Reklama

Reklama

Recenzie (18)

Ceres 

všetky recenzie používateľa

Přiznám se, že jsem přistupoval k tomuto filmu docela skepticky, nevěřil jsem, že korejské drama o koních může fungovat, no a jak jsem se mýlil. Už od úvodních scén s malou Sieun a Generálem, poté každá scéna s už již dospělou Sieun a Thunderem jsou prostě magické, zvláště scéna s taxíkem, za kterým Thunder utíká, aby dohnal Sieun, a pak naopak, kdy Sieun utíka za Thunderem, jejich setkání "tváří v tvář", prostě úžasné. Závěrečná srdce vyrvávající scéna, kdy Thunder padá po doběhnutí do cíle a Sieun se nad ním sklání, nemůže nechat jediné oko suché :-), zbytek filmu je sice "jen nadprůměrný", ale díky zmíňovaných scénách je to skvělý film. Nemůžu jinak než 90%. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrá športovo ladená dráma. Má celkom dobrý príbeh o mladej žene, ktorá už od detstva vyrastala na otcovej farme s koňmi a túžila stať sa džokejom, ale keď otec predá jej milovaného koňa, v zlom sa rozídu a splní si svoj pracovný sen. Lenže ani zďaleka nie je tak ideálna, ako očakávala, má podradnú úlohu počas dostihov spomaľovať zvyšné kone, aby to mal jej tímový kolega ľahšie a navyše si uvedomuje, že takmer pre všetkých sú kone len zdrojom peňazí, s čím sa nevie zmieriť. Ale keď sa znovu stretne so svojim milovaným koňom, vytvoria plnohodnotnú pretekársku dvojicu, no problémom sa aj tak nevyhnú. Spracovanie sa mi páči, ale dalo sa to podať aj o trochu lepšie. Získalo si ma to prakticky okamžite, tá úvodná fáza je síce zbytočne moc krátka, aj takto je dobrá, ale kvôli tomu som nepocítil až tak silné puto medzi hlavnou hrdinkou a jej koňom, čo ma trochu mrzí. Ale aj tak sa na to pozerá veľmi dobre, nie sú tu žiadne zbytočnosti, prakticky celý čas sa venuje len dostihovému tímu a vzťahmi medzi nimi, k tomu zaujímavo podaná kariéra hlavnej hrdinky a jej nájdenie milovaného koňa, len ten vzťah s otcom mohol opäť dostať trochu viac priestoru. A tak ma to bavilo po celý čas, až prišla záverečná štvrťhodina, ktorá mi zase moc nesadla. Sama o sebe je síce kvalitná, lenže vôbec sa mi nepáčilo, že sa dej vybral takýmto smerom a tak to výsledný dojem predsa len narušilo. A rovnako aj prílišné množstvo emócií, keby sa nimi šetrilo, efekt by bol silnejší. Herecké obsadenie je výborné, perfektná Lim Soo-Jung v hlavnej úlohe, tá mi tu sadla skvelo a viacero zaujímavých vedľajších postáv, či už kladných alebo záporných. Réžia a technická stránka sú dosť kvalitné, výborná vizuálna stránka, len tie spomínané emócie, bolo ich zbytočne moc. A páčila sa mi aj hudba. Takže to mohlo byť aj ešte o niečo lepšie, ale aj tak som dosť spokojný, podobný film si rád občas pozriem a tento medzi nimi patrí do výrazného nadpriemeru. 77% ()

Reklama

May 

všetky recenzie používateľa

Nepopiram, ze je mych 80 procent nadhodnocenych, ale uz dlouho jsem nevidela neco tak cisteho a chytlaveho. Kakseoltang je jednim z minima korejskych filmu, ktere nemixuji zanry, jednim z mala, co se i pres svou relativni pruhlednost (mozna vetsi pruhlednost, nez si jsem schopna pripustit) nepotapi v klisovitosti tak, aby tim cloveka znechutil, a aniz by se nedrzel presne stanovenych mezi, ktere pomalu a intenzivne stupnuji jemnou ale hutnou atmosferu plnou emotivnosti a obcasnych nesnesitelnosti byti. Kakseoltang je film, ktery diky sve citovosti zustane uvnitr. ()

Vavča 

všetky recenzie používateľa

Přiznejsme si rovnou,že jsem na tento film kouknul kvůli tomu, že snímků z dostihového prostředí moc není a spojení nádherného koně a Su - jeong Im slibovalo mnohé. A nemýlil jsem se, spojení je to vskutku povedené, ačkoliv sportovní část je spíše průměrná, jako ukázkový patos v korejském střihu to funguje dokonale, určitě jsem nebyl jediný kdo ukápl slzu na konci filmu. Korejská dramata na mě kupodivu mají stále účinek, i když jsem jich viděl hodně, tohle patří mezi ty povedené a hodné vidění. ()

kitano 

všetky recenzie používateľa

S tým cukrom to vážne prehnali. Prvá polovica má nábeh na parádny oddychový film. Chytľavé prostredie, nadherný tátoši, zaujímavo rozohraté pozadie dostihov. Scénar druhej polovice by sa však zrejme vošiel na dve stránky A4. To čo by sa vošlo do desiatich minút, bolo roztiahnuté na hodinový videoklip do okraja naprataný neúnosným množstvom sentimentu. Škoda, pretože Su - jeong Im dala filmu potrebný náboj, no i slzy z jej veľkých očí sa míňajú účinku, ak ich je priveľa. (4/10) ()

Galéria (13)

Reklama

Reklama