôležitejšie, aby jeho chorá matka a mladší súrodenci boli riadne zaopatrení. Vo svojich 29 rokoch, hoci už má svojich podriadených, stále je na najnižšom stupni v rebríčku hierarchii soulskej mafie. Jeho rodina sa práve ocitá v ťažkej finančnej kríze a životnej tiesni. Byung-doo sa preto rozhodne podstúpiť neľahkú úlohu, odstrániť zo scény prokurátora Parka, ktorý spôsobuje prezidentovi Organizácie Hwangovi (Ho-jin Chun ) veľké problémy. Jeho priateľ zo študentských čias, Min-ho (Min Nam-koong), je začínajúci režisér, ktorý píše scénar o mafii. Pre jeho nereálnosť je neustále u producentov zamietnutý, a tak vyhľadá dávneho spolužiaka. Byung-doo ho zoznamuje s reálnym gangsterským životom a Min-ho nakrúti film, ktorý sa stane návštevníckym hitom. Avšak film je natoľko realistický, že použitá scéna o zavraždení prokurátora Parka vzbudí oprávnené podozrenia. Je zjavné, že niekto sa dopustil fatálnej chyby... (sochoking)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (87)

Jhershaw 

všetky recenzie používateľa

Ve své podstatě mnohokrát vyprávěný příběh vzestupu jednoho gangstera. Potěšilo mě toho hodně, protkání romantickou linkou (střevíc!), realistické souboje (to fakt v Koreji nemají kriminálníci pistole?), zábavné pohlížení gangsterů sami na sebe.. jen si nejsem jistý, jestli režisérova linie nedostala ke konci až příliš prostoru. ()

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

A Dirty Carnival se snaží působit realisticky a na "bojové úrovni" se mu to z mého pohledu daří, nevidíme tu žádné choreograficky načančané bitky, ale prostě bezmyšlenkovité kruté mlaty. Hůř už jsem pobral vlastně všechno ostatní. Motivy rozpolceného gangstera mi nebyly tak zcela jasné, z jednoho pohledu cíťa , z druhého vypočítavý hajzlík ..klasika u antihrdinů, ano, nicméně celá tahle obehraná písnička na mě tady působila strašně ploše..asi je to spíš mnou, hledám ve všem emoce, tady jsem je nenašel. Nevím nic o gangsterech a o korejských ještě míň:), ale že by po sobě vůbec nestříleli ? Nu, asi raději zpívají karaoke. Z hlediska formálního podání je A Dirty Carnival velmi podobný klasickým ( a tady musím říct i lepším) mafiánským filmům západní polokoule, ale to co mohl Východ přidat - silnější emoce, nepřidal. ()

Reklama

Duotone28 

všetky recenzie používateľa

Pre mna jasnych 6/5...tuna absolutne,ale absolutne nemam nad cim rozmyslat...Tak presvedcivu gangsterku a pribeh, aky mi bol prave ponuknuty...videl naposledy v starych zlatych a mojich top gangsterkach...ako godfather, mean streat, carlitos way,scarface, Goodfellas, Donnie Brasco...Vela sa z nich bralo inspiracie a napadov...ale totalne mi to je ukradnute a absolutne to neriesim, kedze je to asi prvy film s takym priepastnym casovym rozdielom ktory ho odeluje od TOP gangsteriek nasej filmografie az po rok 2006 v ktorom bol tento kusok natoceny. Vela filmov sa snazilo tento zanrik oprasit,vid The departed alebo American gangster...ale boli mnou hodnotene pozitivnejsie len z dovodu, ze premietali na moderne platno zaner...ktory vo filmografii zboznujem, zerem, milujem...ale vo vnutry aj cez svoje kvality ktore ponukali, ma nikdy hlbsie neoslovili...Som happy,ze prave A Dirty Carnival je ten film...ktory mi ponukol vsetky tie kvality, na ktore som bol zvyknuty z mojich "untouchables" filmovych klenotov!!! Velmi ma mrzi...ze toto dielo nemalo v europe skoro ziadne zviditelnenie, propagaciu...a dovolim si tvrdit, ze kopu uznavanych velikanov z filmovych platien europskych kin by strcil do prdele...a este popri tom by si mohol dovolit do filmu kludne vsunut minimalne nejake tri otravne reklamy z Pro7!!! Opat sa mi potvrdzuje, ze rezisery a tvorcovia z tohto korejskeho poloostrova patria pre mna medzi najlepsich a najuznavanejsich na svete !!! Nazdar ()

