Reklama

Reklama

Cesta bojovníka

  • Česko Cesta bojovníka (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Amerika, šesť storočí pred prvou Kolumbovou cestou. Na pokojné pobrežie prichádzajú Vikingovia a bezohľadne plienia, zabíjajú a zotročujú. Rovnako náhle, ako sa objavia, tak aj zmiznú, a zostane po nich iba malý, nebojácny chlapec. Toho sa ujme jeden z indiánskych kmeňov a daruje mu domov, lásku, lovecké schopnosti nové meno Duch. O pätnásť rokov neskôr sa temní Vikingovia vracajú a ohrozujú kmeň. S pomocou indiánskeho šamana sa mladý hrdina Duch (Karl Urban) vydáva na ostrý súboj s presilou, ktorý navždy určí budúcnosť tých, čo ho medzi seba prijali... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (314)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to mierne nadpriemerný akčný historický film. Má celkom dobrý príbeh o mladom vikingovi, ktorý bol zachránený indiánskou ženou a tak bol prijatý nielen do jej rodiny, ale aj dediny, kde si dobre žil až do dospelosti, ale potom sa na pobreží opäť objavia vikingovia, ktorí chcú vyvražiť pôvodné obyvateľstvo. A tak im musí čeliť, aby ochránil čo najviac zo svojich priateľov. Spracovanie nie je zlé, ale sklamalo ma. Spočiatku je všetko bez problémov, život v mieri je podaný dobre a oboznámi so všetkým dôležitým, páči sa mi aj nástup vikingov a ich počiatočné akcie, ale potom už čím film trvá dlhšie, tak sa jeho úroveň znižuje, viac priestoru dostanú vikingovia, ktorí sa práve viac hodili na zlo, pred ktorým treba uniknúť a nie tak, ako je to časom podané tu a tak môj záujem o dej stále upadal a na konci mi už bolo úplne jedno, čo sa práve deje. Akcie je tu pomerne dosť a je aj celkom slušná, ale dalo sa z toho získať aj viac. Oceňujem, že jej veľký podiel predstavujú rôzne likvidačné scény, kde sa hlavný hrdina nečakane objaví a zabije protivníka nejakým drsným spôsobom, ale nepáči sa mi strih a uhly kamery, síce nie je problém vedieť, akým spôsobom bol práve niekto usmrtený, ale takto to nie je až také dobré, ako to s ľahkosťou mohlo byť. A tie rôzne väčšie situácie, ktoré sa nájdu hlavne v druhej polovici sú síce tiež obsahovo zaujímavé, poteší hlavne privezovanie sa vikingov o seba, čo prinesie niekoľko potenciálne dobrých momentov, ale podanie ma sklamalo, tieto scény pôsobia dosť nezáživne. Herecké obsadenie je celkom slušné, Karl Urban sa do hlavnej úlohy hodí, poteší aj Russell Means, Moon Bloodgood a ani záporáci nie sú zlí. Réžia a technická stránka mohli byť určite aj lepšie, hlavne by som skôr ocenil klasický prístup, ako tento prakticky až komiksový, film je zbytočne moc tmavý a nemám rád, keď sa film odohráva v exteriéroch a pôsobí takto komorne. Škoda, potenciál bol veľký, ale využitý bol len priemerne, na jedno pozretie to stačí, ale potom je to už len nuda. Objektívna kvalita filmu- 52%, film sa páči mne na 57%. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Víceméně jsem nečekal žádný zázrak. Jako první mě uzemnil plakát, který jsem tenkrát viděl ve Village Cinemas na Černém mostě a doufal v parádní jízdu. Ten plakát vypadal a vypadá fakt nádherně. Jenže pouhý plakát neznamená zhola nic. Maximálně naznačuje to, že tento film je dosti efektivní záležitostí, které podlamuje kolena dost příšerný stříh a roztodivná dosti temná krajina, která sice vypadá zajímavě, ale na druhou stranu dosti nudně. Stejně jako celý tento film. Příběh nemá na nějaký zvrat, ani na nějaké obdivuhodné epické rozšíření historických reálií a hudba se rozezní až na samotném konci, což by k filmu takovéhoto formátu nemělo chybět. Co se zkazit může se zkazilo, nevím co bych k tomu dodat více. --- Kdo jsi, maličký? - Mládě divochů. ()

