Reklama

Reklama

VOD (1)

Veľkolepá odysea do mýtickej éry plnej bohov a ich proroctiev. Éry, v ktorej vládli duchovia a po Zemi sa preháňali obrovské stáda mamutov. Mladý lovec D'Leh (Steven Strait) našiel svoju veľkú lásku – krásnu Evolet (Camilla Belle). Keď banda záhadných bojovníkov prepadne jeho dedinu a unesie Evolet, D'Leh sa so skupinou lovcov musí vydať po ich stopách až na druhý koniec sveta a zachrániť svoju vyvolenú. So svojou družinou putuje cez neznáme územia a  zvádza neľútostné boje o prežitie. Stretnutia s obrími šelmami, šabľozubými tigrami a démonickými pštrosmi sú na dennom poriadku, ale prvoradou úlohou je zabezpečiť prežitie svojho kmeňa a uloviť mamuta. (TV Markíza)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (998)

Hakha 

všetky recenzie používateľa

Po slušném traileru, který mě příjemně navnadil jsem ani v nejmenším nečekal tak nudnou, splachovací a neefektivní akční stránku s nezáživným příběhem. Absence dobrých hlášek o to více zamrzí... přes všechnu šeď a zklamání musím vyzdvihnout aspoň pěkný herecký pár, mé hodnocení 1 hvězdička... čekal jsem od tebe více Emmerichu... ()

petero 

všetky recenzie používateľa

Komu inému ako Emmerichovi by takáto šialená kombinácia prešla, pravda? A ruku na srdce, kto by si takéto niečo nepozrel? Kým sa zo začiatku hlavný hrdinovia pletú pod nohy obrovským zverom je to patrične hlúpe a to že tu narazíme na kombináciu mamutov, tigrov šabľozubých, prerastených moriek, klasických koní a sŕn musí každý očakávať ale keď dôjde na stret civilizácií už to je lepšie a človek si prestáva ťukať na čelo a príbeh ho celkom zaujme a i keď film ku koncu pripomenie Hviezdnu bránu a záver skoro vykradol 300, chýbajúcu charizmu hlavného hrdinu našťastie kompenzujú modré kontaktné šošovky Camille Belle. ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Historické fakty musia ísť bezpodmienečne bokom, inak by som musel Emmericha poslať definitívne pod čiernu filmovú zem. S odhliadnutím na logické chyby, prázdnotu v scenári a nulové herecké prevedenie (digitálne šelmy mali väčšiu charizmu než všetci herci dokopy) dávam s ťažkým svedomím tri neúplné hviezdičky. Emmerich asi nadobro stratil súdnosť a po šiestich nadupaných zábavičkách mu dávam o hviezdičku menej. Tešil som sa, že budem opäť výnimka a po nevtieravom príbehu, zábavných, trikovo bezchybných a cool scénach sa prikloním k vyššiemu variantu, nič z toho sa však nekonalo. Ťažkopádne putovanie s tragicky chabou pointou, logicky nesúvislé, historicky a nakoniec aj v príbehu časovo nemožné. Záverečné vzrušenie už nedokázalo nadchnúť natoľko, aby to niečo urobilo s výsledkom. Ale zostrihať to o takých dobrých dvadsať minút, boli by to lepšie tri, takto horšie tri. 55%. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

No zas tak spatny, jak by se podle hodnoceni mohlo zdat, to neni, ale tentokrat to Emmerich skutecne moc nezvlad. Kdyz pominu spoustu nelogicnosti (oholeny fousy, perfektni rec atd.) a splacanej predvidatelnej pribeh, kterej chvily pripomina Apocalypto, chvily Barbara Conana a je tam nahazeny bez jakykoliv logiky to, co Emmerich zrovna pro tu kterou scenu potreboval a prislo mu cool, nevyraznyho hlavniho hrdinu a naprosto zbytecne super happyend, nemuzu pominout, ze film nedokaze strhnout. Co na tom, ze triky a hudba jsou hodne dobry, kdyz na naky poradny bitvy moc nedojde a ani zaverecna bitva neni kdovijak bombasticka, jen se sleduje bezici hromada lidi a najednou je konec, vetsinu casu se jen mluvi a pribeh proste plyne a kdyz uz to vypada, ze se konecne rozjede, tak za chvily zase zatuhne. Aspon, ze to ma rozumnou delku 95 minut, takze to nestihne vylozene otravit. ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Necharizmatičtí herci, nulový děj, místo epické rozmáchlosti a monumentálnosti tu máme strohé putování grupy bezdomovců do rádoby města s efektně digitálními pyramidami, střídání lokací je vyloženě trapné (tři minuty zima, tři minuty džungle, tři minuty poušť). Trikaři se sice vyřádili poměrně zdatně (skvělí mamuti), ale jinak je tenhle paskvil naprosto o ničem. Camilla Belle je sice lahůdková buchta, ale ani za hrdinské hudby, která je z půlky ukradená z krále Artuše, to chudinka nezachrání. ()

Galéria (73)

Zaujímavosti (27)

  • Film nebyl promítán pro kritiky. Pustili jim pouze dvacetiminutový výňatek. (Cheeker)
  • Největším problémem pro tvůrce vizuálních efektů bylo vytvoření počítačového obrazu mokrého šavlozubého tygra. Problém byl vyřešen až vyznámným snížením počtu chlupů tohoto digitálního zvířete. (ČSFD)
  • Emmerichův biják měl jít původně do české distribuce začátkem září 2008 (stejně jako školáci a studenti do škol), distributor pak ale svůj plán pozměnil a posunul ho na říjen. Naproti tomu v sousedním Německu byl k mání již od července 2008, a to jak na klasickém DVD, tak i na Blu-rayi. (Rodriguez)

Súvisiace novinky

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

08.02.2009

Studio MGM si řeklo, že je načase opět přitáhnout do kin věřící masy. Na rozdíl od Mela Gibsona se však nesoustředí na poslední pozemské dny Ježíše, ale na jeho zrození. Držte si klobouky, protože… (viac)

Kazisvět Emmerich opět v akci

Kazisvět Emmerich opět v akci

22.02.2008

Pokud jde o jeho novinku 10 000 př. n. l. (stručně shrnuto: pravěcí lovci prohánějí mamuty kolem pyramid), nejsou komerční ani umělecká očekávání nijak vysoká, ale to ještě neznamená, že by byl… (viac)

Emmerich bude mikroskopický

Emmerich bude mikroskopický

26.08.2007

Trailer na 10 000 B. C., v němž pralidé a mamuti válčí s prvními staviteli pyramid, a to v bombastickém stylu Krále Škorpiona a Apocalypta ;-), naznačuje, že Roland Emmerich je v staré dobré… (viac)

Reklama

Reklama