Reklama

Reklama

Pí a jeho život

  • Česko Pí a jeho život (viac)
Trailer 2

Dospelý Pí Patel, ktorý sa rád označuje za katolíckeho hinduistu, rozpráva v Montreali mladému spisovateľovi svoj príbeh. Vyrástol v Indii, kde jeho rodičia vlastnili zoologickú záhradu. Pri sťahovaní do nového domova v Kanade v roku 1977 loď stroskotala a na záchrannom člne prežil iba 17-ročný Pí s niekoľkými zvieratmi, ktoré onedlho zožral bengálsky tiger Richard Parker. Stroskotanec Pí musel nájsť spôsob polužitia s nebezpečnou šelmou v malom záchrannom člne, aby veľmi rýchlo sám neprišiel o život. Oporu v najťažších chvíľach mu poskytovala jeho viera a spomienky na detstvo. Plavba trvala 227 dní. 17-ročný chlapec na svojej životnej výprave napokon rýchlo dospel v muža a prežil úžasný príbeh, v ktorom mu boli oporou hlboká viera, úcta k prírode, láska k životu a poznanie významu obyčajných vecí okolo seba. (TV JOJ)

(viac)

Videá (19)

Trailer 2

Recenzie (1 108)

H34D 

všetky recenzie používateľa

Ang Lee vzal svou poetickou duši, obalil ji do diamantového závoje značky CGI a strčil nám ji deset centimetrů před nos, aby nám náhodou něco neuniklo. Někdo by mu měl připomenout, že Oscara vyhrál s typicky asijskou a hollywoodem nezkrášlenou něhou, bolestí a citem v podobě Tygra a Draka, není tedy třeba zjednodušovat a odebírat vrstvy... Pí a jeho život sice nepředstavuje filozofickou pouť ala "Mladík a moře", nicméně stále dokáže člověka pohladit, potěšit a nefalšovaně zaujmout nevšedním příběhem trosečníka s velkým srdcem. Vizuální efekty na tom mají tygří podíl, ať už jde o zmiňované CGI, doslova nebeské moře, pohádkový ostrov, tak o práci s kamerou a střihem obecně. Některé záběry, prolínačky a obrazové kompozice bych si nejradši zarámoval na stěnu... 7/10 ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

|| Scenár: David Magee / Námet: Life of Pi by Yann Martel | Hudba: Mychael Danna | Produkcia: Ang Lee, Gil Netter, David Womark | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: Rythm & Hues, Fox 2000 Pictures | Rozpočet: 120 miliónov $ | Tržby: 595,575,705 $ || Už z traileru bolo jasné, že tvoriaci tím bude mať veľmi ťažkú prácu pri udržaní gradačnej tendencie deja s predlohou, ktorá sa z 90% odohráva na záchrannom člne - knižku som síce nečítal, no na základe propagačného materiálu som tušil, že to bude "slano-centrické". Stalo sa tak. | Under construction | Videno v CinemaCity Zličín, Praha, 5.1.2013 | ()

