Reklama

Reklama

Ondrej Rigo - najväčší sériový vrah na Slovensku. Jeho obeťami boli zväčša osamelo žijúce ženy. V rokoch 1990 - 1992 v Nemecku, Holandsku a na Slovensku zavraždil osem žien a chlapca. (RTVS)

Zaujímavosti (6)

  • 14.6.2022 vo veku 66 rokov Ondrej Rigo zomrel vo väzenskej nemocnici v Trenčíne na zlyhanie srdca. Vo väzení strávil viac ako 28 rokov. Príbuzní Riga sa k nemu po smrti neprihlásili. Zbor väzenskej a justičnej stráže kontaktoval jeho dcéru, ktorá však odpovedala, že „takého nepozná“. V danom prípade táto povinnosť ostala na meste Trenčín, ktoré zabezpečilo pohreb na vlastné náklady. Žiaden oficiálny obrad však nebol, išlo len o spopolnenie jeho pozostatkov, nazýva sa to aj tzv. sociálny pohreb. Urna bude v pohrebnej službe jeden rok. Ak sa o ňu do 12 mesiacov nikto neprihlási, krematórium má právo na to, aby urnu otvorilo a popol uložilo do spoločného hrobu na cintoríne. V prípade Riga by malo ísť o spoločné pohrebisko na trenčianskom mestskom cintoríne sídlisko Juh. [Zdroj: Pluska] (Raccoon.city)
  • Jednej žene sa útok viacnásobného vraha podarilo prežiť. Šťastím v nešťastí pre ňu bolo, že po prvom údere sa páchateľovi zlomilo porisko, ktoré malo slúžiť ako vražedná zbraň. (Patrik200s)
  • K svojim zločinom sa Ondrej Rigo nikdy oficiálne nepriznal. (Patrik200s)
  • Svojim obetiam páchateľ zakryl tvár a sexuálne ich zneužil. (Patrik200s)
  • 9-násobný vrah Ondrej Rigo bol odsúdený na doživotie. V čase vzniku seriálu o najbrutálnejšieho sériového vraha Slovenska a vraha s najväčším počtom obetí. V roku 2018 po 25 rokoch za mrežami podal žiadosť o podmienečné prepustenie na slobodu, no v krátkej dobe svoju žiadosť stiahol. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama