Reklama

Reklama

Gutayubaljadeul

  • Južná Kórea 구타유발자들 (viac)

Obsahy(1)

Univerzitní profesor veze svým zánovním Mercedesem jednu svou studentku z konkurzu zpět do Soulu. Cestou zastaví v horách a pokusí se dívku znásilnit. Té se sice podaří utéct, ale náhodný kolemjedoucí, kterého stopne, ji odveze shodou okolností zpět k Mercedesu, kde se už shromáždila skupinka místních pobudů a začíná brutální hra s vyřizováním jejich účtů... (Jelly)

(viac)

Recenzie (34)

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Syrové, brutální a pocitově nepříjemné. Adrianovo přirovnání k Boormanovu Vysvobození naprosto sedí. Jen s tím černým humorem bych to neviděl tak světle - ne že by nebyl přítomen, ale přijde mi, že v oněch brutálních scénách není nikterak výrazně zastoupen a je to dobře, jelikož právě proto jsou tak působivé... ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý thriller s komediálnymi prvkami. Má dosť dobrý príbeh o profesorovi, ktorý vezie svoju študentku z konkurzu domov, ale cestou odbočí na vedľajšiu cestu, kde ju chce znásilniť, ale to sa mu nepodarí. No v tejto oblasti žije skupina priateľov s nie práve najcivilizovanejším správaním a tak dvojica mestských ľudí musí čeliť správaniu a zmenám nálady vidiečanov. Spracovanie nie je zlé, ale sklamalo ma, dalo sa to podať aj lepšie. Síce neviem, čo mali tvorcovia v pláne, ale osobne som čakal niečo úplne iné. Myslel som, že to má byť nejaký drsný thriller plný psychického, ale aj fyzického teroru, no to sa tu prakticky ani nenachádza. Po zaujímavom a zábavnom úvode s policajtom sa už dej presunie mimo hlavnej cesty k jazeru, kde na moje prekvapenie zostane až do konca, čo je škoda, pri podobných príbehoch mám rád presun z jedného miesta na druhé, ale ani takto to nie je najhoršie. Celá prvá hodina sa nesie v takom humornom duchu, až na spomínaný pokus o znásilnenie a chvíľkové šikanovanie chlapca, ale oba na pomerne kľudnej úrovni síce cítiť mierne napätie medzi oboma stranami, ale nič zvláštne. Potom sa už dej o trochu rozbehne, humor výrazne ubudne a čiastočne narastie drsnosť, ale neprišlo mi to vôbec v ničom výrazné. Takže na celý film sa pomerne dobre pozerá, ale na nič výnimočné som nenarazil. A aj záver mi až tak moc nesadol. Samotných drsných scén je tu minimum, prakticky tu nikomu ani nejde o život, ale oceňujem aspoň tých pár zaujímavých súbojov, v ktorých šikanovaný ukazuje svoje schopnosti. Herecké obsadenie nie je zlé, sklamaním je jedine hlavné duo, sú to kladné postavy, ale ani jedna z nich v ničom nezaujme a tak z kladnej strany za niečo stojí iba Kim Shi-Hoo v úlohe šikanovaného. Skôr potešia vidiečania, alebo aj Han Suk-Kyu ako policajt, ale ten má málo priestoru. Réžia a technická stránka na mňa pôsobia priemerne, ale za to môže hlavne to, že ani neviem, o čo sa tvorcovia vlastne pokúšali. Po všetkých tých komentároch som čakal niečo úplne iné, nejaký drsný thriller, kde sa budem báť o hlavné postavy a neznášať záporné, ale to sa tu vôbec nedá, hlavným hrdinom tu prakticky nejde o život a záporáci sa zase až moc držia na uzde, buď to malo byť akčnejšie alebo humornejšie, takto je to film, na ktorý sa dobre pozerá, ale znovu ma už neláka. 62% ()

Reklama

IQ Tiqe 

všetky recenzie používateľa

Po přečtení obsahu a žánru komedie+thriller jsem očekával ze začátku napětí kvůli znásilnění (to přišlo), a pak jsem měl představu o nějaké vtipné shodě okolností plné omylů, gagů a zábavy. Chyba lávky. Komedie se nekonala, zato přišlo něco nechutnýho a krutýho, v čem místy pokulhávala logika. Sice měl konec jakous takous tendenci vše vysvětlit, ale to už téhle úchylnosti moc nepomohlo. ()

petero 

všetky recenzie používateľa

Perfektné. Práve kvôli takýmto filmom mám rád kórejskú fimografiu. Usmievavé tváre na plagáte a očakávanie buranskej vyvražďovačky ma prikovávalo k snímku s pribúdajúcimi minutami stále viac a viac. Nič sa nedialo tak ako by som očakával, dej bol skrátka nepredvídateľný no ku koncu všetko do seba zapadalo. Super začiatok obyčajného dňa profesora na meďáčiku vezúceho mladú študentku s myšlienkou pohrať si s ňou, s menšou konfrontáciou s policajtom pri priestupku na červenú skvele zaujme aby sa dej zasekol na samote pri jazierku kde sa pán proferor odviaže, no nečakaná návšteva dedinských šrákov riešiacich v okolí to svoje rázne zmení profesorove smelé plány... Absurdné a smiešne no smiať sa nebudete, možno len na pár momentoch (napr. napuchnutá pera). ()

Adrian 

všetky recenzie používateľa

90%. Bloody Aria je korejskym prirastkom k typu filmov ako napr. Boormanov Deliverance, t.j. snimkam, kde v centre pribehu stoja ludia z velkomesta konfrontovani na odlahlom vidieku s buranskymi praktikami krutych vidiecanov. Film je nezastavitelnym strojom vyborne pointovanych sekvencii, viackrat presnym timingom odlahcenymi o riadne cierny humor, tak typickym pre korejske "zle" filmy - t.j. filmy, v ktorom sa postavam deju iba same skarede veci a sladky happy-end je tu cudzim pojmom. Najsilnejsou strankou filmu je praca s divackym ocakavanim - resp. jeho nenaplnenim, ci uz v smere predpokladaneho vyvinu deja ako i hlavne postupneho preskupovania dolezitosti pozicii jednotlivych postav v deji. Aj napriek imho mierne prekombinovanemu zaveru a mozno az okato posobiacej frckovacej kritike do socialnej diferencie korejskeho obyvatelstva ide o snimku, ktora vas drzi v permanentnom napati (nezamienat za strach) nie davkou brutalnych scen (je ich tu viac ako dost), ale samotnym vyvinom pribehu. ()

Galéria (11)

Reklama

Reklama