Reklama

Reklama

Najväčšie kriminálne prípady Slovenska

(seriál)
Slovensko, 2006, 15 h 20 min (Minutáž: 24–27 min)

Epizódy(36)

Obsahy(1)

Boli ich desaťtisíce. Od drobných prečinov až po tie najhroznejšie zločiny. Z toho množstva prípadov je však iba niekoľko takých, ktoré si zapamätali celé generácie. Súčasný pohľad na dvadsaťštyri najznámejších kriminálnych prípadov na Slovensku očami expertov, vyšetrovateľov, aj pôvodných svedkov. Tušili by ste napríklad, že v čase najhlbšieho komunizmu hrozil našej krajine teroristický útok priamo z Ministerstva spravodlivosti? Spomínate si ešte na krvavú vzburu väzňov v Leopoldove a ešte stále vám vlasy dupkom vstvávajú pri zmienke Causa Čubírková? Pôvodný dokumentárny seriál Slovenskej televízie vás v nasledujúpcich týždňoch oboznámi o tom najzaujímavejšom z policajných spisov...
Jednotlivé časti:  1.-Vietnamský masaker
2.-Škrtič žien
3.-Nočný vrah
4.-Čubirková
5.-Nedokončená modlitba
6.-Dvojnásobná poprava
7.-Krutý osud taxikára
8.-Vražda bezdomovcov
9.-Smrť prichádza z hôr
10.-Nemilosrdní
11.-Horehronský rozparovač
12.-Odsúdení na smrť
13.-Sedem rokov nestačilo
14.-Nenapravitelný
15.-Vraždiaci novinár
16.-Unínska lúpež
17.-Teror na Ministrestve spravodlivosti
18.-Vopred ohlásená vražda
19.-Vrah stopárok
20.-Otec
21.-Manžel a milenci
22.-Leopoldovská vzbura
23.-Smrť v plamenoch
24.-Liečiteľ
25.-Prípad Kaplná
26.-Medea
27.-Krvavé meniny
28.-Manipulovateľný
29.-Žena na balkóne
30.-Nikdy neprečítaná pošta
31.-Pištoľník z Považia
32.-Vražda v nočnom parku
33.-Rozsudok smrť
34.-Vinný, nevinný
35.-Zrodený zabíjať
36.-Neobjasnená smrť kurtizány (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (124)

salahadin 

všetky recenzie používateľa

Naše "Legendy kriminalistiky" jsou oproti slovenskému pandánu jen slabý čajíček, brutalita, počty obětí, motivace, surovost je v Najväčších kriminálných prípadoch Slovenska na jiném levelu. Ale dokumentaristicky mi třicetidílná série moc nesedla, komentář je místy monotónní, často se opakuje včetně záběrů na vrahy, vystupuje tu jen několik málo vyšetřovatelů...ale to není žádná výrazná výtka, jen subjektivní dojem. Jinak samotné případy jsou fakt horor, taková Čubírková měla plechovej pajšl. Mnohem větší výtka se týká obrazového média - úvodní znělka je špatná a dobrá leda pro epileptický záchvat. Většinu obrazu pak zabírají jakési ruční kamerou točené rozmazané jakoby rekonstrukční scény, kde mají navodit atmosféru pro vypravěče. Téměř úplně tu absentuje policejní práce a způsob dopadení. Vypravěč se soustředí téměř jen na co nejdetailnější popis vlastních činů. Chápu, že u mnoha zločinů jsou k mání jen černobílé fotky, ale takto by šlo ze seriálu udělat audio podcast bez obrazu. Zajímavé nicméně je, že se "dočkáme" realistických záběrů na znetvořené mrtvoly, což na Slovensku společensky prošlo? ()

ghatos 

všetky recenzie používateľa

Souhlasím s panem Hnědým. Jsou všude a není úniku. Totálně autentický, nemilosrdný, brutální a hlavně pravdivý rekonstrukční seriál o nejtěžších zločinech na Slovensku. Divák si z toho může vzít i některé užitečné informace. Třeba to, že téměř vždy hraje nějakou roli alkohol a zpravidla bývá spouštěčem nejhorších zvěrstev. Opakuji si i rizikové vzorce chování, nebezpečné místa, nepozornost či nevšímavost okolí. To však nemůže kolikrát zabránit NÁHODĚ - OSUDU, kdy oběť prostě nemá šanci. 95%. PS: Zrušení trestu smrti po roce 1989 je fatální chybou korespondující s Havlou filozofií. Jak to vypadá v praxi, když politik má vliv a neumí s ním nakládat dokazuje Leopoldovská vzpoura (22. díl). ()