Reklama

Shit 

všetky recenzie používateľa

Abych pravdu řek, tak pro mě trošku zklamání, sice sem nečekal nějakej převratnej film, ale ono mi to bohužel ani nenabídlo to, co sem od toho nejvíc očekával a to skvělý a drsný souboje, ve výborný temný atmosféře a hlavně aby to bylo dynamický a svižný. Což o to, temný atmosféry je víc než dost, ale ty souboje, to je bída, pár jich je sice slušnejch, ale přišlo mi to málo zaměřený na ně, málo zvládnutý, prostě takový celkově dost slabý a hlavně mezi soubojema dost rozvleklý a neni to vůbec svinžný a hudba stojí jednim slovem za hovno, bejt u toho Basil, tak to bylo asi trochu o něčem jiným. Bohužel ani ty drsný vikingové nejosu nic extra, sou sice drsný, ale přišli mi takový dost lacinný, ostatně jako celej film. Ono hlavně angažování jednoho z nejlevnějšich herců na trhu, Karla Urbana, byla už od počátku cesta do pekla, to fakt neni akční borec, i když se snažil seč mu síly stačily, ale nestačilo to. Škoda no, mít Nispel k tomuhle filmu o něco kvalitnější herce a lepší hudbu, tak z toho moh vykouzlit slušný dílko, ale takhle moc šancí neměl a bohužel se to projevilo ()

choze 

všetky recenzie používateľa

Je to neuvěřitelné, ale čím je to akčnější, tím je to i nudnější. Přitom to mohl být skvělý film nebo aspoň komiks. A že by vikingové naletěli na tu fintu s tenkým ledem (viděnou již v Králu Artušovi), se mi taky nezdá. Body za kameru, výpravu, kostýmy a slušnou honičku se sáněmi. Za scénář? Za jaký scénář? ()

nigga 

všetky recenzie používateľa

Obrazově sice velmi působivé (některé obrazy bych si přímo rád vyvěsil), tu temnost Nispelovi žeru, stejně jako kostýmy a výpravu, ale scénář je jedno velké béčko bez nápadů, herecky i hudebně je to dost nevýrazné a hlavně to má extrémně nepřehlednou akci, která naprosto sráží celý film, po kterém zůstane … no, vlastně nic. 40% ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (7)

  • Celý film byl natočen za 53 dní. (Amplifier)
  • Z časových a bezpečnostních důvodů nebyly domy indiánů postaveny ze dřeva, ale z oceli a pěny, a poté pokryty mechem a kůrou. (Amplifier)
  • Přestože Vikingové ve skutečnosti rohaté přilby nikdy nenosili, tvůrci se rozhodli je použít. Jednak proto, že je tak diváci mají zažité a také proto, že s nimi válečníci vypadají děsivěji. (-bad-mad-wolf-)

Súvisiace novinky

Conan je v haj*lu

Conan je v haj*lu

13.06.2009

Omluvte to přímočaré vyjádření osobních pocitů, ale slušněji už to napsat nedokážu (zvažoval jsem i mnohem ostřejší verze). Že se schyluje k natáčení nového filmu o barbaru Conanovi (spíš než o… (viac)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (viac)

Terminátor bez krve

Terminátor bez krve

09.05.2008

Přestože do obsazení Terminator 4 (tak momentálně zní oficiální název) přibyla kočka z Cesty bojovníka Moon Bloodgood (na nás nekoukejte, my ji na indiánské matrice nezapisovali), pokračování sci-fi… (viac)

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

11.09.2007

Dávnověcí skandinávští bojovníci se vrací na plátna kin. V posledních letech se jim tam kdovíjak nedařilo. Adaptace Crichtonových Pojídačů mrtvých pod tuzemským názvem Vikingové dopadla tuze neslavně… (viac)

Reklama

Reklama