Reklama

robbiee 

všetky recenzie používateľa

[imdb: 8.1/10] | me: Digitálne efekty, tempo a kameru hodnotím pozitívne ... no film ako celok na mňa nezapôsobil. Snaží sa byť filozofický a hlboký, dať v závere odkaz a zasadiť do hlavy divákov myšlienku, no nemyslím si, že sa to podarilo. Pravdupovediac som (práve aj "vďaka" záveru) ostal emočne chladným. Proste nič. Očakával som, že hĺbka záveru bude korešpondovať s predchádzajúcim zaujímavým priebehom filmu, ale na moje sklamanie sa tak nastalo.Toľko moje subjektívne (veľmi neutrálne) pocity a pravdupovediac (po Oskaroch a všetkom tom humbuku okolo) cítim mierne sklamanie. I suppose in the end, the whole of life becomes an act of letting go, but what always hurts the most is not taking a moment to say goodbye. ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Jeden z najkrajsich dobrodruznych filmov roka 2012. Uz trailer hovori za vsetko a konecne je to opät film, ktory sa oplati vidiet hlavne v 3D kine kvoli krasnym farebnym vizualnym zaberom asi v tretej tretine filmu. Uvodne zoznamenie sa s hrdinom bude mozno pre niekoho trvat prilis dlho, alebo sa budete nudit, avsak od chvile, ako sa Pi ocitne sam voci prirode a ten tiger nie je ziadny jeho priatel, ako by ste si mohli mysliet z traileru, ale dravec, ktory by rad bez rozmyslania zozral cloveka. No ja som tak premyslal nad tym, ako daleko by som sa dostal na jeho mieste a odpoved je jasna, utopil by som sa. Jedenast nominacii ma potesilo, vobec som v case sledovania filmu v kine ani len netusil, ze sa akademici rozhodnu dat tomuto filmu az tolko nominacii na Oscara. Reziser Ang Lee sa sice tesil z Oscara za najlepsiu reziu, avsak sosku za najhlavnejsiu kategoriu najlepsi film ziskal Affleckov ARGO (2012). _________ Suraj Sharma - (Pi Patel) +++ Irrfan Khan - (Dospelý Pi Patel) +++ Adil Hussain - (Santosh Patel) +++ Tabu - (Gita Patel) +++ Gérard Depardieu - (Kuchár) +++ Produkcia: Ang Lee, David Lee +++ (Videl v 3D kine 03.01.2013) +++ ()

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Už jsem to tady kdysi u nějakého filmu napsal a napíšu to znova: film není totéž, co obrázková knížka. A na rozdíl od minutky v restauraci u filmu nemůžete odhrnout omáčku na stranu a vrhnout se rovnou na maso. To znamená, že za vizuální orgie té hodinky na člunu skládám obdiv a dík, ale příště si raději počkám o chvilku déle na výživnější žvanec. ()

Galéria (72)

Zaujímavosti (32)

  • Autor knižnej predlohy Yann Martel sa inšpiroval podobným námetom od brazílskeho spisovateľa Moacyra Scliara, ktorý vo svojej knihe "Max a mačky" popísal príbeh nemeckého žida, ktorý ako utečenec prekonal Atlantik na lodi s jaguárom. (HelenOfTroy)
  • Vzhledem k tomu, že se většina filmu natáčela před modrým pozadím, musel Ang Lee Suraji Sharmovi (Pí) vysvětlovat, jak má každá scéna působit na diváky. Neříkal však, co by herec měl vidět, ale spíše, co by měl cítit, až bude výsledný film sledovat. (Brousitch)
  • Ang Lee si najal námořníka Stevena Callahana jako námořního poradce. Callahan v roce 1982 přežil 76 dní na záchranném člunu v Atlantiku poté, co se potopila jeho plachetnice. (HellFire)

Súvisiace novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (viac)

Zemřel herec Irrfan Khan

Zemřel herec Irrfan Khan

29.04.2020

V 53 letech zemřel hvězdný indický herec Irrfan Khan. Příčinou byla infekce tlustého střeva. Od roku 2018 zároveň bojoval s rakovinou. Herce mohou diváci znát nejlépe z rolí jako Pí a jeho život,… (viac)

Disney zavřelo první divizi Foxů

Disney zavřelo první divizi Foxů

22.03.2019

Uběhl necelý den od oficiálního dokončení fúze mezi studii Disney a 20th Century Fox a slavný myšák už se rozhodl učinit první zásadní krok v rámci nově nabyté moci. Zrušil filmovou divizi Fox 2000.… (viac)

Tak o čem bude tajuplný Tomorrowland?

Tak o čem bude tajuplný Tomorrowland?

28.08.2013

Epické sci-fi Tomorrowland, jehož první klapka padla v pondělí ve Vancouveru, je dalším filmem Brada Birda, kterým se pokusí zopakovat famózní úspěch Mission: Impossible – Ghost Protocol, případně… (viac)

Reklama

Reklama