Reklama

MrPierc 

všetky recenzie používateľa

Šokující rozbor vražd a mučení, které otřásli i samotnými vyštřovateli na Slovensku. V každém díle se provádí rozbor celého trestného činu bez cenzury s fotkami přímo z místa. Vyprávění je profesionální a snaží se na konci zjistit, proč to vlastně udělali. Nad některými činy zůstává rozum stranou. Viděl jsem případy: Vietnamský masaker, Čubirková, Vražda bezdomovcov a Horehronský rozparovač. Horehronský rozparovač byl nejsilnější zážitek. Téměř všechny díly lze shlédnout na youtube ale nedoporučuji normálním televizním divákům. U většiny případů má velký vliv na činy vrahů jejich špatné dětství či primitivní okolí. Doufám, že nehodaljí točit i v Čechách, protože bych asi nevylezl z domu. ()

hous.enka 

všetky recenzie používateľa

Hlas Tomáše Maštalíra naprosto perfektně zapadá do konceptu tohohle pořadu. Oceňuji, jak hluboko se filmaři při jednotlivých dílech ponořili: rekonstrukce zločinu, soudní znalci, psychologové, dobové záběry, spousta fotek, při kterých vás bude mrazit. Některé díly jsou opravdu hodně silné kafe (Smrt bezdomovců, Meda, Případ Kaplná, Škrtič žen...). Doporučuji nesledovat ve tmě a o samotě. ()

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Vynikajúci slovenský seriál (až sa mi to nechce veriť), ktorý detailne opisuje tie najstrašnejšie prípady kriminalistiky tak desivým spôsobom, až tuhne krv v žilách. Vrahovia, ich motívy, zozbierané dobové materiály, výpovede, dôkladné psychiatrické analýzy... Navyše Maštalír ako sprievodca sa tam veľmi hodí počas opisovania prípadov, pri ktorých sa tvári ako profesionál, ale v kútiku cítiť jeho žiaľ k obetiam. Verím, že pokračovanie bude onedlho. Odporúčam: http://www.9em.sk/tv-serial-najvacsie-kriminalne-pripady-slovenska/ ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (40)

  • Po svojej prvej vražde sa Slovák sám prihlásil na polícii za čo bol odsúdený na 15 rokov. Vzhľadom na kladné správanie počas výkonu trestu bol prepustený už po odsedení si 2/3 trestu. Po prepustení sa jeho vražedné chute opäť prebudili. (Patrik200s)
  • V 20. minúte, zaznie melódia "The Frail" od skupiny Nine Inch Nails. (AxelWers)
  • V roku 2019 Dávid Kičin napísal knihu "Príbeh vraha s trestom na doživotie", ktorý je síce o inom vrahovi odsúdenom na doživotie, ale je v nej spomenutý aj Jozef Slovák. Menuje ho plným menom, rovnako ako obete a miesta činu. Akurát, že si tam dodal to, čo v Slovákovom spise nikdy nefigurovalo. To, že svoje obete, mŕtve či tesne pred vraždou, znásilňoval. Väzňa to pobúrilo. Aj keď spáchal neodpustiteľné veci, odmieta výmysly vydávané za fakty. To, že v knihe sú nepravdy, potvrdil aj bývalý detektív JUDr. Jozef Vachálek, muž, ktorý Slovákov prípad vyšetril a dostal sériového vraha za mreže. Slovák sa môže obrátiť na advokátsku kanceláriu, otázne je, či tá bude mať o prípad záujem a najmä, či on bude mať na to peniaze. V každom prípade môže začať občianskoprávny spor, čo vraj urobí, ak bude Kičina žalovať za ohováranie. [Zdroj: Pluska.sk] (Raccoon.city)

Reklama

Reklama