Reklama

Reklama

Hrdinov tretieho pokračovania filmu čaká najväčšia futbalová udalosť - finále Svetového pohára FIFA. Traja priatelia Santiago Munez z mexického futbalového klubu (Kuno Becker), Charlie Braitwhaite (Leo Gregory) a Liam Adams (JJ Feild), spoluhráči zo španielskeho Real Madrid a reprezentanti Anglicka účinkujú aj v oficiálnej reklame na majstrovstvách sveta vo futbale. Večer po nakrúcaní sa im cestou stane nehoda, ktorá vyradí Santiaga z hry na minimálne tri mesiace, Charlie vyviazne s otrasom mozgu ... Na ceste k futbalovej sláve musia všetci traja prekonať rad prekážok a pokušení. Najväčší boj však musia zviesť so svojimi osobnými problémami, ktoré sa badateľne podpisujú na ich výkonoch na ihrisku. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (141)

matt6 

všetky recenzie používateľa

Mám rád fotbal, ale tretí goal sa už fotbalu venuje skôr okrajovo a moc si ho neužijeme. Film sa zameriava prevažne na osudy a vzťahy fotbalistov. Bohužial, Kuno Becker hrá vo filme len druhé husle a nahradili ho jeho spoluhráči, ktorý zahrali na úrovni. Príbeh nie je zlý, ale niektoré scény mi pripadali dosť nasilu a veľmi umelo(*SPOILER* autonehoda, smrť Charlieho Braithwaitea. *SPOILER*). Akoby v nás chceli tvorcovia za každú cenu vyvolať emócie. Film sa snaží zapáčiť každému. Taktiež záberov zo zápasov je len poskromno. Mimochodom, čo tam pre Boha robila tá dejová línia so skupinkou fanúšikov ? Myslím si, že séria Goal! bola vyčerpaná už po druhom dieli a trojka ma v tom len utvrdila, chcelo by to niečo nové. Naopak ma potešil nie príliš pozitívny záver, aký nebýva v sérii zvykom. Ústredná melódia je celkom chytlavá a spolu s ováciami štadióna a celkovou atmosférou na zápase dotvára skvelý zážitok. Slabé, ale nie hrozné. Doporučujem komentár uživatela derek007. 50% ()

higuain odpad!

všetky recenzie používateľa

What the fuck? Takže hráč po nehodě s otřesem mozku spadne o zápase mistrovství světa na hlavu, že si jí div nerozsekne a nikoho z doktorů to ani trochu nevzrušuje, dokud po zápase nezkolabuje, jasně. A úplně mám před očima, jak by jediná reakce na smrt hráče během mistrovství byla minuta ticha. Nesmyslné a uměle vecpané rádoby dramatické zápletky tady působí stejně komicky jako ty telenovelní vsuvky s "životníma láskama" obou anglických reprezentantů. Možná ještě větší problém však je, že to ani nejde nazvat špatným zakončením trilogie, poněvadž návaznost na první dva díly jaksi chybí, což je tristní už jenom proto, že dvojka skončila poměrně otevřeně. Na druhou stranu, pro Annu Friel asi dobře, že do takovýho hovna nevlezla. Nakonec i Munez je tady jenom proto, aby se to mohlo jmenovat Goal 3 a vysát to nějaký prachy ze známé značky, jinak je zcela nadbytečnou postavou v už tak zbytečném filmu. ()

Reklama

duklak2 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle si "Mexická vlna" rozhodně nezasloužila. Toto pokračování prostě nemělo být natočeno. Nemastné a neslané, málo fotbalových scén a málo (vlastně skoro vůbec) vidíme Santiaga na fotbalovém hřišti. [možný spoiler] Popletený děj, který se "věnuje" anglickému národnímu mužstvu na MS 2006 v Německu. A zase záběry na Beckhama:) Nevíme co se stalo se Santiagovou přítelkyní a co s jeho rodinou. Nedozvíme se nic! A hlavně tu chybí herec Alessandro Nivola, který v prvních dvou dílech skvěle ztvárnil postavu Gavina Harrise. Vlastně nevím za co dávám tu jednu hvězdu:) ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Čo sa stalo? Prvé dva vynikajúce diely ako z pera skvelého tvorcu s krásnou fantáziou doplnil tento film s minimom futbalu, dejom niekde vo východnej Európe, aby sa nepovedalo, že je len o západnej Európe, ale pritom to urobili skoro najhoršie ako mohli a ten šialený koniec ma dorazili. Priemer to bol, dalo sa na to pozerať, ale pre mňa najmä táto obľúbená téma vysoko prepadla. ()

maverick10 odpad!

všetky recenzie používateľa

Po solidni jednicce a prumerne dvojce, prichazi na scenu trojka. Pomatene a pomotane sceny stridaji spomalene zabery ze svetoveho sampionatu s podmanivou hudbou. Pitomy pribeh s hloupimy dialogy stridaji zmatene strihy v pribehu, ktery od zacatku dava vedet, ze tenhle gulas jen tak nekdo nestravi. Ja ho stravil, ale pak jsem musel na zachod a vydat zpatky svetu celych devadesat minut ztraceneho casu. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (7)

  • Film bol originálne naplánovaný na jar/leto 2008. (ČSFD)
  • Každý díl trilogie má jiného režiséra a jiný původ vzniku. (Mara97)
  • Charlie Braithwaite (Leo Gregory) nastupuje na zápasy majstrovstiev sveta v drese s číslom 26. V skutočnosti však môžu hráči na majstrovstvách sveta používať len dresy s číslami 1 až 23. (baruss)

Reklama

Reklama