verbal 

všetky recenzie používateľa

Je to jako když stojíte v zoo před klecí plné roztomilých opiček. Něco hezkého si o nich předem přečtete, na základě toho si jednu z nich oblíbíte a se zájmem ji začínáte pozorovat. Potom však nějaký debil bouchne před klecí petardu a opičky se během okamžiku s vřeštěním mezi sebou promísí, začnou se chovat jako idioti a vy v tom maglajzu marně přemýšlíte, která to vlastně měla byla ta vaše oblíbená. "Drsné" války jihokorejských gangů o moč, kdy nejbrutálnější z brutálních hledí jen na to, aby náhodou, proboha!, někoho nezabili a pauzy mezi bitkami si vyplňují ryze "chlapskými" jízdami v podobě karaoke párty ve slipech, to je opravdu skoro to nejsyrovější, co jsem v životě viděl. Tedy hned po dokumentu o pářících rituálech kočkodanů na National Geographic. A srovnávat tuto ťamanskou sračku se Scorsesem zní jako prohlášení nezletilého gaye, že Hery Potrat je úplně skoro jako Barbar Conan. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to perfektná juhokórejská gangsterská dráma. Má skvelý príbeh o menšom gangsterovi, ktorý síce má na starosť niekoľkých podriadených, no od svojho šéfa je zanedbávaný a tak má finančné problémy, ale keď pomôže veľmi vplyvnému mafiánovi s odstránením prokurátora, pomôže mu dostať sa až na vrchol a tak sa mu začne dariť skvelo v práci a aj v osobnom živote, ale všetko dobré sa raz skončí a jedno zlé rozhodnutie ho dostane do nečakaných a ťažkých problémov. Spracovanie je vynikajúce, film si ma získal už od prvého záberu a aj napriek tomu, že dej plynie spočiatku pomerne pomaly, čo ale nie je nič prekvapivé, postup v rebríčku mafie nemôže byť rýchly, je to celý čas výborné a hlavný hrdina robí samú špinavú robotu, ale v druhej polovici sa to už zmení, špinavú robotu za neho robia ostatní a on si žije dobre, ale v poslednej tretine sa už dej posunie úplne iným smerom, hlavnému hrdinovi už ide o všetko a film získa skvelú dynamiku. Ale je úplne jedno, v akej fáze sa práve film odohráva, celý scenár je prvotriedny, tu nemám absolútne čo vytknúť. Veľmi spokojný som aj s akciou, opäť je tu niekoľko klasických kórejských gangsterských súbojov, takže desiatky protivníkov vo veľkej hromadnej bitke, ale tu to rozhodne patrí medzi to lepšie, sú dobre natočené a správne drsné, často sa používajú nože a basebalky, ale najväčšiu pochvalu si aj tak zaslúži perfektná pešia naháňačka s policajtmi v kníhkupectve alebo skvelá situácia na diskotéke s perfektným výberom hudby. Herecké obsadenie je výborné, charizmstický Jo In-seong v hlavnej úlohe, Jin Goo ako jeho hlavný podriadený, príjemná Lee Bo-Young a plno zaujímavých vedľajších postáv. Réžia a technická stránka sú špičkové, tu nemám čo kritizovať. Vynikajúci film, A Dirty carnival je jeden z najlepších juhokórejských filmov a zároveň najlepší mafiánsky film, aký som kedy videl. 88% ()

Galéria (35)

Súvisiace novinky

Filmasia 2007

Filmasia 2007

01.12.2007

Festival asijských filmů FILMASIA (www.filmasia.cz) má letos čtyři sekce: Zaostřeno na Hongkong, Pocta režisérovi: Johnnie To, Novinky asijského filmu a Asijská hororová noc. V programu je například… (viac)

Reklama

Reklama